دكتر محمود احمدينژاد رئيسجمهور كشورمان در اراک با دانشجویان این استان به مناسبت روز دانشجو دیدار کرد
در اين ديدار، ابتدا هفت تن از دانشجويان دانشگاههاي استان مركزي دغدغهها و نظرات خود را مطرح كردند و سپس رئيسجمهور سخنراني كرد.
نماينده دانشجويان دانشگاه اراک:
دانشجويان ايجاد فضاي منطقي جهت بيان ديدگاههاي خود را خواستار هستند
همزمان با سومين سفر هيات دولت به استان مرکزي، جمعي از دانشجويان استان مرکزي صبح روز چهارشنبه به مناسبت 16 آذر؛ روز دانشجو با دكتر محمود احمدينژاد در اراک ديدار کردند.
محسن خسروآقايي يکي از دانشجويان دانشگاه اراک در اين جلسه ضمن خير مقدم به رييسجمهور و هيات همراه، با اشاره به 16 آذر روز دانشجو و سالروز شهادت چندتن از دانشجويان وهمچنين ترور استاد شهيد شهرياري اظهار کرد: فتنه 88 نشان داد که بايد دشمن را شناخت و اين امکانپذير نيست مگر با مجهز شدن به سلاح بصيرت و امروز نيز ما با تمام ظرفيت با الگو گرفتن از نهضت عاشورا در برابر استکبار جهاني خواهيم ايستاد.
نماينده دانشجويان دانشگاه اراک در اين ديدار با بيان اينکه «دانشجويان به عنوان سردمداران مبارزه با استکبار در کنار ولي امر مسلمين خواهند بود و در اين راستا مطالباتي را از رياست محترم جمهور دارند» افزود: امروز کار دشمنان در جنگ نرم، غبار پراکني در فضاي سياسي کشور است. امروز کار دشمن اختلاف پراکني و از بين بردن وحدت و همدلي بين مردم و مسوولان است. از شما و همچنين سران دوقوه ديگر ميخواهيم که بيش از پيش به مساله وحدت و همدلي بين قوا توجه کنيد.
وي ادامه داد: امروز دشمنان انقلاب اسلامي با ايجاد جنگ رواني و تبليغات و فشار سازمانهاي بينالمللي سعي دارند تا در دل مردم و مسوولان جمهوري اسلامي رعب و وحشت ايجاد کنند که نمونه آن پرونده هستهيي ايران و قطعنامههاي آنهاست. از شما تقاضا داريم که همچنان به موضع صريح و قاطع خود در مورد علم هستهيي و وجود آن در ايران ادامه دهيد و قدمي در اين مسيرعقبنشيني نکنيد و در اين راه تمام دانشجويان را همراه خود بدانيد.
وي خاطرنشان كرد: از ديگر تلاشهاي دشمنان از بين بردن ارزشهاي ديني و فرهنگ ناب محمدي(ص)است و همچنين ارزشهاي انقلابي و ترويج فرقههاي نوظهور به ويژه در محيطهاي دانشگاه است. در دانشگاهها متاسفانه در زمينه فرهنگي تنها کارهاي تشريفاتي و گزارشي ديده ميشود؛ لذا از شما خواستاريم تا با هدفگذاري صحيح فرهنگي توجه ويژهاي به مسائل فرهنگي داشته باشيد، زيرا که ما نگران نحوه مصرف و جذب بودجههاي کلان فرهنگي هستيم.
آقايي با بيان اينکه «موارد ديگري هم وجود دارد» ادامه داد: در زمينه مسائل اقتصادي، طرح تحول اقتصادي است که در دولت نهم مطرح شده؛ الان هدفمند کردن يارانهها که يک بخشي از آن طرح تحول بود نزديک به اجراست، ليکن بخشهاي ديگر طرح تحول اقتصادي که درباره نظامهاي پولي و بازرگاني و گمرکي و …. بود نبايد فراموش شود، در ضمن در مورد هدفمندسازي يارانهها شفافسازي مناسبي در ميان مردم صورت نگرفته است.
وي با اشاره به اينکه «وضعيت اشتغال مساله مهمي است و اکثر دانشجويان نگران اين هستند که پس از اتمام تحصيل خود آيا ميتوانند در رشته خود مشغول به کار شوند يا خير» افزود: جناب رييسجمهور آيا پذيرش دانشجو متناسب با نيازسنجي کشور است؟
وي اظهار کرد: در زمينه علمي نخبگان و پژوهشگران دانشجوي ما نياز به حمايت دارند که اين حمايت صرفا مالي نيست بلکه مهمتر از آن حمايت معنوي و هويت بخشيدن به اين نخبگان است. اگر کسي در دانشگاه پژوهش علمي داشته باشد آنقدر در مسائل اداري درگير ميشود که از پيگيري طرح پژوهشي خود دلسرد ميشود. سوال اينجاست که چرا يک مسير مشخص و صحيحي براي دانشجويان که قصد پژوهش و تحقيق دارند وجود ندارد.
اين دانشجوي دانشگاه اراک تصريح کرد: يکي از مطالبات دانشجويان ايجاد فضاي مناسب و منطقي جهت بيان ديدگاههاي خود است که اين امر با برگزاري کرسيهاي آزادانديشي محقق ميشود، اما متاسفانه برخي از مسوولان نسبت به اين امر توجيه نيستند، اميدواريم اقداماتي دراين راستا صورت پذيرد.
سارا حسيني يکي از دانشجويان دانشگاه پيام نور اراک نيز در اين جلسه، طي سخناني اظهار کرد: بدون شک يکي از بزرگترين آرمانهاي انقلاب، جايگزين کردن نگاه اسلامي در همه ابعاد به جاي نگاههاي غير اسلامي و ضد اسلامي ميباشد و اين مقولهاي است که در دولت نهم و دهم، تبلور چشم گيري به ويژه در امر مدريت ومسئوليت کلان داشته است.
وي ادامه داد: الگوي کامل اسلامي –ايراني پيشرفت، حلقههاي در هم تنيدهاي است که به نظر ميرسد مهمترين حلقه آن دانشگاه است؛ چرا که نخستين گام در هر جامعهاي براي تغيير و تحول، ايجاد تحول در نهادها و اقشار فرهيخته و نخبه جامعه است که بر اساس اسلامي شدن دانشگاه و دانشگاهيان يک ضرورت مهم و جزء اولين الويتهاست. که البته بايد به اين نکته هم توجه داشته باشيم که اسلامي شدن دانشگاهها، با داشتن دانشگاه اسلامي متفاوت است؛ چرا که يکي از انحرافات بزرگ در اين بحث سوار کردن مباني معرفتي بر روي پايه غربي است.
اين دانشجوي دانشگاه پيام نور همچنين از نبود ثبات در مدريت اين دانشگاه به ويژه در سطح کلان به عنوان يكي از مشكلات دانشگاه پيام نور ياد كرد و افزود: اين امر متاسفانه موجب انجام سياستهاي سليقهاي و بعضا غير کارشناسي ميشود.
کم توجهي به بحث مشاوره و به طور کلي فرهنگ مشاوره، رشد کاريکاتوري جمعيت پيام نور و عدم توجه به مقوله کيفيت در اين دانشگاه و فراهم نبودن امکانات و سيستم آموزشي مطلوب از ديگر مشكلاتي بود كه اين دانشجوي دانشگاه پيام نور در سخنان خود به آن اشاره كرد.
نماينده دانشجويان دانشگاه آزاد اراک:
جنبش دانشجويي ميتواند پرچمدار پيگيري مطالبات اجتماعي باشد
سميه تکلو يکي از دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد اراک هم در اين جلسه، گفت: در حالي که تا يک دهه گذشته گذشتن از سد کنکور و سر شاخ شدن با غولي به نام ورود به دانشگاه، آرزويي بزرگ براي جوانان اين مرز و بوم بود، امروز به برکت تلاشهاي صورت گرفته تنها ديگر مشکلي به نام کنکور قابل تصور نيست که بلکه بنا بر اعلام وزير محترم علوم در سال جاري بيش از 200 هزار صندلي خالي در دانشگاههاي کشور منتظر پذيرش دانشجو هستند اما، بايد از زاويهاي ديگر هم به اين موضوع نگاه کرد. نگاهي به کارنامه برخي قبول شدگان دانشگاههاي پيام نور، غيرانتفاعيها و حتي دانشگاه آزاد نشان ميدهد که برخي قبول شدگان با ميانگين منفي در دروس اصلي و تخصصي موفق به قبولي در دانشگاه شدهاند. آيا اين به معناي توسعه عدالت محور در حوزه آموزش عالي است؟
وي ادامه داد: اگرچه توسعه ظرفيت آموزش عالي کشور يکي از شاخصهاي توسعه به شمار ميرود اما اين توسعه هيچ گاه به معناي قرباني کردن کيفيت به پاي کميت نيست.
تكلو تصريح كرد: در حالي که يکي از مطالبات اساسي مقام معظم رهبري جهاد علمي در همه حوزههاي علمي کشور است، بحث پژوهش همچنان حلقه مفقوده در دانشگاههاي کشور است. اعضاي هيات علمي دانشگاهها و اساتيد و دانشجويان در سالهاي اخير تنها، آموزش محوري را سرلوحه کار خود قرار داده و از پژوهشهاي علمي و بنيادين غافل ماندهاند.
اين دانشجوي دانشگاه آزاد اراك ادامه داد: رکود علمي و پوشيدن رداي استادي بر قامت هر صاحب مدرکي به لباسي بيقواره بر تن دانشگاههاي کشور تبديل شده است. مدرسي دانشگاه جدا از مهارتهاي علمي، يک حرفه مقدس و حساس است. سپردن آموزش نسل علمي و متخصص کشور به هرکسي که صرفا يک مدرک کارشناسي ارشد يا دکتري دارد نميتواند اهداف توسعه علمي کشور را به سر منزل مقصود برساند.
اين دانشجوي دانشگاه آزاد اراك يا اشاره به مشكلات پيش آمده براي دانشگاه آزاد گفت: تبعيض در جذب و استخدام فارغ التحصيلان اين دانشگاه، تبعيض در پذيرش فارغ التحصيلان اين دانشگاه در مقاطع عالي تحصيلي و همچنين عدم به کارگيري اين نيروها به عنوان عضو هيات علمي دانشگاههاي دولتي در کنار هزينههاي تحصيل در اين دانشگاه، اندوهي بر دل دانشجويان اين دانشگاه نهاده است.
دانشجويان دانشگاه آزاد هم دانشجوي همين مرز و بوم هستند. نياز به حمايت دولت دارند. شغل ميخواهند، آرامش رواني ميخواهند آنها را دريابيد راه دوري نميرود.
وي افزود: کمبود امکانات آموزشي و پژوهشي و رفاهي مشکل جدي همه دانشگاههاي کشور اعم از آزاد و سراسري است. امروز که دولت محترم ميخواهد دست به جراحي بزرگ اقتصاد کشور بزند بايد نيم نگاهي هم به قشر دانشجو داشته باشيد. هزينههاي تحصيلي و رفاهي دانشجويان در بسياري از موارد وابسته به يارانههاي دولتي است. هدفمند کردن يارانهها اقدامي نيکو و پسنديده در رشد اقتصادي کشور است اما آيا فکري بحال دانشجويان هم کردهايد؟
نماينده دانشجويان دانشگاه صنعتي اراک:
وجود يک دانشگاه صنعتي در شهر اراک امري بسيار ضروري است
همچنين، حسين رمضاني يکي از دانشجويان دانشگاه صنعتي اراک در اين جلسه، اظهار کرد: ابتدا بايد عرض کنم که اگر ما گلايه و شکوايهاي در اينجا مطرح ميکنيم حکم صحبتهاي پدر و فرزندي است و عاليترين مقام اجرايي کشور را محرم اين درد دلها ميدانيم و چشمان همه دشمنان اسلام و انقلاب که چشم دين اين شکوه را ندارند کور باد.
صحبت خود را با فرهنگ آغاز ميکنم، همان مسالهاي که مقام معظم رهبري بارها برآن تاکيد داشتهاند، جناب آقاي دکتر احمدي نژاد؛ بايد به حضورتان عرض کنم که با توجه به اهتمام جدي اين دولت به امر فرهنگ، هنوز شاهد اين موضوع هستيم که بودجهها و مبالغ زيادي در سطح کلان هزينه ميشود اما در نهايت به دست نهادهايي که مستقيمان با ماده اوليه فرهنگ يعني مردم اين کشور ارتباط دارند نميرسد؛ به عنوان مثال، نهادهايي همچون مساجد، کانونهاي فرهنگي وهنري، فرهنگسراها، مدارس، نهادهاي مردمي و تشکلهاي دانشجويي که خالصانه متولي امر علم و فرهنگي و هنر هستند.
آقاي دکتر؛ ملت ايران در طول تاريخ ثابت کردهاند که هرگونه فشارهاي اقتصادي و تهديدات خارجي در شرايط گوناگون را تحمل ميکنند اما، تبعيض و فساد اقتصادي را به هيچ عنوان بر نميتابند؛ لذا بار ديگر اعلام ميکنيم که جنبش دانشجويي علاوه بر مقابله با تبعيض و فساد، پشتيبان دولت براي مبارزه با اين اژدهاي هفت سر است و تا آخرين نفس در مقابل ويژه خواران و چنگ اندازان به بيت المال ايستاده است و از شما رييسجمهور محترم نيز ميخواهيم که عزم و همت خود را دراين باب بيش از پيش کرده و همچون سالهاي ابتدايي اين دولت مبارزه را جدي بگيريد و ذرهاي از مواضع انقلابي خود کوتاه نياييد که اميد رهبر انقلاب، ملت و مستضعفين اين مرز بوم به شماست.
با توجه به اين مطالبه رهبر معظم انقلاب از مسوولان و دانشجويان مبني بر حضور مسوولان در دانشگاهها و برگزاري جلسات دانشجويي و پاسخگويي به سوالات دانشجويان، از عضاي دولت خدمتگزار انتظار ميرود که حضور خويش را دراين جلسات پررنگتر کنند؛ چرا که شاهد قصور و اهمال در رابطه با اين مورد به خصوص در شهرستانها هستيم.
جناب آقاي دکتر احمدينژاد؛ مسالهاي که هنوز مورد سوال واقع است ارتباط ميان صنعت و دانشگاه است که اين مهم تنها با برنامهريزيهاي دقيق آموزشي و تعريف پروژههاي صنعتي براي دانشجويان در دانشگاهها و ايجاد پژوهشکدهها و استفاده و حمايت صنايع از ايدهها و علم دانشجويان امکانپذير ميباشد.
موضوع بسيار مهمي که بهصورت يک دغدغه ملي و خواست دوستان ما و دانشجويان دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي مطرح است، مساله اصلاح ساختار، محتوا و مديريت آموزشي، فرهنگي و مالي آن است و از شما به عنوان رييس شواراي انقلاب فرهنگي ميخواهيم که با پشتيباني ملت و رهنمودهاي مقام عظماي ولايت مانند گذشته تمام توان انقلابي خود را در راستاي حل اين موضوع به کار ببريد.
اما دانشگاه صنعتي اراک که بنده به نمايندگي از دانشجويان اين دانشگاه در حضور شما هستم:
دانشگاه صنعتي اراک پس از 12 سال فعاليت دانشگاهي زير نظر دانشگاه علم و صنعت ايران تحت عنوان واحد اقماري اراک، از کمترين و نامحسوسترين ميزان رشد و پيشرفت برخوردار بوده و عليرغم مصوبه هيات دولت در دور اول سفرهاي استاني مبني بر استقلال اين مجموعه، بالاخره اوايل سال 89 با پيگيري و تلاشهاي تشکلهاي دانشجويي و تني چند از مسوولين استاني اين امر محقق گرديد.
نماينده دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي اراک:
متاسفانه تعريف واحدي در زمينه فرهنگ در کشور وجود ندارد
زهره خادمي کوشا يکي از دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي اراک نيز در اين جلسه، اظهار کرد: با توجه به اينکه از دغدغههاي اصلي دولت دهم، مسائل فرهنگي بوده و شما خود نيز رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي ميباشيد و نيز عليرغم تاکيد مکرر مقام معظم رهبري بر مقوله فرهنگ به عنوان زيربناي هر چيزي، اما متاسفانه تعريف واحد در زمينه فرهنگ در کشور وجود ندارد و در دانشگاهها نيز متولي مسائل فرهنگي دقيقا مشخص نيست، ساختار سازماني براي اين دغدغه بزرگ وجود ندارد، در اکثر دانشگاهها معاونت فرهنگي از دانشجويي جدا نيست، استانداران، معاون فرهنگي ندارند، بودجه فرهنگي از بودجه دانشجويي جدا نيست، از ديگر سو همکاريهاي فرهنگي بين بخشي در سطح استان يا وجود ندارد و يا جزيرهاي و مستقل عمل ميشود و اين باعث ميشود هميشه فرهنگ فداي ساير امور شود.
وي خطاب به رييسجمهور گفت: براي اصلاح اين مساله مهم چه برنامهاي داريد؟ دانشگاه علوم پزشکي استان مركزي از اعتبارات فرهنگي شاخص ارتقاي فرهنگي استان که حدود 20 ميليارد تومان ميباشد دريافت نکرده است.
وي با بيان اينكه رويکرد دولت و رييسجمهور آسانسازي ازدواج به ويژه ازدواج دانشجويي است، گفت: اما غالب دانشگاههاي کشور خوابگاه متاهلي ندارند، به ويژه اينکه وام ازدواج دانشجويي نيز از تسهيلات صندوق رفاه حذف شده است، لطفا در اين خصوص اقدام عاجلي صورت پذيرد يا لااقل کمک هزينه تحصيلي دانشجويان متاهل با ديگر دانشجويان تفاوت چشمگيري داشته باشد. همچنين در چند سال اخير سايت جديد دانشگاه علوم پزشکي اراک به لطف خداوند و پيگيري مسوولين دانشگاه و کمکهاي دولت، افتتاح شده است اما با کمبود اعتبارات جدي جهت تکميل سايت و ساخت و ساز خوابگاهها و مساجد دانشگاه مواجه است.
خادميكوشا افزود: در چند سال اخير تعداد دانشجويان دانشگاههاي دولتي افزايش چشمگيري داشته است اما متاسفانه به ميزان تعداد افزايش يافته از دانشجويان اعتبارات آموزشي، رفاهي و فرهنگي ديده نشده است و اين باعث بروز مشکلات عديده از قبيل کمبود امکانات خوابگاهي، وام تحصيلي و اماکن ورزشي شده است. آيا براي حل اين مشکل راهکاري در دستور کار هيات دولت قرار دارد؟
اين دانشجو ادامه داد: در خصوص آموزش علوم پزشکي مشکل عمدهاي که وجود دارد اين است که ما از ظرفيتهاي طب سنتي و اسلامي خود بهره نميبريم اگرچه در اين باره اقدامات خوبي صورت گرفته اما کافي نيست و درخواست ما تسريع در ايجاد ساز و کار لازم براي تحقق اين مهم است.
وي تصريح كرد: ما دانشجويان، خواستار اصلاح هرچه سريعتر نظام بيمه در کشور، مبارزه جدي با پزشکي تجارت محور، پديده شوم زيرميزي در خصوص برخي پزشکان و تسهيل در دسترسي به خدمات پزشکي و بهداشتي براي اقشار محروم به ويژه روستاييان عزيز ميباشيم. همچنين از معضلات نظام سلامت اختلاف بالاي حقوق پزشکان عمومي و پزشکان متخصص است در حالي که 70 درصد کار درماني کشور بر دوش پزشکان عمومي است، اما تفاوت دستمزد يک پزشک عمومي با پزشک متخصص بسيار و اين تفاوت درباره پرستاران خيلي بيشتر است.
اين دانشجوي علوم پزشكي اراك با بيان اينكه خواسته قاطع ما ساماندهي هر چه سريعتر دستمزدهاي پرسنل بهداشتي و درماني نظام سلامت ميباشد، گفت: حرف آخر در خصوص بانوان است، در حال حاضر در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور غالب دانشجويان را دختر تشکيل ميدهند اما متناسب با جمعيت ايشان امکانات رفاهي وجود ندارد. ساخت اماکن ورزشي و ايجاد فضاي مناسب در خوابگاههاي دخترانه و پارکهاي ويژه بانوان در دانشگاهها ميتواند بخشي از انتظارات دانشجويان دختر را مرتفع نمايد.
نماينده دانشگاه جامع علمي کاربردي اراک :
استفاده از اساتيد مجرب و ثابت بعنوان هيات علمي ضروري است
سيدمبين حجازي يکي از دانشجويان دانشگاه جامع علمي کاربردي هم در اين جلسه، اظهار کرد: دشمنان زبون بدانند بايد با اين ملت تمدنساز براساس احترام متقابل، تعامل و گفتوگو کنند و حربههاي پوسيدهاي نظير تحريم، ارعاب، تهديد و ترور دانشجويان هستهاي جز آبروي خود بردن زحمتي براي ما نخواهد داشت و جوانان بصير و انقلابي همانطور که به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامي فتنه 88 که به قصد براندازي طرحريزي و اجرا شد را مهار کردند، قادر خواهند بود گامهاي بلندتري را در راه اعتلا و پيشرفت کشور با تکيه بر آموزههاي اسلامي ايراني بردارند و فتنهگري عدهاي خائن يا جاهل در عزم راسخ و اراده پولادين ملت ايران در فتح قلههاي سرافرازي و عزت خللي ايجاد نخواهد کرد.
لزوم استفاده هرچه بيشتر از اساتيد مجرب و ثابت بعنوان هيات علمي، لزوم بهره گيري بيشتر از امکانات کارگاهي و آزمايشگاهي ادارات و کارخانجات،ضرورت بازنگري در تعداد واحدها و عناوين دروس و حذف واحدهاي مشترک با دروس کارداني از دورههاي کارشناسي ناپيوسته، شفافسازي در خصوص تشکيل سازمان ملي مهارت و رفع دغدغه دانشآموزان فني و حرفهاي در خصوص حذف دورههاي کارداني دانشگاه جامع و آموزشکدههاي فني و حرفهاي، جلوگيري از رشد قارچگونه برخي موسسات علمي کاربردي که بدون کمترين امکانات و با استفاده از اساتيد کم تجربه اقدام به پذيريش دانشجو ميکنند، لزوم استقلال مالي واحدهاي علمي وکاربردي از ادارات و شرکتهاي دولتي و هزينه کرد شهريه دانشجويي در بحثهاي آموزشي و پژوهشي کاربردي، نظارت دقيق ستاد مرکزي دانشگاه و واحدهاي استاني بر مراکز با توجه به پرداخت حق نظارت دانشگاه از سوي دانشجويان در هر ترم و اختصاص بودجه فرهنگي به واحدها از مواردي بود كه اين دانشجوي دانشگاه علمي كاربردي اراك درديدار رييس جمهور خواستار آن شد.
پس از سخنان دانشجویان، احمدینژاد به سخنان خود پرداخت
به گزارش ايسنا، دكتر محمود احمدينژاد در دومين روز از سفر خود به استان مركزي، در جمع دانشجويان دانشگاه تربيت معلم اراك با تبريك روز دانشجو گفت: ميخواستم اين جلسه را ديروز بگذارم، اما تراكم برنامهها طوري بود كه چنين چيزي امكانپذير نبود. حضور در جمع دانشجويي هم نشاطانگيز است، هم آگاهيبخش و هم ذهن انسان را به سمت دنياهاي بهتر و متعاليتر ميبرد.
وي در ادامه بر ايجاد كرسيهاي آزادانديشي تاكيد كرد و خطاب به دانشجويان گفت: كرسيهاي آزادانديشي را شما بايد برپا كنيد و از شخصيتها و چهرهها دعوت كنيد و بخواهيد كه بيايند. از وزرا و مسوولان دولتي هم بخواهيد كه بيايند و به سوالاتتان پاسخ بگويند و اگر وزير نيامد به من بگوييد كه مساله را بررسي كنم و در مقابل دانشگاه نيز تابلويي نصب و اعلام كنيد كه ما از فلان وزير دعوت كرديم و نيامد.
وي گفت: نقد درست و اساسا نگاه انتقادي و راضي نبودن به وضع موجود يك نعمت بزرگ الهي است. نبايد انتظار داشته باشيم كه جوان امروز به شرايط امروز كشور راضي باشد؛ چراكه در اين صورت انگيزه حركت از بين ميرود. نگاه انتقادي به وضع موجود بايد باشد. البته منظور من جنگ و دعوا نيست بلكه اصلاحگري است. كرسيهاي آزادانديشي را شما برپا كنيد و از روساي دانشگاهها ميخواهم كه اين فرصتها را بگذارند تا دانشجويان مسائل خود را مطرح كنند و آنچه به ما و دولت برميگردد تاكيد دارم كه مطرح شود و به سوالات پاسخ داده شود. در فضاي صميمي و البته به صورت جدي حرفهاي خود را مطرح كنيد. ما زماني موفق هستيم كه جوان ما ذهنش درگير مسائل مهم باشد. در اين صورت است كه پيشرفت اتفاق ميافتد.
رييسجمهور با بيان اينكه دانشگاه از مهمترين مراكز كشور است و آينده كشور بسته به دانشگاه است، گفت: فضاي علمي و پژوهشي دانشگاه بايد به سمت و سوي آرماني و بومي سوق پيدا كند. ما در زمينه پژوهش كارهاي بزرگي را انجام دادهايم اما هنوز در ابتداي راه هستيم.
احمدينژاد درباره توسعه كمي و كيفي دانشگاهها گفت: به نظر من توسعه كمي و كيفي بايد با هم در دانشگاهها اتفاق بيافتد. از سوي ديگر به خاطر جمعيت جوان كشور كه آماده حضور در عرصههاي اجتماعي و علاقهمند به علمآموزي بودند، در سالهاي گذشته به توسعه كمي دانشگاهها بيشتر توجه شد. ما سه راه داشتيم؛ يا بايد اجازه تحصيل به همه جمعيت جوان كشور نميداديم يا راه را براي ادامه تحصيل دانشجويان در خارج از كشور باز ميكرديم يا اينكه ظرفيت داخل را به حداكثر ميرسانديم. حتي اين مساله به بهاي پايين آمدن كيفي دانشگاهها منجر ميشد. ما راه سوم را انتخاب كرديم. البته تب مدركگرايي هم در كشور ايجاد شده بود كه دولت به تنهايي نميتوانست با آن مقابله كند. حالا كه توسعه كمي سريع اتفاق افتاده است، بايد تلاش كنيم تا توسعه كيفي نيز خود را برساند و البته اين مساله طول ميكشد.
وي در ادامه گفت: مشكل پژوهشي ما تاريخي است. البته اصلاحاتي صورت گرفته است كه نبايد آنها را دست كم بگيريم. ما هماكنون از نظر سرعت توليد علم در منطقه اول هستيم و البته بايد بيشتر كار كنيم. بودجه دانشگاهها در دولت نهم چهار برابر شد و ما ميدانيم كه اين رقم هم كافي نيست و در عين حال بايد بدانيم كه كشور مشكلات ديگري هم دارد كه بايد به آنها هم رسيدگي كرد. بودجه پژوهشي كشور در دولت نهم و دهم، 5 الي 6 برابر شده است، اما هنوز در اين زمينه مشكل وجود دارد. در عين حال بايد دانست كه رابطه بين صنعت و دانشگاه در كشور ما به صورت بنيادين مشكل دارد. ما با پولي كردن دانشگاهها موافق نيستيم. در عين حال با اينكه بودجه پژوهشي به دانشگاه بدهيم و بعد به صنعت بگوييم كه برو از دانشگاه بگير هم موافق نيستيم. پژوهشهاي ما بايد ناظر به نيازهاي كشور باشد.
رييسجمهور گفت: ما در دانشگاهها معاونت علمي تاسيس كرديم كه براي تقويت بخش پژوهشي دانشگاهها بود و هماكنون سالانه بين 700 تا 800 ميليارد تومان بين صنعت و دانشگاه قرارداد منعقد ميشود. اين نشان ميدهد كه قطار پژوهش در دانشگاه به حركت درآمده است، اما در ابتداي راه است. بنياد نخبگان هم براي همين مساله تاسيس شده و ما اذعان داريم كه در برابر استعدادهاي جوشان كشور اين كارها كافي نيست. در دولت نهم اختراعات ثبت شده 5 الي 6 برابر كل اختراعات قبل از دولت نهم بوده است. با اين حال قبول داريم كه مشكلات وجود دارد و ما براي حل آنها در ابتداي راه هستيم.
احمدينژاد گفت: دانشجويان براي ما عزيز هستند. اميد ما به دانشجويان است. دانشجويان حاصل عمر ملت هستند. بحثهايي هم درباره نحوه اداره دانشگاهها مطرح شده است كه البته اينها همه در جهت حمايت از دانشجو و هياتهاي علمي است. بعد از هدفمند كردن يارانهها بودجه دانشگاهها را افزايش خواهيم داد و البته بايد وزارت علوم و وزارت بهداشت نظارت داشته باشند كه دانشگاهها از نظر رفاهي استانداردهاي لازم را براي دانشجويان و اساتيد فراهم كنند.
رييسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر ضرورت توجه به فرهنگ گفت: بدون فرهنگ هيچ آيندهاي را نميتوان متصور بود. فرهنگ فضاي تنفسي روح انسان است. جهت دولت نهم و دهم نيز در اداره كشور، فرهنگي بوده است، اما كار فرهنگي در دو سطح قرار دارد؛ يكي سطح كلان و يكي سطح خرد. در سطح كلان در چند سال گذشته به لحاظ فرهنگي موفقيتهاي بزرگي داشتهايم. اصل اول در كار كلان فرهنگي، احياي خودباوري و اعتماد به نفس ملي است. اعتماد به نفس ملي ما الان در بالاترين سطح خود در طول تاريخ قرار دارد. امروز همه ما به ايراني بودنمان افتخار ميكنيم. همبستگي ملي و شجاعت ملي و هوشمندي ملي در كشور ما نسبت به گذشته در بالاترين سطح قرار دارد. فضاي معنوي، خودباوري، احساس مسووليت و تعهد به آرمانهاي بلند انقلابي در كشور ما هماكنون در سطح بالايي قرار دارد. عزت ايران امروز در جهان در بالاترين سطح است و بايد كارهاي فرهنگي را طوري انجام دهيم كه در اين زمينه باز هم پيشرفت كنيم.
وي تاكيد كرد: بودجههاي فرهنگي در دولت نهم سه برابر و در دولت دهم شش برابر شده است اما كارهاي بزرگ فراوان است. در توليدات فرهنگي در مقياس خرد دچار مشكل هستيم و كارگروههاي فرهنگي در استانها براي حل اين مساله فعال شدهاند و البته حل اين مساله زمان ميبرد و شما هم بايد كمك كنيد.
رييسجمهور در ادامه دربارهي بودجهي فرهنگي گفت: بودجهي خيلي خوبي در حدود 2 هزار ميليارد تومان به فرهنگ اختصاص دادهايم و بهترين كساني كه در خط مقدم فرهنگي ميتوانند فعاليت كنند، دانشجويان هستند.
وي ادامه داد:چون روحيهي خود من هم دانشجويي است، هيچ وقت نميخواهم به سمتي بروم كه بگو مگو درست شود. ما به دنبال ساختن و پيشرفت هستيم. در كشور كارهاي خيلي زيادي وجود دارد. بعضي وقتها من شرمندهي همكارانم ميشوم. آنقدر كار ميكنند كه وقتي به خانه ميرسند بيهوش ميشوند. نميخواهم بگويم كه دولت در ادارهي كشور تنهاست، كه البته تنهاست، اما بايد همه خود را براي كارهاي بزرگ آماده كنيم و كشور را بسازيم.
احمدينژاد در ادامه به مشكلات بخش مسكن اشاره كرد و گفت: مشكل مسكن در كشور ما خيلي طولاني است. هر چند سال يك بار مسكن با افزايش قيمت مواجه ميشود كه يك بار آن در اوايل دولت نهم اتفاق افتاد، البته برخي آن را تشديد كردند و تبديل به يك جنگ تمامعيار عليه دولت نمودند.
وي افزود:من در آن زمان در جلسات شوراي عالي مسكن گفتم بياييد يك بار براي هميشه مشكل مسكن را در كشور حل كنيم كه برخي گفتند چنين چيزي شدني نيست و ميگفتند كه با دادن وامهاي اجاره و يا كارهاي كوتاهمدت، بازار مسكن را آرام كنيد، اما من اصرار داشتم كه مسكنسازي در مقياس ميليوني را شروع كنيم. در ابتداي دولت نهم از همكاران خواستم كه سالي 200 هزار مسكن روستايي ساخته شود كه اين مساله تا امروز محقق شده است. از امسال خواستم كه اين رقم به 400 هزار واحد مسكن در روستاها افزايش يابد تا بتوانيم در عرض 10 سال كل روستاها را نوسازي كنيم. به لطف خدا در پايان دولت دهم مشكل مسكن را حل خواهيم كرد تا هركس ازدواج كرد خانهاي براي زندگي داشته باشد.
وي همچنين به بحث رشد جمعيت اشاره كرد و گفت: برخي رشد جمعيت در كشور را منفي ميدانند، اما من با اين مساله مخالفم. رشد جمعيت هيچگاه از نظر من موضوعي منفي نيست. نگاهي به زندگي بزرگان كه بيندازيد، متوجه ميشويد كه آنها در خانوادههاي پرجمعيت بزرگ شدهاند. چه كسي ميگويد كه رشد جمعيت موجب فقر است؟ بحث كنترل جمعيت از ابتدا در اروپا مطرح شد كه به دليل رشد منفي جمعيتشان با موج مهاجرت به داخل كشورشان روبهرو هستند و اين مساله موجب ميشود كه بافت جمعيتيشان تغيير كند.
رييسجمهور دربارهي بيكاري نيز گفت: وقتي ما دولت را به دست گرفتيم 3 ميليون در كشور بيكار داشتيم و قرار بود سالانه 700 هزار شغل در كشور ايجاد شود كه البته اين رقم تا پايان برنامهي چهارم بايد به 870 هزار شغل در سال ميرسيد. ما امروز با 2 ميليون و 300 هزار بيكار مواجه هستيم و تلاش داريم تا پايان دولت رقم بيكاري را به صفر برسانيم.
احمدينژاد همچنين با اشاره به صندوق توسعهي ملي گفت: ما اساسنامهي صندوق توسعهي ملي را در ارديبهشت ماه با فوريت به مجلس دادهايم كه قرار بود طي يك ماه آن را به تصويب برسانند، اما به هر دليلي تا كنون اين مساله محقق نشده است. ما با استفاده از اين صندوق ميتوانيم 700 هزار شغل در سال بيشتر از آنچه پيشبيني شده بود ايجاد كنيم.
وي در ادامه گفت: البته بين قوا تقسيم كار شده است و به نظر من ساز و كارهاي تعيين شده در اين زمينه عالمانه نبوده است؛ چرا كه اين ساز و كارها از 100 سال پيش تا كنون تغيير نكرده؛ در حالي كه در طول اين سالها همهي كارها پيچيدهتر شده است و من در نامهاي كه خدمت مقام معظم رهبري نوشتم با اين هدف بود كه ميخواستم براي باز شدن برخي از گرهها تدبيري صورت گيرد.
رييسجمهور تصريح كرد: به نظر من ميشود مشكلات را حل كرد. اگر مانع نشوند و بشود جلوي برخي لفت و ليسها را گرفت، ميتوان كاري كرد كه هيچ بيكاري در كشور وجود نداشته باشد. آقايي وجود دارد كه 180 ميليارد تومان از بانك پول گرفته، اما آن را پس نميدهد و وقتي ميگوييم كه بانك از او شكايت كند، ميگويند كه او تخلفي نكرده است، حتي خلاف شرعي هم مرتكب نشده، بلكه تنها نقض عهد كرده است. اين در حالي است كه بسياري از جوانان ما نيازمند منابع براي فعاليت هستند.
وي ادامه داد:دولت فشار وارد ميكند كه بتواند اينها را برگرداند، در بنگاههاي كوچك چند صد هزار طرح در نوبت هستند، اما منابع نداريم كه به آنها بدهيم. به فضل الهي ما كار خود را انجام ميدهيم، اما بدانيد كه كار سخت است و ما تلاش داريم كه حداقل ساحت دولت را از اين مفاسد پاك كنيم. اين يك مبارزهي تمامعيار است.
احمدي نژاد در ادامه به بيان خاطرهاي پرداخت و گفت: فردي نزد من آمده بود و ميگفت كه دو جناح در كشور وجود دارند كه براي بقاي انقلاب بايد كار كنند، وقتي مردم از يكي از آنها خسته شد، سراغ آن يكي بروند و از من خواست كه شركتهايي را از وزارت نفت به قيمت دفتري به آنها واگذار كنم كه آنها هم با ادارهي آن بتوانند هزينههاي جناح خود را تامين كنند كه من هم به او گفتم يك ليست از اين شركتها را به من بدهد كه او هم ليستي از شركتهاي پرسود وزارت نفت را تهيه كرد و به من داد. نامه را از او گرفتم و گفتم از تو چنين توقعي ندارم كه چنين خواستههايي از من داشته باشي.
احمدينژاد در ادامهي سخنان خود در جمع دانشجويان گفت: نهايت آرزوي يك انسان، رسيدن به سعادت كامل است. همهي انسانها ميخواهند به قلهي كمال بشري برسند و قلهي كمال بشري همان خداست. بايد از انسان شروع كنيم و به خدا برسيم و قدم اول شناختن است و براي اين كار بايد به سراغ انسان كامل برويم. انسان كامل بزرگترين جلوهي خداست. براي همين است كه مسالهي امام براي ما مهم است.
رييسجمهور در ادامه بر علمآموزي تاكيد كرد و افزود: البته علم بايد به كمال انساني و عشق به انسانها بينجامد و الا علم درستي نيست. آن علمي كه بر اساس آن يك نفر در آزمايشگاه، ميكروب آنفلوانزاي خوكي را ميسازد، تا آن را منتشر كند و پس از آن واكسن اين بيماري را بتواند بفروشد را ما قبول نداريم. از نظر ما آن دانشگاهي اسلامي است كه علومش به نيازهاي واقعي انسانها بپردازد.
احمدينژاد گفت: ماموريت تاريخي و بزرگ ما ساختن ايران است. اين مليگرايي و ناسيوناليسم نيست. ساختن ايران يك آرمان فراتر از مرزهاي ايران و يك آرمان بشري است. ايران يك فرهنگ و پيام و روش زندگي متعالي است. انديشههاي مادي به بنبست رسيدهاند و نقطهي اميدي در دنيا وجود ندارد. من به كشورهاي زيادي سفر كردهام. قريب به اتفاق افراد ميگويند كه روي اخباري كه دربارهي ايران منتشر ميشود، حساس هستند و بسياري از پيشرفتهايي كه در ايران اتفاق ميافتد مايهي خوشحالي ملتهاي ديگر است.حتي در برخي كشورها براي دستاوردهاي ما شيريني پخش ميكنند و جشن ميگيرند. وقتي اولين ماهوارهي ايران به فضا پرتاب شد در يك كشور آسيايي كه جلسهي علمي برقرار بود، جشن گرفتند.
احمدينژاد در ادامه و در پاسخ به اين سوال كه چرا قدرتهاي فاسد از نام ايران ميترسند؟ گفت: آنها از بمب ما نميترسند، بلكه ميدانند كه ملت ما هرگاه فرصتي پيدا كرده الهامبخش ساير ملتها بوده است.
رييسجمهور با اشاره به سفر اخير خود جهت شركت در اجلاس كشورهاي حاشيه درياي خزر گفت: در اين سفر ديداري با يكي از روساي جمهور داشتم كه دربارهي برخي مواضعش از او سوال كردم، او هم برخي از نگرانيهاي كشورهاي زورگو را مطرح كرد و اينكه نگرانند ايران به سمت ساخت بمب اتم برود. من در پاسخ به او گفتم كه مگر شما اين سخنان را باور كردهايد؟ و بعد به او گفتم كه اتحاديه اروپا بعد از تحريمهاي يكجانبه معاملات تجاري خود را با ما افزايش داده است. آمريكا هم هر روز به ما پيغام ميفرستد. حواستان باشد كه كلاه سرتان نرود. رييسجمهور ديگري در اين اجلاس به من گفت كه فلاني نميترسي كه آمريكا به كشورتان حمله كند؟ كه من در پاسخ گفتم كه هيچ كشوري نميتواند چنين غلطي را مرتكب شود و چنين جرأتي را ندارد.
وي با اشاره به روند مساله هستهيي ايران در سالهاي اخير گفت: متاسفانه در مقطعي فردي از داخل كشورمان اطلاعاتي را به آنها ميداد و از آنها ميخواست كه هرچه سريعتر عليه ما قطعنامه صادر كنند. ما نيز در مذاكرات با آنها ميگفتيم كه اطلاعات غلط به دست شما نرسد. ما تسليم بشو نيستيم. حالا آمدهاند و ميگويند ميخواهيم گفتوگو كنيم. ما هميشه اهل گفتوگو و اهل منطق هستيم.
رييس جمهور ادامه داد:حالا هم اعلام ميكنيم كه حقوق قطعي هستهيي ايران مثل استقلال كشورمان است و بايد پذيرفته شود. در مورد ساير مسائل مانند مواد غني شدهي هستهيي و ساير مسائل و مشكلات جهان حاضريم با آنها همكاري كنيم. آنها شش كشور هستند، ما هم يك كشور. همهي آن شش كشور حرفشان يكي است و مدل ادارهي جهانشان يكي است. ما با آنها متفاوت هستيم و حاضريم با آنها همكاري كنيم ،اما حد و مرز و حقوق ملت ما سر جايش قرار دارد.
وي همچنين تصريح كرد : آنها تحريمها را لغو كنند، هرچند كه در ما اثري نداشته است. اين به نفع همه است. مسيري كه آنها قبلا انتخاب كردهاند بنبست بود. بهترين راه همكاري است، اما اعلام ميكنيم كه ما هيچ ظلمي را عليه هيچ ملتي نميپذيريم. هزار سال هم بگذرد وحشيهاي صهيونيست را به رسميت نميشناسيم. تجاوز، اشغال و بياحترامي به ملتها را به رسميت نميشناسيم و همهي اينها بايد حل شود.
رييسجمهور در ادامه گفت: ما در داخل كشور افرادي را تجربه كرديم كه تا فشار زيادي وارد ميشد به ما پرخاش ميكردند و وقتي فضا آرام ميشد، ميگفتند كه اصل فناوري هستهيي را ما درست كردهايم. ممكن است برخي وقتي فضا عوض شود، سوپرانقلابي شوند، اما بدانيد تا وقتي اين دولت هست، به اندازهي سر سوزني از حقوق ملت عقب نخواهيم نشست و البته اهل تدبير هستيم و دقيقترين سياستهاي مدبرانه را به كار ميگيريم و در عين حال اهل گفتوگو و همكاري هم هستيم.
احمدينژاد در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به مذاكراتش با يك مقام در ايتاليا در سالهاي گذشته گفت: در آن زمان ما به آنها اعلام كرديم كه خواهان 20 نيروگاه هستهيي هستيم و اگر آنها نسازند، همين جوانان ملت ما خواهند ساخت.
Sorry. No data so far.