حجه الاسلام علیرضا پناهیان «محاكمه سران فتنه» را يك درخواست مردمی در 9 دی 88 معرفی کرد و علت عدم این اتفاق را با گذشت یک سال سه عامل معرفی کرد.
پناهیان در این باره اظهار داشت: اينكه دستگاه قضايي بهسرعت فتنهگران را محاكمه نكرد با رهنمودها و تدبيرهاي مقام معظم رهبري صورت گرفته و اين تدبير زيبا را بهوجود آورد، از اين رو عدم محاكمه سران فتنه دلايل متعددي دارد.
وی بر همين اساس دلايل عدم محاكمه سران فتنه را برشمرد و ادامه داد: فتنهگران بناي كار خود را بر اساس فريب قرار دادند لذا آنها ميتوانستند با دستگير شدن مظلومنمايي كرده و فريب ديگري را تحميل كنند اما نظام اين فرصت را از آنها گرفت.
وي با ذكر دومين دليل عدم دستگيري سران فتنه، يادآور شد: نظام به فتنهگران فرصت داد تا نهايت وجود خود را نشان دهند چرا كه اگر بيانيههاي اين افراد ادامه پيدا نميكرد، شدت سقوط آنها مشخص نبود.
اين استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: سومين دليل آن نيز اين است كه افراد بسياري به دليل سوابق به ظاهر خوب بعضي از آقايان فريب خورده بودند بنابراين نظام براي كساني كه به سران فتنه اعتماد كرده بودند، احترام قائل شد.
وي با بيان اينكه در جمع دوستان خود افراد بسياري به سران فتنه اعتماد كرده و باور نداشتند كه آنها دروغ بگويند، اضافه كرد: افرادي كه به اين آقايان اعتماد كرده بودند، انسانهاي محترمي بودند چرا كه اين اعتماد آنها به خاطر حضرت امام (ره)، اشتباهات موجود و به دليل حسنظن به حرفهاي فتنهگران بود، بنابراين نظام با احترام به اين افراد اجازه داد آنها از آگاهي كافي برخوردار شده و فتنهگران را بشناسند.
حجتالاسلام پناهيان عدم همراهي نخبگان ساكت و به موقع فرياد نزدن آنها را دليل ديگر عدم محاكمه بهموقع سران فتنه دانست و تصريح كرد: زماني كه بسياري از افراد سال گذشته جزء عوامل شعلهور ساز آتش فتنه بودند، انتظار ميرفت آنها عواقب شوم اين فتنه را دقيقتر درك كرده و بهسرعت به فرياد عليه فتنهگران اقدام كنند اما سكوت خواص ترديد افراد مردد را بيشتر كرد.
وي تأكيد كرد: سكوت خواص اعمال قانون را به تأخير انداخته و روند روشنگري را كند كرد، بنابراين بخشي از هزينههاي تحميلي به مردم بر اثر فتنه ناشي سكوت خواص بود؛ اين مسئله به عهده نخبگاني است كه با سرعت و قدرت با فتنهگران برخورد نكردند، هرچند سكوت خواص دلايل متعددي دارد كه بايد در جامعه به آن پرداخته شود.
Sorry. No data so far.