تریبون مستضعفین- سایمون گس -سفیر انگلستان در ایران – در مطلبی که چندی پیش در سایت سفارت این کشور در ایران و به بهانهی روز جهانی حقوق بشر منتشر کرده است در اهانتی گستاخانه وضعیت حقوق بشر در ایران را زیر سؤال برده است.
اگرچه چنین ادعای کذبی، تازگی ندارد اما در این یادداشت سایمون گس سعی کرده است برای اثبات کردن وخیم بودن وضعیت حقوق بشر در ایران، نمونهای را ذکر کند و براساس آن نتیجهی دلخواه خود را بگیرد!
گس در این باره نوشته است: «از سال گذشته تا کنون مدافعان حقوق بشر مورد آزار و اذیت قرار گرفته و زندانی شدهاند. یک نمونه از آنها نسرین ستوده است. خانم ستوده وکیلی است که سالها در ایران کار کرده و با استفاده از شیوههای قانونی و معمول در ایران به دفاع از هموطنان ایرانی خود پرداخته است. اما امروز خود او در بازداشت است و در انتظار محاکمه به سر میبرد. دادستانهای ایران اتهام مبهم “اقدام علیه امنیت ملی” را علیه او مطرح کردهاند اما اتهام اصلی او در واقع دفاع شجاعانه و آشکار کردن بیعدالتیهایی است که حکومت ایران ترجیح میدهد پنهان بمانند. دولت بریتانیا [پیش از این] از ایران خواسته تا به وظایفی که آزادانه پذیرفته است، عمل کند؛ از دستگیریهای خودسرانه خودداری کند و محاکمات عادلانه برگزار کند. آزادی نسرین ستوده نقطه شروع خوبی است.»
اما براستی «نسرین ستوده» کیست که سفیر انگلستان اینگونه از او دفاع کرده است و مطلبی را با عنوان «جرم نسرین ستوده دفاع شجاعانه است» را نوشته است؟ براستی آیا جرم نسرین ستوده «دفاع شجاعانه» کردن وی است؟
اما واقعیت چیز دیگری است…
نسرین ستوده متهمی است که از ۱۴ شهریور ۱۳۸۹ به جرم اقدام بر علیه امنیت ملی و تبلیغ بر علیه نظام بازداشت شده است. در این باره محمدجواد لاريجانی دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه به صراحت گفته است که او به عنوان وكيل مورد پيگيرد قضايی نيست.
لاریجانی همچنین دربارهی این پرونده گفته است: «بايد توجه داشت زماني كه فردی وكيل يك متهم میشود، تمام رفتوآمدش بايد در راهروهای دادگاه باشد نه اينكه از پايتختی به پايتخت كشور ديگری رفته و عليه نظام و حكومت مصاحبه كند. اين را سوءاستفاده حرفهای از وكالت میگويند.»
لاریجانی با تأکید مجدداً بر این نکته که نسرين ستوده به علت امر وكالت مورد پيگرد قضايی قرار نگرفته است گفته است: « ستوده به خاطر تبليغات عليه اسلام، نظام و همچنين تماس با گروههای تروريستی مورد پيگرد قانونی قرار گرفته است. البته دادگاه بايد به اتهامات وی رسيدگي كند. هيچ فردی به عنوان وكيل نه تنها مورد پيگرد قرار نميگيرد بلكه مورد احترام ماست.»
آنچه دربارهی پروندهی نسرین ستوده قابل تأمل است اینکه برخلاف دروغ گوییهای سایمون گس، نسرین ستوده نه به خاطر دفاع شجاعانه و امر وکالتش مورد بازداشت قرار گرفته است بلکه آنچه عامل بازداشت وی شده است تبليغات عليه اسلام، نظام و همچنين تماس با گروههای تروريستی بوده است که باید منتظر بود و نتیجهی دادگاه وی را دید.
Sorry. No data so far.