شنبه 18 دسامبر 10 | 08:36

همراهی دین و علم در «وحدت حوزه و دانشگاه»

مقام معظم رهبري، راهکارهاي وحدت حوزه و دانشگاه را اين چنين تبيين کرده اند:«در نظام اسلامي، علم و دين پا به پاي هم بايد حرکت کند. وحدت حوزه و دانشگاه يعني اين. وحدت حوزه و دانشگاه معنايش اين نيست که حتما تخصص هاي حوزه اي در دانشگاه و تخصص هاي دانشگاهي در حوزه دنبال بشود نه، لزومي ندارد.


بيست و هفتم آذرماه، يادآور عروج سرخ مجاهدي خستگي ناپذير و عالمي رباني، آيت ا… مفتح است که از پيشروان انديشه وحدت حوزه و دانشگاه بود. اين شهيد والامقام در راه تحقق اين انديشه و آرمان بلند که از انديشه بلند امام راحل(ره) برخاسته بود، تلاش هاي بي وقفه اي انجام داد. به پاس فعاليت هاي چشمگير شهيد مفتح در راه تحقق وحدت حوزه و دانشگاه و لزوم ارتباط، همکاري و هم فکري اين 2 قشر انديشمند، روز 27 آذر ماه و سالروز شهادت دکتر مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاري شده است.

جايگاه حوزه
حوزه هاي علميه در جامعه ديني و نظام ما داراي جايگاهي بس مهم و والا بوده و نقش حوزه ها در حرکت اسلامي و تربيت جامعه بسيار حساس و سرنوشت ساز است. با نگاهي به تاريخ پرفراز و نشيب کشورمان در مي يابيم که عالمان ديني همواره سرپرستي و هدايت جامعه را بر عهده داشته و در حوادث و به ويژه مبارزات مردم عليه طاغوت و حکومت هاي جور، پيشاپيش مردم به قيام برخاسته اند. با پيروزي انقلاب و تشکيل حکومت اسلامي و پديد آمدن افق هاي تازه، مسئوليت سنگين تري بر عهده حوزويان قرار گرفته است.

جايگاه دانشگاه
دانشگاه همواره جايگاه آموزش و کاوش در حوزه انديشه هاي علمي است و رسالت دانشگاهيان، سوق دادن جامعه به سوي مقاصد بلند فرهنگي و اجتماعي است و آن ها به عنوان روشن فکران جامعه، مي توانند در پيشبرد به سوي رشد و تعالي نقش بسيار مهمي ايفا کنند.

وحدت حوزه و دانشگاه در کلام امام خميني(ره)
رهبر کبير انقلاب، درباره ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه در بياناتي فرمودند:«امروز يکي از ضروري ترين تشکل ها بسيج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم ديني و دانشجويان دانشگاه ها بايد با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند. فرزندان بسيجي هم در اين 2 مرکز، پاسدار اصول تغيير ناپذير نه شرقي نه غربي باشند، امروز دانشگاه و حوزه از هر محلي بيشتر به اتحاد و يگانگي احتياج دارد.»

دشمنان وحدت
اگرچه در راه وحدت حوزه و دانشگاه، تلاش هاي بسياري انجام شده، اما کارشکني هاي متعددي نيز در راه مقابله با اين هدف شکل گرفته است. بدون شک، هستند کساني که مي خواهند بار ديگر بين اين 2 مرکز ارزشمند و ميان اين 2 قشر مهم و تأثيرگذار جدايي افکنند. کساني که دشمنان نظام اسلامي را مي شناسند نبايد اجازه دهند تا غبار کدورت، فضاي آکنده از مهر و جو سالم علمي کشور را تيره و بيمار سازد. روز وحدت حوزه و دانشگاه، فرصت خوبي براي طرح مجدد و عالمانه اين موضوع و آسيب شناسي و آفت زدايي از اين شجره طيبه است.

وحدت حوزه و دانشگاه در کلام رهبر
مقام معظم رهبري، راهکارهاي وحدت حوزه و دانشگاه را اين چنين تبيين کرده اند:«در نظام اسلامي، علم و دين پا به پاي هم بايد حرکت کند. وحدت حوزه و دانشگاه يعني اين. وحدت حوزه و دانشگاه معنايش اين نيست که حتما تخصص هاي حوزه اي در دانشگاه و تخصص هاي دانشگاهي در حوزه دنبال بشود نه، لزومي ندارد.

اگر حوزه و دانشگاه به هم وصل و خوش بين باشند و به هم کمک کنند و با يکديگر همکاري نمايند، 2 شعبه از يک مؤسسه علم و دين هستند. اين موسسه 2 شعبه دارد: يک شعبه، حوزه هاي علميه و شعبه ديگر، دانشگاه ها هستند … طلاب و دانشجويان قدر يکديگر را بدانند، با يکديگر آشنا و مرتبط باشند، احساس بيگانگي نکنند. احساس خويشاوندي و برادري را حفظ و روحانيان در دانشگاه ها عملا کوشش کنند که نمونه هاي کامل عالم دين و طلبه علوم ديني را به طلاب و دانشجويان و دانشگاهيان ارائه و نشان دهند که هر 2، نسبت به يکديگر، با حساسيت مثبت و با علاقه همکاري مي کنند. اين، همکاري و وحدت حوزه و دانشگاه است. البته براي اين کار بايد برنامه ريزي و سازمان دهي بشود.»

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.