شنبه 08 ژانویه 11 | 20:03

حسن روحانی: هيچ فردی نمی‌تواند برای شركت در انتخابات شرط بگذارد

رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: هيچ فردي نمي‌تواند علاوه بر قانون، شروط ديگري را براي شركت در انتخابات تعيين كند.


رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: هيچ فردي نمي‌تواند علاوه بر قانون، شروط ديگري را براي شركت در انتخابات تعيين كند.

حجت‌الاسلام حسن روحاني در حاشيه همايش ملي آينده‌پژوهي مسائل خانواده در ايران كه امروز در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد، در جمع خبرنگاران در خصوص حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده مجلس اظهار داشت: اصولاً براي برگزاري انتخابات، قانون وجود دارد و همه افراد بايد به آن ملزم باشند؛ يعني اگر در قانون شرايطي براي يك كانديدا آمده، اين شرايط بايد مدنظر باشد و هيچ فردي نمي‌تواند شروط ديگري را به آن اضافه كند و شوراي نگهبان موظف است كه فقط ناظر بر اجراي قانون باشد.

وي در ادامه افزود: هنگامي كه تمام گروه‌ها، تشكل‌ها و احزاب در انتخابات حضور مي‌يابند، بايد از آن استقبال كنيم اما اين موضوع را كه چه كسي مي‌تواند كانديدا شود، قانون بايد تأييد كند همچنين قانون تأييد مي‌كند كه چگونه مي‌توان در صحنه انتخابات حضور يافت.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينكه ما نبايد فراتر از قانون سخن بگوييم، عنوان كرد: به اعتقاد من شركت تمام احزاب در انتخابات به نفع كشور است و هرچه حضور مردم پررنگ‌تر باشد، انتخابات پرشور‌تر برگزار مي‌شود؛ هرگونه سخني كه منجر شود تا گروهي از جامعه در انتخابات حضور نداشته باشند، امر مطلوبي نيست.

رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص اينكه آيا فضاي سياسي جامعه آمادگي لازم براي ورود به انتخابات مجلس را دارد، تصريح كرد: اگر فضاي جامعه مشكل دارد، بايد فضاي مناسب را براي حضور همه افراد فراهم كنيم و هنگامي كه صحنه را آماده مي‌كنيم، براي حضور يك حزب خاص نيست بلكه بايد صحنه را براي حضور تمام ملت آماده كنيم و اين شرايط، ويژگي‌هايي است كه اعتماد مردم را به وجود مي‌آورد؛ هنگامي كه مردم اعتماد داشته باشند كه تمام افراد مجري قانون هستند و نمي‌خواهند تخلفي در قانون صورت گيرد، فضاي اعتماد در جامعه ايجاد مي‌شود.

وي در خصوص سكوت نخبگان در فضاي فعلي جامعه بيان كرد: اين سكوت به اين دليل است كه هر فردي كه سخن مي‌گويد عده‌اي ديگر براي هجمه و تهمت به او آماده هستند كه چنين فضايي بايد از بين برود؛ وقتي يك رسانه خود را مجاز مي‌داند نسبت به هر فردي، هر قضاوتي داشته باشد و اتهام بزند، عده‌اي از افراد كنار كشيده و سكوت اختيار مي‌كنند و بايد تلاش كنيم فضاي اتهام و تهمت را در جامعه از بين ببريم.

حجت‌الاسلام روحاني با اشاره به اينكه بايد يك فضاي امن و مطلوب براي اظهار ‌نظر و حضور افراد مختلف فراهم شود، گفت: يكي از افتخارات جامعه ايران اين است كه در چارچوب قانون، همه افراد آزاد هستند و حق اظهار ‌نظر دارند.

وي در خصوص مذاكرات استانبول عنوان كرد: اصل مذاكره مطلوب است ولي غرب يك مرحله از ما جلوتر است و توانسته پرونده ايران را به شوراي امنيت ببرد و بايد تلاش كنيم پرونده را از شوراي امنيت خارج كنيم؛ مذاكرات استانبول يك گام مثبت است كه اميدواريم به اهداف خود دست يابيم.

رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص حضور كمرنگ خود، ناطق نوري و هاشمي رفسنجاني در جلسات جامعه روحانيت مبارز افزود: بنده عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز هستم و از سال 56 كه جامعه روحانيت مبارز با تلاش شهيدان بهشتي، مطهري و مفتح ايجاد شده تاكنون، در آن عضو هستم؛ ما براي حضور در جلسات جامعه روحانيت مبارز ابايي نداريم ولي اين روزها دستور جلسه مهمي وجود ندارد.

وي ادامه داد: به لحاظ سياسي بايد فضا را باز نگه‌ داريم و براي جذب تمام مردم تلاش كنيم و رسانه‌ها بايد داراي يك فضاي بازتر باشند كه در آن افكار و نظرات مختلف مطرح شود همچنين صدا و سيما نبايد نقش انتخاب‌‌كننده براي مردم داشته باشد و نظرات خود را به مردم تحميل كند بلكه بايد انتخاب را بر عهده خود مردم بگذارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.