در خصوص مباحث جنگ نرم، سازوكارها، اصول و روش مقابله و منابع قدرت ما در ايران، پيش از اين، مطالبي مطرح شده است. جنگ نرم عرصه مقابله با افكار علمي و فرهنگي و بهبياني ديگر يك نوع جنگ فكري است كه ابزار خود را ميطلبد و دولتهايي قدرتمندند كه در اين زمينه از تمام ابزار و امكانات بهنحو احسن استفاده كنند.
جنگ نرم عرصه مقابله علمي، فرهنگي و انديشهسازانه با افكار عمومي است و البته همانگونه كه ملت بزرگ ايران و دانشجويان و دانشگاهيان و علما، در جنگ گذشته به پيروزي رسيدند، در اين ميدان نيز پيروز خواهند شد.
دشمن در اين ميدان از هر ابزاري جهت پيشبرد اهداف شوم خود استفاده ميكند؛ از اختلافافكني ميان اقوام و مذاهب مختلف تا تأثيرگذاري بر مسئولان عاليرتبه كشور، ايجاد عدم ثبات در تصميمات ملي كشور، ايجاد شكاف ميان مسئولان و همچنين مردم و مسئولان، سلب اراده و انگيزه در سطوح عالي نظام، ناكارآمد جلوه دادن نظام و تضعيف باورهاي اسلامي و ملي در سطح راهبردي عليه جمهوري اسلامي ايران. در سطح تاكتيكي، دشمن بهدنبال سلب اميد به آينده و اعتماد عمومي مردم به نظام، سلب مشروعيت و مقبوليت مديران نظام و بيثبات كردن امنيت عمومي است.
يكي ديگر از اهداف جنگ نرم دشمنان درحال حاضر، موضوع اجراي قانون هدفمند كردن يارانههاست و البته بايد در ميدان اجراي اين قانون، يك مديريت كارآمد و همچنين نظارت مستمر و صحيح وجود داشته باشد تا قانون هدفمند كردن يارانهها، بهدرستي در جامعه اجرا شود. بههمين دليل من از همه گروههاي سياسي، انديشمندان، دانشجويان و اساتيد ميخواهم كه براي پيشرفت ايران، كه راهي جز اجراي هدفمند كردن يارانهها نيست، همكاري كنند.
با توجه به روشهاي مقابله با جنگ نرم دشمن، با بهرهگيري از ساز و كارهاي مختلف ميتوان از اعمال جنگ نرم پيشگيري كرده و با مداخلات گسترده؛ دامنه اثرات سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي آن را كاهش داد و يا از بين برد و حتي ميتوان آن را به يك فرصت تبديل كرد. در اين خصوص، ميتوان به فعاليتهايي نظير گسترش دامنه فرهنگي و محصولات فرهنگي در جامعه، داشتن جواناني همچون دانشجويان كه افسران مقابله با جنگ نرم هستند، استفاده از ديپلماسي عمومي و انجام عمليات رواني متقابل اشاره كرد. مسئولان كشور نيز اگر جنگ نرم را يك حقيقت و تهديد جدي عليه مصالح و منافع ملي كشور بهشمار ميآورند، بايد الزامات لازم براي مقابله با آن را نيز ايجاد كنند.
از ديگر راهبردهاي مقابله با جنگ نرم، ايجاد ساختار و سازمان لازم بهعنوان يك ستاد هماهنگي و پشتيباني در مركزيت كشور، تدوين دكترين و استراتژيهاي لازم در سطوح ملي و استاني، استفاده از همه نيروهاي انساني و امكانات لازم و همچنين توانمندسازي نيروهاي انساني و كارآمد و تامين امكانات لازم است.
در بررسي اصول و روشهاي مقابله با جنگ نرم، به اين نكته ميرسيم كه تنها كشوري داراي قدرت نرم است كه بتواند با طرح جامع به دشمنان هجوم برد. منابع قدرت ما در ايران، ايدئولوژي و فرهنگ اسلامي، قدرت نفوذ رهبري در مقياس داخلي و جهاني و همچنين ميزان اعتماد مردم به مسئولان حكومتي است. سفر اخير مقام معظم رهبري به استان قم نيز، جلوهای از وفاداري مردم و همچنين اقتدار رهبري در همه ابعاد بود.
همچنين از منابع قدرت نرم ملت ايران ميتوان به در اختيار داشتن افراد دانشمند، خلاق، باهوش، داشتن تحصيلكردگان و دانشجويان هوشمند متعهد به مردم و مصالح ملي كشور، داشتن اراده و عزم ملي براي پيشرفت كشور و وجود افراد با انگيزه كه از روحيه ملي و حماسي برخوردارند، اشاره كرد. استفاده از همه نيروهاي انساني و امكانات لازم و توانمندسازي و كارآمد كردن آنها، راهبردهاي ديگري است كه ميتوان در اين زمينه به آن اشاره كرد. بيشترين نيروي انساني ما دانشجويان هوشمند، استادان دانشگاهها و طلاب جوان و خوشفكر هستند كه بايد اعتبار لازم براي توانمندسازي آنها اختصاص يابد. همچنين لزوم گسترش دامنه شمول فعاليتهاي فرهنگي و افزايش محصولات فرهنگي تأثيرگذار بر جامعه و جوانان در اين زمينه حائز اهميت است.
با توجه به اين كه جنگ در فضاي مجازي و سايبري نبرد بزرگي است، استفاده از متخصصان سايبري و فراهم آمدن امكانات لازم، مورد تأكيد فراوان است و اگر جنگ نرم را يك واقعيت و تهديد جدي عليه منافع و مصالح كشور تشخيص ميدهيم، بايد الزامات لازم براي مقابله با آن را نيز تدارك ببينيم.
در اين ميان، با توجه به نقش عمليات رواني متقابل در جنگ نرم، بيشترين سازوكار اين عمليات، بهدست صداوسيما، هنرمندان، صاحبان رسانهها، سخنرانان، قلم بهدستان، فعالان هنري و همه كساني است كه با منطق و انديشه ميتوانند بر مخاطبان جنگ نرم اثر گذارند
Sorry. No data so far.