پنج‌شنبه 30 دسامبر 10 | 23:49

روایت فتنه 88 در بیش از 50 عنوان کتاب

ناشران مختلف كشورمان تاكنون درباره فتنه سال گذشته و وقايع پس از انتخابات 43 كتاب منتشر كرده‌اند و 13عنوان نيز كتاب در آينده‌اي نزديك روانه بازار كتاب خواهد شد.


سال 1388 همراه بود با واقعه‌اي فراموش‌نشدني كه تلخي‌ بعضي از اتفاقاتش شيريني حضور گسترده مردم در انتخابات دهم رياست جمهوري را كمرنگ كرد اما وقايع پس از فتنه‌ها و به خصوص راهپيمايي عاشوراييان در نهم دي ماه، سال گذشته را به نقطه عطفي براي تامل و تدبر اتفاقات پارسال و حواشي آن تبديل كرد.

اصحاب قلم هم همگام با مردم از تلخي‌هاي سال گذشته رنجيدند و بسياري از آنها جلوتر از ديگران سلاح مبارزه را بر كاغذ لغزاندند و مباني فكري و نظري مردم را در اين باره تقويت كردند.

آنها كه شاعر بودند شعر گفتند، نويسنده‌ها داستان و خاطره نوشتند، آنهايي كه دستي در پژوهش داشتند حوادث پارسال را آسيب‌شناسي كردند و خلاصه نوشتند و مي‌نويسند و بعد از اين هم خواهند نوشت تا فتنه سال 88 محل تدبر و تامل آنهايي كه در اين روزگار و در روزگارهاي بعدي مي‌آيند و مي‌روند، واقع شود.

نتيجه جست‌وجوهاي ما درباره كتاب‌هاي منتشر شده در اين حوزه ليستي 44تايي را به همراه داشت كه ادعا نمي‌كنيم اين ليست كامل باشد اما اميدواريم ليست هاي بعدي كامل‌تر و پر بارتر شود. نام كتاب‌هاي منتشر شده شده درباره فتنه 88 تاكنون به شرح زير است:

1- «كالبدشناسي فتنه هشتاد و هشت»: نمودار درختي بيانات رهبر معظم انقلاب در مورد حوادث قبل و بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري شامل نمايه‌ بيانات رهبر معظم انقلاب از اول فروردين سال جاري در حرم امام رضا (عليه‌السلام) تا سخنان ايشان در جمع مبلغان مذهبي در آستانه ماه محرم يعني از 1388.01.01 تا 1388.09.02 است كه از سوي موسسه پژوهشي‌فرهنگي انقلاب اسلامي و دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمي منتشر شده است.
اين كتاب با محوريت بيانات رهبر معظم انقلاب در قالب نمودار درختي در پنج فصل تنظيم شده است كه در فصل‌هاي آن به سخنان رهبري پيش از انتخابات، نامزدها، چالش‌هاي پيش رو و آسيب‌هاي احتمالي، مواضع، تحليل‌ها، آسيب‌شناسي، توصيه‌ها و هشدارهاي ايشان در فاصله‌ انتخابات تا نمازجمعه تاريخي29 خرداد، ماجراي فتنه و جوانب آن و همچنين راهكارهاي رهبري براي خروج از فضاي فتنه، بصيرت توجه دارد و جنگ نرم و بازي بازيگرانش پرداخته شده است.

2- «جامعه‌شناسي 22 خرداد»/پرويز اميني؛ ويراستار مهدي تقوي/ تهران: فراهنگ انديشه
جامعه‌شناسي‌ 22 خرداد؛ دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در آينه واقعيت عنوان كتابي است كه تحليل جامعي را از حوادث، تهديدها و فرصت‌هاي يك‌سال گذشته در قالب محتواي جامعه‌شناسي سياسي ارائه مي‌دهد. اين كتاب در پنج فصل كلي جامعه شناسي آراي انتخابات دهم رياست جمهوري، تقلب؛ جامعه‌شناسي يك واقعيت يا يك دروغ، رفتارشناسي گروه‌هاي سياسي در انتخابات دهم، براندازي نرم با استفاده از روش‌هاي انقلاب فرهنگي و بازخواني مديريت رهبر معظم انقلاب در انتخابات دهم رياست جمهوري و حوادث بعد از آن تنظيم شده است.

3- «شورش اشرافيت بر جمهوريت» /حميدرضا اسماعيلي/ تهران: مركز اسناد انقلاب اسلامي
اين كتاب از 9 فصل تشكيل شده است و تلاش دارد ريشه‌هاي ايدئولوژيك، سياسي و اجتماعي حوادث پس از انتخابات را بررسي كند. نويسنده و ناشر اين كتاب حميدرضا اسماعيلي است.
شورش اشرافيت بر جمهوريت يكي از جدي‌ترين كتابهايي است كه در دوران پس از انتخابات دست به تحليل وقايع براساس تئوري‌هاي علوم انساني و روش‌شناسي تحليل گفتمان زده است. بررسي ايدئولوژي منازعه‌جوي به كار رفته در جريان فتنه، راهبرد‌هاي سياسي جبهه دوم خرداد در طول دهه گذشته، شرايط حاكم بر جبهه دوم خرداد در پيش از انتخابات، راهبرد تبليغاتي جبهه دوم خرداد و گفتمان انتخاباتي موسوي، گفتمان سياسي احمدي‌نژاد از انتخابات نهم تا دهم رياست‌جمهوري، تحليل گفتماني نتيجه انتخابات دهم رياست‌جمهوري، سلامت انتخابات، اهداف اصلي مورد نظر جريان فتنه، رفتار‌شناسي بازيگران خارجي حوادث پس از انتخابات و بيان اقدامات و مواضع رهبر معظم انقلاب در جريان فتنه از جمله موضوعاتي است كه اين كتاب به آن مي‌پردازد.

4- «مردم تصميم مي‌گيرند» /مجموعه نوشتارهاي پروفسور حميد مولانا/ موسسه انتشاراتي روزنامه ايران/
يادداشت‌هاي حميد مولانا استاد دانشگاه و مشاور رئيس‌جمهور كه سال گذشته در واكنش به وقايع انتخاباتي نگاشته شده است، در مجموعه‌اي با عنوان «مردم تصميم مي‌گيرند» گرد آمده است. موسسه انتشاراتي روزنامه ايران علاوه بر اين دو كتاب ديگري نيز درباره انتخابات منتشر كرده است.

5- «روزهاي انتخاب: مروري بر انتخابات دهم رياست‌جمهوري»/ محمدجعفر محمدزاده/ تهران: روزنامه ايران، موسسه انتشاراتي
«روزهاي انتخاب» كه در برگيرنده وقايع روزهاي انتخابات دهم رياست جمهوري است به قلم محمد جعفر محمد‌زاده منتشر شد.
اين كتاب سير تحولات سياسي كشور از نخستين روزهاي شروع فعاليت‌هاي انتخاباتي تا انتخابات دهم و روزهاي پس از آن را در معرض قضاوت مي‌گذارد.
در صفحات اين كتاب جريان‌شناسي انتخابات دهم، ائتلاف پيدا و پنهان در احزاب سياسي و سير تحولات انتخابات و گزيده ديدگاه‌هاي سياسي صاحب‌نظران و گزارش روزانه اخبار دهميت انتخابات رياست جمهوري به همراه چكيده مطالب مهم مطبوعات در برهه انتخابات بررسي و منتشر شده است.

6- «مناظره‌هاي دهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري»/ اردشير زابلي‌زاده/ تهران: روزنامه ايران، موسسه انتشاراتي

7- «مسئله بيست و دوم خرداد نبود، مسئله بيست و دوم بهمن بود»/ علي‌محمد مودب، كاظم رستمي/ دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي/ تهران، 1388
مجموعه اشعار سياسي با عنوان «مسئله بيست و دوم خرداد نبود، مسئله بيست و دوم بهمن بود» به همت علي محمد مودب شاعر و كاظم رستمي گردآوري شده است.
گردآورندگان با هدف نشر و حفظ واقعيت‌هاي ادبي اتفاقات در ماه‌هاي قبل و پس از انتخابات و نيز حفظ حقايق تاريخي و حافظه ملت ايران اشعار شاعران را بر اساس محل سكونت آنها درج كرده‌اند.
كتاب «مسئله بيست و دوم خرداد نبود، مسئله بيست و دوم بهمن بود» به همت علي محمد مودب و كاظم رستمي، مجموع اشعار شاعراني چون علي‌معلم دامغاني، علي‌رضا قزوه، مرتضي اميري اسفندقه و… دربرمي گيرد كه به سفارش دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي به چاپ رسيده است.

8- «منشور انتخابات: راهبردها و رهيافت‌هاي رهبر معظم انقلاب حضرت آيت‌الله خامنه‌اي» / تدوين و تنظيم: شبنم نادري/ تهران: سروش ملل‏

9- «موج فتنه: از جمل تا جنگ نرم» / احمدحسين شريفي/ تهران: كانون انديشه جوان
‏موج فتنه: از جمل تا جنگ نرم كه از سوي كانون انديشه جوان منتشر شده است، با تكيه و تأكيد بر سخن و سيره امام علي(ع) ابعاد گوناگون بحث فتنه را به اختصار مي‌كاود.

10- «مطالبات غيرقانوني : بازخواني وقايع قبل و بعد از انتخابات 22 خرداد 1388‏» / موسسه فرهنگي‌هنري قدر ولايت/ تهران : قدر ولايت‏
كتاب مطالبات غيرقانوني اخيرا توسط موسسه فرهنگي قدر ولايت به بازار راه يافته و با موشكافي رخدادهاي قبل و بعد از انتخابات دهم، طرح جالبي از آنچه رخ داد ارائه مي‌كند. بررسي وقايع قبل از انتخابات از دوران اصلاحات و وقايع مربوط به 18 تير آغاز مي شود و تا دوران انتخابات استمرار مي‌يابد.

11- «تقلب بزرگ»/ فرشاد مهدي‌پور/ تهران: مركز اسناد انقلاب اسلامي»
در اين كتاب، با رويكردي انتقادي عمده‌ترين اعتراض‌ها به روند برگزاري انتخابات و دلايل معترضان براي اثبات تقلب (با استفاده از مطالب و اظهارنظرهاي صورت گرفته در دو هفته‌ اول پس از انتخابات 22 خرداد) مورد بررسي قرار گرفته است.
از جمله عناوين مطرح شده در كتاب تقلب بزرگ مي‌توان به عناوين روي آتشفشان، آغاز ديكتاتوري، 3 هدف با يكديگر، متهم اصلي، آتش زير خاكستر، جاي پا، قانون من، دولت كودتا، من مي‌توانم، چرا 8 روز بعد، سنگ روي سنگ، اسباب تشنج، استناد و استدلال، پيش از تقلب، گناه آهنگري، تحت تعقيب، مهندسي راي، پلمپ صندوق‌ها قبل از راي‌گيري، حضور ناظران كانديداها، داستان صندوق‌هاي سيار، تعرفه‌ها، زمان راي گيري، شيوه آرايش سبد آرا، مشاركت بالاي 100 درصد، فراموش شده اشاره كرد.

12- «شنبه پس از انتخابات» / محمدسعيد كاوه/ ويرايش دوم/ تهران: مركز اسناد انقلاب اسلامي‏ ‏
اين كتاب، دومين كتابي است كه مركز اسناد انقلاب اسلامي در روزهاي اوج فتنه منتشر كرد. اين كتاب به روزشمار سخنان و مواضع نامزدها درباره قانون‌گرايي و ميزان پايبندي آنها به اين صحبت‌ها، قبل و پس از انتخابات پرداخته است.
مقطع مورد بررسي در اين كتاب از 21 خرداد تا 11 تير 88 است و با پاسخ ميرحسين موسوي به سوال خبرنگار مجله آمريكايي تايم يك روز قبل از راي‌گيري، آغاز مي‌شود.

13- «جنبش سبز مخملي: پايبندي به قانون»/ مازيار بيژني/ تهران: موسسه فرهنگي خاكريز ايمان و انديشه‏
در مقدمه اين كتاب آمده است: مجموعه حاضر تلاشي است جهت به تصوير كشيدن فعاليت احمقانه عده‌اي براي اجراي 198 دستور انقلاب مخملي كه از سوي پدر كودتاچيان مخملي در جهان يعني جين شارپ صادر شده است.
اين كتاب شامل 60 كاريكاتور از مازيار بيژني است كه در ادامه روند توليد محصولات فرهنگي با موضوع فتنه پس از انتخابات توليد شده است. اين كتاب به همت موسسه فرهنگي خاكريز ايمان و انديشه وابسته به بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت ايران در تيراژ 2000 نسخه توليد و چاپ شده است.

14-«نه، ده»: حسين قدياني/ دل نوشته‌هايي درباره حماسه نهم دي سال گذشته/ مركز اسناد انقلاب اسلامي

15- «روزشمار 8 ماه نبرد مقدس (دوم خرداد 88 تا بهمن 88 به انضمام اول خرداد تا 22 خرداد)»/ اميرحسين ثابتي/تهران: مركز اسناد انقلاب اسلامي

16– «نظريه فتنه» نوشته روح‌الله حسينيان، مركز اسناد انقلاب اسلامي
در كتاب «نظريه فتنه» روح‌الله حسينيان يك چارچوب نظري راجع به فتنه مطرح كرده و با بررسي فتنه‌هاي صدر اسلام و فتنه اخير تلفيقي تحقيقي درباره نظريه فتنه از بعد ديني و سياسي بيان كرده است.

17- «نظرسنجي‌هاي خارجي درباره انتخابات دهم»/ مركز اسناد انقلاب اسلامي
در كتاب نظرسنجي‌هاي خارجي هم 4 نظرسنجي خارجي كه دقيق و با متدولوژي معين انجام شده است در كتاب گردآوري شده‌اند.

18- «كالبدشناسي فرهنگي فتنه 88»/ موسسه كتاب فردا و انتشارات فجر ولايت
تحليل حجت‏الاسلام والمسلمين سيد محمدمهدي ميرباقري (رئيس دفتر فرهنگستان علوم اسلامي قم) از فتنه سال گذشته با عنوان “كالبد شكافي فرهنگي فتنه 88 ” از سوي موسسه كتاب فردا منتشر شد.
كتاب حاضر متن دو مصاحبه و سه سخنراني حضرت حجت‏الاسلام والمسلمين ميرباقري است كه با رويكردي فرهنگي به تحليل وقايع، علت يابي و ثمرات آنها پرداختند.
“تحليل فتنه اخير در آئينه فرهنگ، دولت اسلامي و انتخابات، آشكار شدن صف بندي جديد در ميان نيروهاي انقلاب، مصاحبه پيرامون برنامه‌هاي ارائه شده توسط كانديداهاي انتخابات دهم و مصاحبه استاد پيرامون تحليل انتخابات دهم رياست جمهوري ” بخش‌هاي مختلف اين كتاب هستند كه سخنراني‌ها و گفتارهاي استاد ميرباقري در مسجد اهل بيت(ع) و همچنين تشكل‌هاي مذهبي حامي دولت اسلامي و… است.

19- «جنگ نرم»/ داود رنجبران/ انتشارات ساحل انديشه تهران
كتاب «جنگ نرم» از سه فصل با عناوين «جنگ نرم»، «طراحان و مجريان جنگ نرم» و «جنگ رسانه‌اي» تشكيل شده است كه در هر يك از اين فصول بخش‌هاي زيادي درباره اين مباحث به چشم مي‌خورد.

20- كتاب «نبرد نرم در بستر دموكراسي»/ بابك اسماعيلي/ انتشارت درك نو
اين كتاب، اطلاعات جامعي از چگونگي و چرايي شكل‌گيري و گسترش روش‌هاي مبتني بر “براندازي نرم ” و تاريخچه‌ وقوع اقداماتي از اين دست در كشورهاي مختلف در قرن 21 ارائه مي‌دهد.
“بابك اسماعيلي ” در اين كتاب، انقلاب‌هاي مخملين يا رنگي را گونه‌اي فراگير از پروژه‌ براندازي نرم معرفي كرده است كه ويژگي‌هاي متفاوتي نسبت به انقلاب‌هاي پيشين دارد. در فصل سوم نيز پس از ذكر پيشينه‌ طراحي نبرد نرم در ايران، مراحل 7 گانه‌ جريان برانداز موسوم به جنبش سبز بررسي شده است.
فصل چهارم اين كتاب، پروژه‌ آژاكس II را رمز گشايي مي‌كند و نقش سواره نظام‌ها و پياده‌نظام‌هاي داخلي و خارجي جريان برانداز در حوادث پس از انتخابات سال 1388 مورد واكاوي قرار مي‌دهد.

21- كتاب «پوست‌اندازي (پرونده انتخابات رياست‌جمهوري سال 88)»/ جهاندار اميري/ انتشارات سروش
كتاب پوست‌اندازي براي كساني كه مي‌خواهند درباره ويژگي‌هاي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تحقيق كنند و به آسيب‌شناسي و بررسي نكات مثبت و منفي آن بپردازند، تدوين شده و منبع مفيد و نسبتا كاملي است، چون متن بيشتر بيانيه‌ها، ادعاها، مطالب و نامه‌هاي مهم در آن آمده است. اين كتاب در سه بخش نامزدها و برنامه‌ها، مستندهاي تبليغاتي و مناظره‌ها و انتخابات و تحولات بعد از آن تدوين شده است.

22- كتاب «فرمان براندازي»، آسيب‌شناسي بيانيه‌هاي 18گانه ميرحسين موسوي و پيامدهاي آن/ محمدرضا قمشه‌اي/انتشارات ساحل انديشه تهران
كتاب «فرمان براندازي» آسيب شناسي بيانيه‌هاي 18گانه ميرحسين موسوي و پيامدهاي آن از 23 خرداد تا 25 اسفند 1388 است.

23- «فتنه عميق»/ مولف ابوذر عرشيان/ قم: اعتدال

24- «گذر از فتنه 88 »، تحليل و بررسي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و حوادث پس از آن‏ /نويسنده جمعي از نويسندگان [معاونت سياسي نمايندگي ولي فقيه در سپاه]؛ تهيه‌كننده معاونت سياسي نمايندگي ولي فقيه در سپاه/ قم: اعتدال

25- «ناگفته‌هاي انتخابات دهمين رياست‌جمهوري اسلامي ايران»/ تاليف حجت‌الله محمدحسيني/ تهران: حديث عشق

26- «انتخابات 88»/ امير سياح/ تهران: موسسه جام‌جم

27- «جريان‌شناسي سياسي انتخابات دهم»/ عبدالله گنجي؛ ويراستار مهدي تقوي/ تهران: فراهنگ انديشه

28- «دادگاه 88»/ به اهتمام موسسه خبرگزاري فارس/ تهران: خبرگزاري فارس

29- «دو گفتار پيرامون مسايل پس از انتخابات»/ حميدرضا محمدتقي‌زاده /تهران: ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز

30- «صورتك‌هاي رنگين»: نگاهي به زمينه‌ها و شكست كودتاي مخملي در ايران و وقوع آن در كشورهاي اروپايي شرقي و آسياي ميانه/ نويسنده علي‌الله سليمي/ تهران: درك‌نو

31- «عبور از فتنه»/ [تهيه‌كننده] معاونت سياسي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري/ تهران: درك نو

32- «فتنه و فتنه‌گران: با نگاهي به نهج‌البلاغه امام علي (ع)»/ناشر: موسسه فرهنگي قدر ولايت

33- «كالبدشكافي فتنه» (جامعه‌شناسي شورش‌هاي اجتماعي از ديدگاه امام علي (ع))/ ناشر: زمزم هدايت /نويسنده: مصطفي آخوندي

34- «گردباد فتنه»/ انتشارات سلمان فارسي / نويسنده: همت سهراب‌پور

35 – «نگاهي به موضوع فتنه در نهج‌البلاغه»/ ناشر: بنياد نهج‌البلاغه /نويسنده: معصومه معصومي‌فر

36- «برخورد با فتنه و فتنه‌گر»؛ سيره مشترك اميرالمومنين امام علي (ع)، امام خميني، و مقام معظم رهبري در برخورد با فتنه و فتنه‌گر/ ناشر: نوروزي / نويسنده: بنيامين شيرخاني

37- «پژوهشي پيرامون فتنه‌هاي عصر اميرالمومنين علي (ع): علي (ع) و فتنه‌ها»/ناشر: موسسه فرهنگي قدر ولايت / تدوين: موسسه‌فرهنگي‌قدر ولايت

38- «فتنه» /ناشر: آستان ‌قدس‌ رضوي، ‌بنياد پژوهشهاي‌ اسلامي /نويسنده: جواد محدثي

39- «فتنه و راه نجات از آن از ديدگاه اميرالمومنين علي (ع)» /ناشر: صفحه‌نگار / نويسنده: سيداحمد خاتمي

40- «مردم‌سالاري تزويري: امريكا، صحنه‌گردان انقلاب‌هاي رنگين به ويژه در ايران»/ ناشر: مربع/ مصحح: مرضيه پيراهش/نويسنده: قاسم مهرآئين

41: «انتخابات دهم: ويژگي‌ها، سناريوها و دستاوردها»/ناشر: ساحل انديشه تهران (سات) /نويسنده: سيدموسي هاشمي‌تبار

42- «پله دهم»/ناشر: منشور وحي

43- كتاب «عليه جمهوريت؛ 572 سوال از آقاي ميرحسين موسوي»/بنياد توسعه فرهنگي مهر ايرانيان آن را تنظيم كرده و نشر درك نو آن را منتشر كرده است.
در اين كتاب 572 سوال پيرامون مقاطع مختلف زندگي ميرحسين موسوي مطرح شده است. بخش اول كتاب دوران قبل از انقلاب تا پايان نخست‌وزيري او را با 98 سوال در بر مي‌گيرد. بخش بعدي 36 سوال در مورد دوران «خلوت نشيني» (بيست ساله پس از نخست وزيري) وي مطرح مي سازد. بخش سوم كتاب در 14 صفحه به ايام تبليغات انتخاباتي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اختصاص دارد و 61 سوال حاصل اين مقطع است و بالاخره «روزهاي پس از انتخابات» مهمترين بخش اين كتاب است.

مركز اسناد انقلاب اسلامي همچنين 13عنوان كتاب درباره فتنه سال 1388در دست تاليف و چاپ دارد كه نام اين كتاب‌ها به شرح زير است:

1) «چارچوب قانوني رقابت سياسي در انديشه امام خميني (ره)»
2) «اصول‌گرايي در انديشه امام خميني (ره)»
3) «جرم بزرگ (بررسي تخلفات حقوقي در انتخابات دهم)»
4) «بررسي علل و نتايج شكل‌گيري طبقه اشراف در جمهوري اسلامي»
5) «جريان‌شناسي اصولگرايي در جمهوري اسلامي»
6) «نقش آيت‌الله خامنه‌اي در مديريت بحران حوادث پس از انتخابات در جمهوري اسلامي»
7) «آسيب‌شناسي رفتار مجمع روحانيون مبارز در انتخابات سال گذشته»
8) «فتنه آيت‌الله منتظري»
9) «نقش بسيج در مقابله با جنگ نرم»
10) «ظرفيت جمهوري اسلامي در مقابله با انقلاب‌هاي رنگي با محوريت حوادث پس از انتخابات»
11) «عملكرد سياسي هاشمي رفسنجاني در انتخابات نهم و دهم»
12) «جريان‌شناسي فتنه در انتخابات ده»
13) «چرا غرب در انديشه براندازي جمهوري اسلامي بوده (دانستني انقلاب براي جوانان)»

برچسب‌ها: ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.