دوشنبه 27 دسامبر 10 | 11:50

تأکید بر نقش «مردم» در خلق حماسه‌های انقلاب در گفتار امام و رهبری

نزدیک نه دی است. نزدیک سالروز یک حماسه تاریخی و اما در این میان آنچه به نظر باید همچون ماهیت نه دی حفظ بشود، «مردمی بودن» آن است نه اینکه این حماسه را به روایت دو تا آدم سیاسی روایت کنیم. همان کاری که می‌خواهند با انقلاب پابرهنگان در سال 57 بکنند!


تریبون مستضعفین – مهدی خوجگی- نزدیک نه دی است. نزدیک سالروز یک حماسه تاریخی و اما در این میان آنچه به نظر باید همچون ماهیت نه دی حفظ بشود، «مردمی بودن» آن است – نه اینکه این حماسه را به روایت دو تا آدم سیاسی روایت کنیم. همان کاری که می‌خواهند با انقلاب پابرهنگان در سال 57 بکنند! – هرچند حرف در این باره زیاد است…

بازخوانی پیام امام (ره) به حجت الاسلام سید حمید روحانی پیرامون تدوین تاریخ انقلاب ما را بیشتر به این نکته رهنمون می‌سازد که امام (ره) همواره به نقش مردم در خلق حماسه‌های انقلاب  از سویی و از سوی دیگر بر ثبت این رویدادهای تاریخی به نام مردم تأکید داشته‌اند:

«…اميدوارم بتوانيد با دقت، تاريخ حماسه آفرين و پر حادثه انقلاب اسلامى بى‏نظير مردم قهرمان ايران را بدان گونه كه هست ثبت نماييد. شما به عنوان يك مورخ بايد توجه داشته باشيد كه عهده‏دار چه كارِ عظيمى شده‏ايد. اكثر مورخين، تاريخ را آنگونه كه مايلند و يا بدان گونه كه دستور گرفته‏اند مى‏نويسند، نه آنگونه كه اتفاق افتاده است. از اول مى‏دانند كه كتابشان بنا است به چه نتيجه‏اى برسد و در آخر به همان نتيجه هم مى‏رسند.

از شما مى‏خواهم هرچه مى‏توانيد سعى و تلاش نماييد تا هدف قيام مردم را مشخص نماييد، چرا كه هميشه مورخين اهداف انقلابها را در مسلخ اغراض خود و يا اربابانشان ذبح مى‏كنند. امروز همچون هميشه تاريخ انقلابها، عده‏اى به نوشتن تاريخ پر افتخار انقلاب اسلامى ايران مشغولند كه سر در آخور غرب و شرق دارند. تاريخ جهان پر است از تحسين و دشنام عده‏اى خاص، له و يا عليه عده‏اى ديگر و يا واقعه‏اى در خور بحث. اگر شما مى‏توانستيد تاريخ را مستند به صدا و فيلم حاوى مطالب گوناگون انقلاب از زبان توده‏هاى مردم رنجديده كنيد، كارى خوب و شايسته در تاريخ ايران نموده‏ايد. بايد پايه‏هاى تاريخ انقلاب اسلامى ما چون خود انقلاب بر دوش پابرهنگان مغضوب قدرتها و ابرقدرتها باشد.

شما بايد نشان دهيد كه چگونه مردم، عليه ظلم و بيداد، تحجر و واپسگرايى قيام كردند و فكر اسلام ناب محمدى را جايگزين تفكر اسلام سلطنتى، اسلام سرمايه دارى، اسلام التقاط و در يك كلمه اسلام امريكايى كردند.

شما بايد نشان دهيد كه در جمود حوزه‏هاى علميه آن زمان كه هر حركتى را متهم به حركت ماركسيستى و ياحركت انگليسى مى‏كردند، تنى چند از عالمان دين باور دست در دست مردم كوچه و بازار، مردم فقير و زجر كشيده گذاشتند و خود را به آتش و خون زدند و از آن پيروز بيرون آمدند.

شما بايد به روشنى ترسيم كنيد كه در سال 41، سال شروع انقلاب اسلامى و مبارزه روحانيت اصيل در مرگ آباد تحجر و تقدس مآبى چه ظلمها بر عده‏اى روحانى پاكباخته رفت، چه ناله‏هاى دردمندانه كردند، چه خون دلها خوردند، متهم به جاسوسى و بى‏دينى شدند ولى با توكل بر خداى بزرگ كمر همت را بستند و از تهمت و ناسزا نهراسيدند و خود را به توفان بلا زدند و در جنگ نابرابر ايمان و كفر، علم و خرافه، روشنفكرى و تحجرگرايى، سرافراز- ولى غرقه به خون ياران و رفيقان خويش- پيروز شدند.»

تاکید بر نقش «مردم» در خلق حماسه‌های انقلاب اسلامی همواره مورد تأکید امام (ره) بوده است به طوری که بارها امام (ره) صاحبان این انقلاب را مردم معرفی می‌کردند. تأکید بر این نقش مردم و تأثیرگذاری آنها در طول سالها بعد از وفات امام (ره) نیز سیره عملی و گفتاری مقام معظم رهبری تجلی پیدا کرده است و می‌توان این سیره را در بیانات و پیام های رهبر معظم انقلاب پس از خلق حماسه هایی همچون 22 بهمن و انتخابات متعدد و … بوضوح مشاهده کرد که یکی از این رویداها حماسه 9 دی ماه 88 بوده است.

مقام معظم رهبری با تأکید بر مردمی بودن 9 دی ماه فرموده اند: « نهم دى با دهم دى فرقى ندارد؛ اين مردمند كه ناگهان با يك حركت – كه آن حركت برخاسته از همان عواملى است كه نوزدهم دىِ قم را تشكيل داد؛ يعنى برخاسته ى از بصيرت است، از دشمن‌‌‌‌‌شناسى است، از وقت‌‌‌‌‌شناسى است، از حضور در عرصه ى مجاهدانه است – روز نهم دى را هم متمايز ميكنند.»

  1. نگاهی به عمق حماسه جاوید 9 دی + دانلود عکس و فیلم – قسمت سوم و آخر
    14 ژوئن 2012

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.