دوشنبه 13 دسامبر 10 | 00:07

ایجاد بسترهای عقلانی و فرهنگی برای احیاء اصل 8

رئيس قوه قضاييه با اعلام « تاسف از کم‌توجهي به فرهنگ امر به معروف ونهي از منکر از سوي مسئولان و فراهم نشدن ساز و کار و ساختار قانوني» آن افزود: متاسفانه در زماني نه چندان دور شاهد بوده‌ايم که برخي متوليان اجرايي و مسئولان، گويي از اجراي امر به معروف ونهي از منکر سرافکنده‌اند.


رئيس قوه قضاييه در ديدار اعضاي ستاد احياي امر به معروف و نهي از منکر با تاکيد بر اهميت فوايد احياي اين فريضه در جامعه گفت: در آيات و روايات فريضه امر به معروف ونهي از منکر مورد تاکيد بسيار قرار گرفته است و کمتر فريضه ديني است که آثار اجتماعي آن در جامعه اسلامي با امر به معروف و نهي از منکر برابري کند.

رئيس قوه قضاييه با اعلام « تاسف از کم‌توجهي به فرهنگ امر به معروف ونهي از منکر از سوي مسئولان و فراهم نشدن ساز و کار و ساختار قانوني» آن افزود: متاسفانه در زماني نه چندان دور شاهد بوده‌ايم که برخي متوليان اجرايي و مسئولان، گويي از اجراي امر به معروف ونهي از منکر سرافکنده‌اند. با توجه به تأکيدات بسيار قرآني و روايي و توصيه‌هاي اکيد ائمه اطهار عليهم‌السلام بايد تمام تلاشها به اين مسئله معطوف شود که بسترهاي عقلاني و فرهنگي مناسب براي احياء امر به معروف درجامعه فراهم شود و اين موضوع حتي در کتاب‌هاي درسي از دوره ابتدايي تا آموزش عالي قرار گيرد.

آيت ا… لاريجاني دولتي شدن ساختار اجرايي امر به معروف و نهي از منکر را چندان مناسب و نتيجه بخش ندانست و گفت: حدود و چارچوب اين مسئله بايد در قالب طرحي مناسب مشخص شود اما به نظر مي رسد احياء ساختار امر به معروف و نهي از منکر در قالب وزارتخانه‌اي دولتي چندان مناسب نيست و برنامه‌ريزي ها بايد به سمت احيا آن از طريق مشارکت‌هاي مردمي و تشکلهاي مستقل غير دولتي، اما مورد حمايت نظام پيش برود.

رئيس قوه قضاييه احيا فريضه امر به معروف و نهي از منکر را موجب تقويت پيشگيري از وقوع جرم و مساعدت موثر به قوه قضاييه در انجام وظيفه قانوني توصيف و تاکيد کرد: امر به معروف و نهي از منکر اگر به درستي احيا شود و توسعه يابد به بحث پيشگيري از وقوع جرم کمک بسيار خواهد کرد و در واقع يکي از راه‌هاي بسيار مناسب در پيشگيري از وقوع جرم توسعه امر به معروف و نهي از منکر است.

آيت ا… آملي لاريجاني افزود: بر اين اساس قوه قضاييه نيز آماده کمک به ستاد احيا امر به معروف و نهي از منکر است و اميدواريم همه دستگاه‌هاي مسئول درحد مقدور به وظيفه خود در قبال اين مسئله عمل کنند.

در ابتداي اين جلسه حجت الاسلام و المسلمين زرگر دبير ستاد احياء امر به معروف و نهي از منکر با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي اين ستاد، از تشکيل 1200 شوراي امر به معروف و نهي از منکر در وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهاي مختلف خبر داد و گفت: هم اکنون 15 هزار نفر در سراسر کشور در قالب اين شوراها به فعاليت‌مشغول هستند و علاوه بر آن 5 هزار نفر نيز آموزش‌هاي لازم را براي انجام اين فريضه فراگرفته‌اند.

وي گفت: 12 ساعت آموزش روشها و آثار و فوائد انجام امر به معروف و نهي از منکر به کارمندان دولت نيز از جمله کارهاي انجام شده اين ستاد بوده است.

زرگر همچنين تشکيل بيش از 1200 شوراي امر به معروف و نهي از منکر در اصناف مختلف و نيز تشکيل بيش از 2 هزار شورا در هيئت‌هاي مذهبي را از ديگر برنامه‌هاي اين ستاد برشمرد.

به گفته وي تشکيل هسته‌هاي فرهنگي در دانشگاه‌ها، تبادل نظر و ارتباط با آموزش و پرورش به منظور گنجاندن مقوله امر به معروف و نهي از منکر در کتاب‌هاي درسي، ايجاد دفاتر حمايت‌هاي قضايي از آمران به معروف، تشکيل پژوهشکده‌ امر به معروف و نهي از منکر و چاپ بيش از 40 عنوان کتاب از ديگر برنامه‌هاي ستاد احيا امر به معروف و نهي از منکر است.

زرگر همچنين از آغاز بررسي طرح مربوط به احياء امر به معروف و نهي از منکر در مجلس شوراي اسلامي در آينده نزديک خبر داد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.