افزایش بیدلیل قیمت در بازار خودرو مسئلهای نیست که برای خریداران عجیب باشد. چراکه خودروسازان در بازار بدون رقابت داخلی نیازی به بهبود کیفیت خودروها نمیبینند و تنها به بهانههای موجه و غیرموجه دست به افزایش قیمت خودروهای خود میزنند. خودروهایی که لیست آپشنهای آنها روزبهروز آب میرود و کیفیت سخت قطعات آنها هرروز از دیروز بدتر میشود. بهنحویکه بسیاری از خریداران در بازار فعلی خرید خودروی دستدوم را به خودروی صفر ترجیح میدهند. بااینحال قیمت ماشین ایران خودرو و سایپا همچنان در حال افزایش بوده و خودروهای ایران خودرو در تابستان ۹۹ رکوردی جدید به نام خود ثبت کردهاند.در این مقاله به بررسی نوسانات قیمت در بازار داغ تابستان میپردازیم.
پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۹۹، جایگاه دهم
۲۸ میلیون افزایش قیمت در طول ۹۰ روز باعث شده است که پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که یکی از پرطرفدارترین خودروهای تولید ایران خودرو در میان خریداران ایرانی است در جایگاه آخر رکودداران افزایش قیمت قرار بگیرد. این خودرو نسبت به دیگر خودروهای هم سن و سال خود شتابگیری بهتری دارد و به دلیل ظاهر زیبا و جمعوجور به خودرویی محبوب در میان جوانان تبدیل شده است. بااینحال افت کیفیت در نمونههای مونتاژی بهخصوص در سالهای اخیر و فضای کوچک کابین در کنار افزایش بیرویه قیمت ماشین ایران خودرو باعث شده است که پژو ۲۰۶ تیپ ۲ دیگر بهاندازه سالهای پیش خریدار نداشته باشد.
پژو ۴۰۵ SLX مدل ۹۹، جایگاه نهم
نوسانات قیمت ماشین ایران خودرو در پژو ۴۰۵ SLX حدود ۳۳ میلیون تومان بوده و آن را در جایگاه نهم قرار داده است. این خودرو نیز در لیست پرفروشهای ایران خودرو قرار داشت. چراکه کابین جادار و مشخصات فنی آن برای خانوادههای پرجمعیت ایرانی مناسب است. بهعلاوه اینکه قیمت مناسب این خودرو آن را به خودرویی محبوب بدل کرده بود. اما در تابستان ۹۹ پژو ۴۰۵ SLX گوی سبقت را از دیگر رقیبان ربود و خود را به رکوردداران افزایش قیمت رساند و همین امر باعث کاهش محبوبیت این خودرو و درنتیجه توقف آن در پارکینگهای ایران خودرو شد.
وانت آریسان مدل ۹۸، جایگاه هشتم
۴۱ میلیون افزایش قیمت در سه ماهه دوم سال وانت آریسان مدل ۹۸ را در جایگاه هشتم این لیست قرار میدهد. این خودرو که در سال ۹۳ بهعنوان جایگزینی برای پیکان وانت معرفی شد، در ابتدا چندان مورد اقبال خریداران قرار نگرفت. بااینحال کیفیت سواری این خودرو بسیار بهتر است و تا ۸۳۰ کیلوگرم بار را تحمل میکند. همچنین ایمنی این خودرو نسبت به دیگر وانتهای موجود در کشور بیشتر بوده و مشخصات فنی به نسبت قابل قبولی دارد. به همین دلیل در سالهای اخیر فروش آن بالاتر رفته و افزایش قیمت ماشین ایران خودرو شامل این خودرو نیز شد.
پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۹۹، جایگاه هفتم
پژو ۲۰۶ تیپ ۵ در ابتدای عرضه تفاوتهای زیادی با تیپ ۲ این خودرو داشت اما با خروج پژو از بازار ایران، ایران خودرو تصمیم گرفت این تفاوتها را کمتر کند و تنها به برخی تفاوتهای جزئی اکتفا کرد. اما اختلاف قیمت ماشین ایران خودرو در این دو خودرو همچنان باقی ماند. در تابستان ۹۹ نیز تیپ ۵ این خودرو با ۴۸ میلیون افزایش قیمت خود را از تیپ ۲ جلوتر انداخته و جایگاه هفتم را تصاحب کرد.
پژو پارس اتوماتیک مدل ۹۹، جایگاه ششم
پژو پارس یکی از محبوبترین سدانهای خانوادگی در میان ایرانیان است که نسخه اتوماتیک آن با ۶۳ میلیون افزایش قیمت به جایگاه ششم در لیست رکودداران رسیده است. این خودرو دارای مصرف سوخت بالایی است و استهلاک زیادی دارد. به همین دلیل هزینههای نگهداری آن بالا است. بهعلاوه محبوب بودن آن بر روی قیمت قطعات یدکی نیز تاثیر گذاشته و هزینههای تعمیر خودرو را بیشتر از دیگر خودروهای پژو کرده است. بااینحال بازار دستدوم خوب، ظاهر نسبتا جذاب و سواری مناسب هنوز هم خریداران این خودرو را در صف خرید آن نگهداشته است.
دنا پلاس توربو ۴ ایربگ مدل ۹۸، جایگاه پنجم
دنا پلاس ۹۸ یکی از محصولات ایران خودرو است که میتوان آن را فیسلیفتی از سمند دانست. ۷۰ میلیون تومان افزایش قیمت ماشین ایران خودرو دنا پلاس را به جایگاه پنجم جدول کشانده است. شاید به خاطر بیاورید که گذر این خودرو از مرز ۴۰۰ میلیون تومان چه جنجالی در میان خریداران به پا کرد. چراکه بسیاری از آنها خرید خودرویی سنگینوزن با مشخصات فنی نه چندان مناسب و ایمنی پایین با این قیمت برای خریداران قابلهضم نبود. اما روند افزایشی قیمت باعث شد که بسیاری از خریداران که توانایی خرید خودروهای وارداتی را نداشتند به خرید دنا پلاس روی بیاورند.
پژو ۲۰۷ اتوماتیک مدل ۹۹، جایگاه چهارم
اختلاف ۲۰ میلیونی در افزایش قیمت با دنا پلاس باعث شد که پژو ۲۰۷ اتوماتیک در جایگاه چهارم بایستد. خودرویی که ازنظر ظاهر تفاوت چندانی با پژو ۲۰۶ ندارد اما در مقایسه با دیگر رقیبان بازار خریدوفروش داغتری را تجربه میکند. برخلاف دیگر خودروهای ایران خودرو میتوان پژو ۲۰۷ را یک خودروی باکیفیت دانست که به نسبت ابعاد خود فضای کافی برای سرنشینان فراهم میکند.
تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک مدل ۹۸، پژو ۲۰۰۸ مدل ۹۸ و ویتارا ایران خودرو مدل ۹۸ به ترتیب جایگاه سوم، دوم و اول در لیست رکوردداران
افزایش قیمت ماشین ایران خودرو برای تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک ۱۲۰ میلیون، برای پژو ۲۰۰۸ صدوهفتاد میلیون و برای سوزوکی گرند ویتارا ۲۳۵ میلیون تومان بوده و آنها را در جایگاههای اول تا سوم قرار داده است. این خودروها در مقایسه با دیگر خودروهای ساخت ایران خودرو مزیت چندانی ندارند اما به دلیل تقاضای بالاتر از سوی خانوادههایی با سطح درآمدی متوسط رو به بالا به این جایگاه رسیدهاند. تندر ۹۰ یک خودروی جادار است که به دلیل استهلاک کم و مصرف سوخت پایین نسبت به دیگر رقبا فروش بهتری را تجربه میکند.
پژو ۲۰۰۸ نیز بهعنوان یک کراساوور فرانسوی جذاب دل بسیاری از خریداران ایرانی را برده است. این خودرو نیز از آن دسته خودروهای باکیفیت ایران خودرو است که در مقایسه با تولیدات این شرکت از ارزش خرید بالایی برخوردار است. اما ویتارا نسبت به دیگر شاسیبلندهای موجود در بازار بسیار گرانقیمتتر است و نمیتوان آن را دارای ارزش خرید بالایی دانست.
منبع: سایت همراه مکانیک
Sorry. No data so far.