بیش از یک هفته از خبر کذب برکناری شمقدری که از سوی صدای آمریکا منتشر شد می گذردو انتشاراین خبرتا کنون پیامد های مختلفی داشته است.
خبر برکناری ساعتی بعد از سوی معاونت سینمایی به این صورت تکذیب شد: خبر voa ارزش تکذیب ندارد.
قسمتی از پیامد های انتشار این خبر را می توان در رسانه ها جستجو کرد که به نوبه خود مختلف بود.
این خبر بلافاصله پس از انتشار با بازتاب گسترده ای از سوی رسانه های مختلف روبرو شد و اکثر رسانه های داخلی به بازتاب صحیح این خبر و تکذیبیه آن پرداختند و با مخاطب قراردادن voa به صورت مستقیم و غیر مستقیم در تیتر و متن، وی را به خاطر انتشار این خبرکذب نکوهش کردند.
برخی رسانه های مکتوب فردای آن روز به این اتفاق واکنش نشان دادند و هرکدام از دیدگاه خود به موضوع پرداخته وبا مصاحبه و تحلیل ابعاد آن را بررسی نمودند.
این بررسی ها در روز های بعد هم ادامه یافت و به مصاحبه مطبوعاتی وزیر ارشاد هم کشیده شد.
البته تشکیل شورای عالی سینما در فاصله ای کوتاه از انتشار این خبر به عنوان اتفاقی بزرگ و بی سابقه در تاریخ سینمای کشور توانست تاحد زیادی از تب وتاب اشاعه این خبر که دیگر شایعه نام گرفته بود بکاهد.
اما نکته قابل توجه اینجاست که گاها ،در مشارالیه این شایعه اشتباه صورت گرفت. خبر برکناری شایعه،اما انتشار آن از شبکه صدای آمریکا یک حقیقت بود…!
برخی رسانه ها آنقدر گرم تحلیل و بازخواست درمورد چرایی ساخته شدن شایعه شدند که از چرایی آن حقیقت بازماندند.وچرا اینگونه شد؟
در برخی موارد رسانه ای که خود خبر را به درستی بازتاب داده بود از انتشار آن گله کرد و به انتقاد پرداخت و در مواردی دیگر به شایعه برکناری دامن زده شد!
اینکه هر رسانه از دیدگاه خود به یک خبر و رویداد بپردازد امری طبیعی است اما وقتی اصل، در هیاهوی انتشار یک خبر فراموش شده و به فرع پرداخته شود جای تاسف باقی می ماند.
چرا صدای آمریکا باید خبر برکناری یک معاون را منتشر کند در صورتی که در روزهای قبل از انتشار آن به گمانه زنی درباره تغییر و تحول در وزارت ارشاد پرداخته است؟
قدرمسلم این است که این روزها شبکه های خارجی به شدت اخبار فرهنگی و مخصوصا اتفاقات سینمایی ایران را دنبال می کنند و این را می توان در مطالب روزانه شان در سایت ها و شبکه های رادیویی و تلویزیونی به وضوح مشاهده نمود.اما اینکه ناگهان به فکر برکناری مهمترین مقام سینمایی کشور بیفتند اتفاقی تامل برانگیز می نماید!و تامل برانگیزترآنکه برای هیچ کس سوال پیش نیامده که چرا باید این خبر از سوی آن ها منتشر شود؟
ظاهرا برای اهل رسانه و فکر این بار پرداختن به حاشیه های این موضوع بیشتر از متن آن جذاب بوده است!
برخی از این رسانه های داخلی که گله مند انتشار این خبر بودند به همراه تعداد دیگری از رسانه ها، در روزهای بعد شایعه برکناری شمقدری را محملی برای ساخت شایعه های بعدی و جدید تری نموده و ازگمانه زنی در باب انتخاب جانشین او به بهانه برخی تغییرات در مناصب دولتی گرفته تا ارتقا و تنزیل جایگاه وی ، بازار شایعات را داغ تر کردند و این سوال را بوجود آوردند که پرداختن به گزینه های احتمالی جانشینی با توجه به تکذیب اصل برکناری چه مفهومی دارد؟ لذا معلوم شد که منتقدان شایعه سازی خود در این امرمهارت کامل دارند.
ظاهرا شایعه سازی فقط برای آن طرف آبی ها بد است . بچه های خودی آزادند که گاهی از آب گل آلود ماهی بگیرند…
و پایان با چند سوال دیگر:
– آیا اصلا مهم است که صدای آمریکا چه می گوید؟
– آیا اهمیت بیش از گذشته رسانه های خارجی به سینمای ایران می تواند سوال برانگیز باشد؟یا اینکه این مسئله توهمی بیش نیست؟
– واکنش های مختلف به یک خبرکذب را چگونه می توان بررسی کرد؟
– آیا برخی هستند که از دامن زدن به این اقدام voa سود می برند؟
– آیا گاهی شایعه سازی مجرد از اماواگر های تحقق آن خود می تواند سودمند باشد؟
– آیا تحقق هدف voa در انتشار این اخبارکذب می تواند به نفع برخی در داخل کشور باشد؟
– آیا دامن زدن به این گونه شایعات می تواند با اهداف متفاوت دیگری چون اختلاف افکنی بین وزیر و معاونش صورت پذیرفته باشد؟
– و …
Sorry. No data so far.