مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس در پی بی توجهی صداوسیما به اولویت های و ظرفیت های انقلاب اسلامی چهارشنبه ۱۰\۹\۸۹ ساعت ۱۵ مقابل صدا و سیما خراسان تجمع اعتراضی برگزار کرد .
دراین تجمع اعتراضی جمعی از طلاب ودانشجویان و فعالین فرهنگی مشهد مقدس حضور به هم رساندند و خط انسانی تشکیل دادند. حاضرین دراین تجمع پلاکاردهایی با مضامین “آقای ضرغامی بعداز یک سال چه کردید” ، “نه صدای انقلاب ،نه سیمای اسلام” ، “فقرا درصدا وسیما نیستند مگر برای خنده” ، “صداوسیما جایی برای فرزندان انقلاب ندارد” ، “طنزهای تلویزیون یک قدم آن سوی بی بندوباری.” در دست داشتند .
در ابتدا این تجمع با قرائت قرآن شروع شد پس از ان بردار مجید شعرباف به نمایندگی دانشجویان حاضر در ذکر دلایل واولویت های تجمع به شش محور اشاره کرد و خاطر نشان کرد: “. پس از گذشت بیش از یک سال از حکم انتصاب آقای ضرغامی توسط مقام معظم رهبری باید بیایند و پاسخگو باشند و موارد تحولدر صدا وسیما را بیان کنند. وی در ادمه گفت: این تجمع در عتراض به عملکرد صداوسیما است ونه مشکل شخصی با آقای ضرغامی و این مباحث حرفهای جدیدی نیست واین آقا وهمکارانشان بارها در جلسات وتریبون های متعدد دانشجویی و مردمی این حرف ها راشنیده اند. اما به اطمینان می شود گفت عمدا به این مسائل ومباحث توجهی نمی کنند وبه جای پاسخ منطقی به این مسائل با امنیتی جلوه دادن این امور وبرچسب زدن به این حرکات سعی در بایکوت کردن این مطالبات دارند. این فعال دانشجویی در ادامه گفت: امروز در صدا وسیما غیر ملی واندرباب عمارت نشینان شیشه ای جام جم ما نکات زیادی برای گفتن است که ساعت ها به طول می انجامد اما از مهمترین نکات که در وضعیت فعلی صداوسیما است می توان اشاره داشت به :
۱-رشد ونهادینه شدن سکولاریسم به صورت مشهود در برنامه های صداوسیما قابل استنتاج است ومصادیق بسیاری را می توان در رادیو وتلویزیون اشاره داشت
۲- نبود جایگاه وتریبونی برای محرومین ومستضعفین واهالی روستا . از برنامه های صداوسیما مشخص می شود که ولی نعمتان این عمارت نشینان شیشه ای بالاشهرنشین هایند نه محرومین و پابرهنگان
۳-تهرانیزه شدن رسانه ملی با الویت بالا شهر تهران پدیده ای است که سالهای سال مسئولین صداوسیما با آن روبرو هستند و در ایام انتخابات ریاست جمهوری این نگاه را به اوج خود رسید. واز قضایایی همچون قتل خیابان سعادت آباد وبسیاری دیگر نمونه ها ، مشخص است که این آقایان هنوز بر این عقیده خود به شدت پای بند اند .
۴-استفاده از ظرفیت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و هنرمندان متعهد انقلابی اشاره ای داشت وگفت:امروز بسیاری از هنرمندان متعهد انقلابی تریبونی در صداوسیما ندارند وجمعی از روشنفکرنما های معاند به راحتی در این دستگاه نفوذ کرده و برنامه سازی میکنند و مورد تقدیر قرار می گیرند وبه جد می توان گفت :هنوز صدای انقلاب به صداوسیمای ما نرسیده است
۵-بروز تفکر انجمن حجتیه ای و دین مناسکی وظاهر گرایی دینی را از آسیب های خطرناک امروز صداوسیما دانست وگفت: دینی که امروزه صداوسیما ارائه میکند دینی تک بعدی است و بدون عمق .
۶-صدا وسیما به جای تخریب تجمل گرایی که از خواسته های رهبری عظیم الشان از این دستگاه بود در تبلیغ تجمل گرایی ومصرف گرایی برنامه های گوناگونی می سازد واز سویی بادعوت از اساتید حوزه ودانشگاه در برنامه های دیگر مردم را به ساده زیستی و دوری از تجمل گرائی دعوت می کند واز این نوع رفتارهای متناقض بسیار دراین رسانه دیده می شود.
وی درادامه با بیان سخنانی از امام خمینی ورهبر عظیم الشان انقلاب گفت: ما تا زمانی که شاهد تحول در این موارد نباشیم به مطالبات خود ادامه می دهیم.
در ادامه این تجمع حجت الاسلام شکری به نمایندگی طلاب با اشاره به رعایت نکردن بدیهات فقهی در صداوسیما اشاره کرد: ” بعضی از بدیهات فقهی مانند تبرج زن در صداوسیما رعایت نمی شود که حتی در بخش بازی های آسیایی گوانجو شاهد تصاویر ی بودیم که با هیچ جای شرع مقدس جور در نمی آمد مانند نشان دادن زنان با لباس های بد در هنگام توزیع جوایز و مدال ها آیا نمی شود در هنگام توزیع مدالها از نشان دادن زنان بد لباس جلوگیری بعمل آورد ویا نشان دادن در آغوش کشیدن مربی ها توسط زنان خارجی ٰ لزوم نشان دادن این تصاویر در صداوسیما جمهوری اسلامی چیست ؟ هر چند سریال مختار نامه خوبست ولی بخش روضه یک زن یا آواز خوانی حزین آن چه محلی از پخش در صداوسیما جمهوری اسلامی دارد! اگر جواب این ست که مردم بدتر ازاین هایش را دارند نگاه می کنند این مغالطه است مگر هر چه که بعضی از مردم نگاه می کنند می توان در صدا وسیما پخش کرد ایا نگاه کردن جوانان ویا مردم برای مجوز فقهی می شود” ایشان در ادامه خاطر نشان کردند : “که نباید با این کارها خط قرمز های شرعی را عقب راند و خالف شرع را در صدا وسیما عادی سازی کرد این مسائل ، مسائلی نیست که بتوان از کنار آن به سادگی گذشته ودر مقابل آن سکوت کرد زیرا که این صدا وسیما به نام اسلام است.”
سپس در ادامه تجمع دکتر سعید شعرباف هیئت علمی دانشگاه امام رضا (ع) , به بیان دیدگاه های خود پرداخت و گفت: ” امروز صدا و سیما از جانب گروههای مختلف فکری مورد انتقاد واقع می شود، از جریان اپوزوسیون گرفته تا نیروهای انقلابی و حتی روحانیت سنتی. آنچه بیش از هر چیز در چنین اعتراض هایی مهم است، پر رنگ کردن جهت انتقاد است تا مورد سوء استفاده جریانات مختلف قرار نگیرد و اعتراضی در این مقیاس به انتقادات اولیه ای چون حفظ حجاب و موسیقی فیتیله! منجر نگردد.” در ادامه وی ضمن برشمردن این نکته که ” بحث ما حول محوریت شخص ضرغامی نیست و آنچه مورد سوال است جریان حاکم بر صدا و سیما است که لزوما با تعویض یک فرد حل نخواهد گشت”. به بررسی چند نکته کلان در باب صدا و سیما پرداخت که مهمترین آن را ” دامن زدن به بی عدالتی رسانه ای” دانست و با ذکر نکاتی از ریشه های فتنه ۸۸ ، عملکرد صدا و سیما را یکی از پایه های بنیادین این اتفاقات قلمداد نمود. وی با ذکر این پرسش که آیا جمعیت عظیم روستاها و شهرستانهای کوچک ما که بیش از پنجاه درصد حمعیت کشور را تشکیل می دهند، به اندازه باشگاههای اسپانیا توسط رسانه ضریب دارند یا نه، به مصادیقی از این مساله اشاره نمود در انتها نیز به “سستی رسانه در پرداختن به نهضت جهانی اسلام و ساخت برنامه ها و مستندهای در شان انقلاب اسلامی ” اشاره کرده و برنامه های فاخری چون راز را این جهت که نشان داد رسانه تا بحال تا چه میزان به سانسور تفکرات انقلابی پرداخته است، موجب تالم دانست! و آرزو کرد که ای کاش روزی متن گفتمان امام و تفکر بنیادین حضرت روح الله بن مایه اصلی برنامه های صدا و سیما شود نه اینکه پس از بیست سال از رحلت ایشان، جذابترین بخشهای برنامه های سیاسی، خواندن متن صحیفه امام گردد.
در پایان تجمع مرتضی ملائکه به نمایندگی مجمع مطالبه نامه سر گشاده مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس را خطاب به حجت الاسلام نهاوندی برای حاضرین قرائت کرد.
در خاتمه حاضرین با پای فشاری بر ادامه مطالبات خود از صداوسیما و پیگیری آن شعار دادند “صداوسیمای ما ، تحول ، تحول ” و ” خمینی شاهد باش ما اعتراض کردیم” و … وبا خواندن دعای فرج وشعار همیشگی امت حزب الله تجمع را به پایان رساندند.
واکنشهایی به این تجمع:
پس از برگزاری تجمع مردمی – دانشجویی مقابل صدا و سیما به منظور پی گیری مطالبات رهبری از مجموعه مدیریت این سازمان و بازتاب خبری وسیع آن پس از گذشت یکسال از مهلت آغاز تحولات بنیادین در این مجموعه، نظرات شنیدنی از نهادهای مختلف درگیر با مساله و نیز جریانات مردمی مطرح شده است.
– دانشگاه امام رضا(ع) که یکی از اساتید آن در تجمع سخنرانی کرده بود، اعلام نمود که نظرات این استاد، شخصی بوده و ربطی به سیاستهای کلی مجموعه مدیریت این دانشگاه و آستان قدس رضوی ندارد. البته موضعگیری اساتید و دانشجویان این مجموعه، به صورت یک شخصیت حقیقی و نه با نام حقوقی دانشگاه امام رضا، مجاز شمرده شده است.
– در یکی دیگر از واکنش های وارد به تجمع صورت گرفته، نامه ای از سوی یکی از نهادهای امنیتی مسئول!!!، به مسئولین دانشگاه امام رضا (ع) ارسال شده و به استاد مربوطه نیز داده شده است، متن این نامه که بسیار خواندنی و حاوی نکات بسیار جالبی است، عینا و بدون دخل و تصرف در زیر نقل می شود:
نام و نام خانوادگی : ؟
نام شرکت:؟
واحد سازمانی : مسئولین دانشگاه
تاریخ ارسال : 13/9/89
«متن پیام »
« با هدف بدر کنی رقیب از صحنه، دکتر ؟ خریت کرد:»
«افرادی که به نام روحانیت و اساتید و دانشجویان چهارشنبه گذشته جلو صدا و سیما جمع شدند راه را برای فتنه ای جدید می گشایند، فتنه ای که هر چند روز مردم را جلو ادارات جمع کنند، به هر اشکال جزئی تجمع می کنند. خودشان هم نمی دانند چه می خواهند. مثلا یکی که می گفت دکتر ؟ است، ولی خواسته اش را خودش هم نمی فهمید. چطور این مردک استاد شده؟ می گفت : “امروز صدا و سیما از جانب گروههای مختلف فکری مورد انتقاد واقع می شود، از جریان اپوزوسیون گرفته تا نیروهای انقلابی و حتی روحانیت سنتی”.
ضمن اینکه از این گفته چه هدفی دارد خودش هم نمی داند. دلیل این است که هر گروه می خواهد صدا و سیما مطابق میل آنان باشد و این مشکل هیچگاه در هیچ جا برطرف شده و نمی شود. مگر ایشان به فکر اپوزوسیون هم هست؟
اساتیدی که اگر عرضه داشتند اندک دانشجویان بی حجاب خود را ارشاد می کردند، چه شده می خواهند همه را به زور با حجاب کنند؟ایشان که مدعی دفاع از رهبری هستند چرا به رهبری طومار ننوشتند؟ با اینکارها بدعت خطرناکی می گذارند و به زودی جریان فتنه به ایشان ملحق شده و آسیبهای بزرگ و ساقط کننده ای می زنند.
اصلا مگر آقای ضرغامی ادعا کرده که نمره ایشان 20 است؟ اگر هر مخالفی بخواهد این جوری ابراز مخالفت کند بسم الله. شهر هرت است مگه؟ روحانیت و اساتید که اینقدر ؟ باشند بقیه چطور؟»
– در کنار این نگاههای اغلب دولتی، نظرات خوانندگان سایتهای متفاوت هم خواندنی است که بعضی از آن آمده است.
– سلام. امیدواریم این مطالبات ادامه پیدا کنه.
– جنبش عدالت خواه دانشچویی تا چه حد از آرمانهای اهل سنّت و جماعت ایرانی خبر دارد ؟ مگر غیر شیعه ضد انقلاب است که حتّی در حد عقاید فلسفی و دینی غیر اسلامی هم از صدا و سیما معرفی نمی شود ؟
– حاضرین دراین تجمع پلاکاردهایی با مضامین “آقای ضرغامی بعداز یک سال چه کردید” ، “نه صدای انقلاب ،نه سیمای اسلام” ، “فقرا درصدا وسیما نیستند مگر برای خنده” ، “صداوسیما جایی برای فرزندان انقلاب ندارد” ، “طنزهای تلویزیون یک قدم
۱۲ آذر ۱۳۸۹
سلام و ………. دستتون درد نکند
– اینجانب این مطالبه نامه را قویأ محکوم و آن را بد موقع و نشانه عدم ژرف اندیشی دانسته و رسانه ملی متعلق به یک گروه و طیف نیست ٧٠میلیون مخاطب با سلایق گوناگون دارد علیرغم اینکه میباید با صدها کانال فارسی منحرف و بیگانه نیز مقابله نماید و با پخش برنامه های شاد و مفرّح و فیلم و سریال نگاه جوانان و هموطنان را از سوی آن کانالهای مسموم به سوی برنامه های رسانه ملی بازگرداند
– جلسه بچه ها در شیراز پیرامون هدف ۹۰ نقطه ی عطفی در عدالتخواهی این شهر بود. جا داشت خبر اون جلسه رو هم تیتر یک می کردید.به بچه های مشهد خدا قوت میگم.
– اینکه گفته :”امروز صدا و سیما از جانب گروههای مختلف فکری مورد انتقاد واقع می شود، از جریان اپوزوسیون گرفته تا نیروهای انقلابی و حتی روحانیت سنتی”بدلیل این است که هر گروه میخواهدصداوسیما مطابق میل آنان باشد واین مشکل هیچگاه برطرف نمیشود چون میلیونها شبکه ملازم است که آنهم تمامی شبکه فقط برمیل هر کسی تجمع کرد کارکنند.
-سلام و خسته نباشید.
انشاءالله این مطالبات با اطلاع رسانی بیشتر و قوی تر ادامه پیدا کند.
-امیدوارم مطالبات ما از هر سازمان و ارگانی همراه با رعایت انصاف باشد و هیچ گاه با یکجانبه نگری مانع از بیان نظرات متفاوت نشویم.فکر می کنم یکی از راهکارها،پیگیری جدی کرسیهای آزاداندیشی باشد
نکته جالب دیگر عصبانیت سایتهای فتنه از این تجمع است که اغلب با آوردن یک خبر کوتاه از آن، با ذکر این نکته که تجمع کنندگان از دوستداران رحیم پور هستند که هفته ای یکبار سخنرانی اش در صدا و سیما پخش می شود، آن را حکومتی و سوپاپ اطمینان قلمداد نموده اند.
Sorry. No data so far.