تریبون مستضعفین – «جهاد اسلامی، امام خمینی، شیعه سنی، مسئله فلسطین» نام جلد پنجم از مجموعه حرکتهای اسلامی معاصر است که به وسیلهی «سیدهادی خسروشاهی» ترجمه گردیده است.
این کتاب که در چاپهای دیگر با نام امام خمینی تنها گزینه نیز در دسترس میباشد، مجموعه سخنرانیها و مقالاتی از «شهید دکتر فتحی شقاقی» رهبر فقید جنبش جهاد اسلامی فلسطین است که اولین بار انتشارات اطلاعات در سال 1375 آن را به زیر چاپ برد.
شهید فتحی شقاقی در ابتدای کتاب با یادآوری خیانتهای مختلف علیه جهان اسلام و بشریت از جانب مستبدین و دست نشاندگان داخلی و استعمار خارجی به نقش صلیبیون در جهان گذشته و معاصر میپردازد و به عنوان نمونه به تبرک کردن پینوشه دیکتاتور کودتاچی شیلی به وسیله ی ژان پل دوم، واتیکان به عنوان تنها به رسمیت شناسنده دیکتاتوری نظامی هائیتی، و تحریم الهیات رهایی بخش از جانب ان ها می پردازد. جریان تعویض رفتار انقلابیون و شکست جریان های چپ را به نمایش میگذارد و به عنوان نمونه از تعویض افکار بن بلا پرداخته و به اعتراض مردم در قالب تشییع جنازه شیخ بشیر ابراهیمی بعد هواری بومدین در 1966 که بر ضد بن بلا کودتا کرد می پردازد و سیر حرکت های اسلامی و جریان های قدرت طلب درون عالم اسلامی را تحلیل کرده به حرکت سنوسی و عمر مختار در لیبی علیه ایتالیایی ها و بعد کودتای قذافی که به نفی اجرای قوانین اسلامی پرداخت اشاره می کند. و به عنوان نمونه ای دیگر به جنبش عبدالکریم خطابی در مغرب علیه علیه اسپانیایی ها اشاره می کند.
وی با تحلیل چگونگی فروپاشی امپراطوری عثمانی به نحوه تسخیر مصر از جانب ناپلئون با با صدور بیانیه اعلام دوست عثمانی علیه ممالیک پرداخته و حمله فرانسه و پیدایش محمدعلی پاشا و ارسال دانشجویان به فرانسه برای غربزدگی را در درونن مصر تحلیل می نماید. فتحی شقاقی به بیداری روشن فکرانی نظیر محمد عبده که ضمناعلام بیزاری از دولت عثمانی می گفتند عثمانی یک دژ است، اگر سقوط کند چیزی نخواهد ماند ارجاع می دهد. و عزالدین قسام رهبر قیام های دهه 30 میلادی فلسطین را شاگرد عبده معرفی می کند.
از سویی جریان غربزده در کشورهای اسلامی را با ذکر نمونه هایی نظیر انتشار نسخه ای تحریف شده از ارنست رنان در مورد ابن رشد و رشدیه به وسیله فرح انطوان و دعوت طه حسین در کتاب آینده فرهنگی به ذوب شدن ملت مصر در اروپا با همه تلخی و شیرینی رسوا می کند و می گوید: بعد از شکست 1948 به جای نظام های لیبرال نظام های سوسالیستی روی کار آمدند.
طرح کلی شهید فتحی شقاقی در این کتاب احیای خلافت اسلامی است و با اشاره به کتاب wither islam: نقل قول می کند«تنها کمبود حرکت های اسلامی نبود رهبری است… چیزی جز پیدایش یک صلاح الدین کم ندارد».
وی از دیدار حسن البنا با آیت الله کاشانی در حجازدر 1948 وتفاهم آن ها و دیدار نواب صفوی از قاهره به دعوت اخوان یاد کرده و نقشه امام را مقاومت علیه سازمان های وابسته به حاکم جائر، عدم همکاری، اجتناب از کارهایی که سود آن به حاکم جائر می رسد، تاسیس نهادهای موازی و جدید برای براندازی حاکم جائر ترسیم می کند. و با برشمردن شباهت های شیعه و سنی و طرد عقاید نادرست در باره ی امامیه به معرفی اصول اعتقادی شیعه در قالب 4 رکن عصمت، مهدویت، رجعت و تقیه می پردازد.
با اشاره به دیدگاه کاشف الغطاء که قائل به این بود که عدم اعتقاد به امامت کسی را از دایره ایمان خارج نمی کند، به ذکر دلایل او در نقد صحابه می پردازد که شاید به همه صحابه دعوت اسلام نرسیده یا موارد دیگر را ذکر کرده و صریحا به عدم تحریف در قرآن از دیدگاه کاشف الغطاء تاکید می کند. از سوی دیگر به دیدار حسن البنا و آیت الله قمی در تاسیس دار التقریب اشاره کرده و عمق ارتباطات جنبش بیداری اسلامی را نمایان می سازد.
قصه ی نهضت اسلامی را از نامه سید جمال به علمای ایران برای براندازی حکومت بعد از قضیه رژی یادآور شده و در جملاتی عالی نحوه ی رهبری امام و سیر انقلاب اسلامی را یادآور می شود. وی با ساختگی خواندن غوغای بین شیعه و سنی آن را نقشه ای برای متوقف کردن نهضت اسلامی دانسته و شیوه ی امام خمینی را تنها راه حل معاصر جهان اسلام می شمارد. و ضمن رسوا کردن اقدامات مخالف نهضت امام در حانب متحجرین به فتوای تایید ابو علی المودودی اشاره می نماید.
در فصلی دیگر با مقوله بندی محروهای حرکت غرب علیه جهان اسلامدر قالب سرنگونی خلافت، ویرانی نهادهای اسلامی، شستشوس مغزی، در یک بعد در بعد دیگر تجزیه امت در قالب سایکس پیکو، غربگراساختن امت اسلامی ، تشکیل اسراییل در قلب امت را به عنوان نقشه های اصلی استکبار برمی شمارد.
وی با طرح مرکزیت فلسطین در سه بعد قرآنی، تاریخی و واقعی به خطر اسراییل به مقابه مهر اساسی تهاجم غرب تحذیر می دهد. و به دو طرح سنتی اسلامیبه معنای تشکیل دولت اسلامی و بعد آزادسازی فلسطین و طرح ملی فلسطین به این معنا که به خاطر مثلا 7% مسیحی از ادبیات اسلامی دست برداریم و به قطعنامه 242 سازمان ملل تاکید کنیم انتقاد می کند.
وی با برشمردن خیانت های منافقین امت به قطع بلندگوهای حسن البنا در حج به وسیله عبدلاعزیز آل سعود ارجاع می دهد و به تهییج همه حتی فلسطینیان به دلاوری های مسلمین و قهرمانان اسلامی به نشانه ای برای حق بودن این جریان و لزوم تاکید بر اسلامیت مبارزه اشاره می نماید و به صورت نمونه شعر القروی مسیحی را ذکر می کند که
«ای صلاح الدین، ملتت تو را می خواند برخیز!
جوانمردانه نیست که تو بخوابی و آنان شب بیدار بمانند
صلیبی ها آن چه را پیش از رفتن به آن ها آموختی به فراموشی سپرده اند
ریکاردوس پیش از آنان با برندگی شمشیرت دانست
پس بگذار از او بپرسند شاید انکار نکند»
وی با نفی این تئوری که نهضت اسلامی در عهد مکی است و دوران مکه که ما الآن در آن دورانیم نباید کاری انجام دهیم به حدیث پیامبر اشاره می کند که لا تزال طائفه من امتی علی الحق ظاهرین و هم قاهرین، لا یضرهم من جاء بهم و لا ما اصابهم من البلا حتی یاتی امر الله و هم کذلک قالوا یا رسول الله و این هم قال فی بیت المقدس و اکناف بیت المقدس(صحیح بخاری جلد 4 صقحه 263 فصل لا تزال طائفه من امتی ظاهرین علی الحق) که پیامبر می فرمایند:«گروهی از امت من همواره برپا و غلبه کننده خواهند بود کسانی که با آنان رودر رو شوند و بلایا به آنان صدمه ای نمی توانند برسانند تا امر خدا فرا رسد. پرسیدند یا رسول الله اینان کجا هستند فرمود: در بیت المقدس و اطراف آن.
وی بیانیه سازمان بین المللی اخوان به عراق برای قطع جنگ به عنوان حقانیت ایران را یادآور شده و و به نقطه ی مشترک امام و ابوالعی مودودی می پردازد که مسئله فلسطین باید محور حرکت اسلامی باشد. و این جمله توفیق الطیب را ذکر می کند که اسلام به عنوان یک ایدئولوژی و عرب ها به عنوان یک ملت با سرنوشت خود رو به روییند. محک این رویارویی فلسطین است.
این کتاب را می توان از انتشارات اطلاعات واقع در جنوب دانشگاه تهران و فروشگاه نشر معارف واقع در چهارراه کالج تهیه کرد.
Sorry. No data so far.