یکشنبه 02 ژانویه 11 | 14:36

دموکراسی آمریکایی، ترجیح اقلیت بر اکثریت

مايكل پرنتي، فيلسوف سياسي و سوسياليست آمريكايي، در كتاب «دموكراسي براي اقليت» مدعي است كه عملكرد داخلي نظام آمريكا بر اساس منافع سرمايه‌داران است و سياست‌مداران آمريكا آن بخش از ثروتمندان آمريكايي‌اند كه به سياست علاقه دارند.


محمد شجاعيان، مترجم کتاب «دموكراسي براي اقليت» اثرمایکل پریتی،اين كتاب را نقدي به عملكرد داخلي نظام سياسي امريكا دانست كه در سال 2009 منتشر شده است.

وي افزود: نظام آمريكا همواره مدعي است كه از دل مردم برآمده و بر اساس راي اكثريت عمل مي‌كند، اما به باور «پرنتي» نظام آمريكا در عملكرد داخلي نظير اقتصاد، رسانه‌ها و فرهنگ به نفع اكثريت عمل نمي‌كند، بلكه اقداماتش را بر اساس خواسته‌هاي اقليت سرمايه‌دار اين كشور تنظيم مي‌كند.

شجاعيان ادامه داد: بر خلاف آن چه ظاهر امر نشان مي‌دهد، نظام آمريكا در توزيع ثروت، آموزش و رفاه، كاملا در خدمت سرمايه‌داران است. نويسنده اين كتاب معتقد است رسانه‌هاي آمريكا نيز در اختيار همين اقليت قرار دارند و همواره موضوعات مورد علاقه آنان را مطرح مي‌كنند.

وي يادآور شد: به باور نويسنده اين اثر، سياست‌مداران آمريكا آن بخش از ثروتمندان آمريكايي‌اند كه به سياست علاقه دارند. او جامعه كشورش را نه يك جامعه دموكراتيك، بلكه پول‌سالار مي‌داند. آنان كه پول بيشتري دارند، از امكانات، منافع و موقعيت‌هاي بهتري نيز برخوردارند.

شجاعيان با اشاره به گرايش‌هاي سوسياليستي پرنتي تاكيد كرد: با اين وجود، نقد وي مبتني بر تئوري‌هاي سوسياليستي نيست، بلكه بر اساس آمارهاي واقعي موجود جامعه آمريكا شكل گرفته است.

اين كتاب پس از پايان ترجمه از سوي معاونت پژوهشي مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر مي‌شود.

برچسب‌ها:

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.