چهارشنبه 12 ژانویه 11 | 13:45

اگر 100 فیلم درباره علم‌الهدی بسازند هیچ‌کدام شبیه هم نمی‌شود

در واقع مردم روستا تنها پناهگاه آنها بودند و مشکلاتشان را با آنها در میان می‌گذاشتند. برای همین ارتباط نزدیکی بین مردم و شهدا به وجود آمده بود، بنابراین آنها بهترین منبع برای ساخت فیلم به حساب می‌آمدند.


انسیه شاه‌حسینی، کارگردان سینما درباره نگارش آخرین اثر خود که درباره شهید علم‌الهدی است گفت: همیشه دوست داشتم درباره شهدا فیلمی بسازم، بنابراین درباره شهید علم‌الهدی که به واقع یک انسان فهیم و رزمنده فعال بود تحقیقاتی انجام دادم و تصمیم گرفتم بعد از فیلم شب بخیر فرمانده کاری در مورد این شهید بسازم.

وی در پاسخ به اینکه چرا از میان این همه شهید تصمیم گرفتید فیلمی درباره شهید محمد‌حسین علم‌الهدی بسازید، بیان کرد: تمامی شهدا به لحاظ معنویت و رزمنده بودن در یک مقام و مرتبه قرار دارند و همگی برای من ویژگی و ارزش خاص خودشان را دارند. اما شهید علم الهدی چون ویژگی شخصیتی و نوع شهادتش برای من جالب بود تصمیم گرفتم فیلمی در مورد شخصیت او بسازم و یکی از آرزوهایم این است که درباره تک تک این شهدای بزرگ فیلم بسازم.

شاه‌حسینی درباره منابع تحقیق و نگارش فیلمنامه شهید علم‌الهدی توضیح داد: برای نوشتن فیلمنامه بیشتر به صورت میدانی عمل کرده‌ام و تحقیقاتم تقریباً سه سال طول کشید که بیشتر آن در خود منطقه هویزه و 30 روستای اطراف آن که به دشت آزادگان معروف است، انجام شد.

این کارگردان با بیان اینکه شهید علم‌الهدی و یارانش در پادگان مستقر نبودند بلکه در یک مدرسه سنگر گرفته بودند، افزود: در واقع مردم روستا تنها پناهگاه آنها بودند و مشکلاتشان را با آنها در میان می‌گذاشتند. برای همین ارتباط نزدیکی بین مردم و شهدا به وجود آمده بود، بنابراین آنها بهترین منبع برای ساخت فیلم به حساب می‌آمدند.

کارگردان فیلم سینمایی پنالتی با اشاره به اینکه در مراحل تحقیق که به خانه‌های روستایی می‌رفتم تقریبا در تمام خانه‌های این روستاییان عکس‌های شهدا وجود داشت، تصریح کرد: همچنین اسیران همان عملیات که بعد از 10 سال آزاد شده بودند در نگارش فیلمنامه به ما کمک بسیاری کردند.

شاه‌حسینی درباره منابع دیگر خود برای تدوین فیلمنامه شهید علم‌الهدی به روحانیون منطقه هویزه، خانواده شهدا، مخصوصاً خانواده شهید علم‌الهدی اشاره کرد و گفت: درباره شهید علم‌الهدی، نصرت‌الله محمود‌زاده دو کتاب به عنوان “حماسه هویزه” و “سفر سرخ” را نوشته اما چون من خودم بعد از عملیات بیت‌المقدس در هویزه حاضر بودم و از نزدیک فضا را دیدم، بنابراین احساس کردم نیازی به رجوع به منابع آقای محمود‌زاده نیست.

وی تصریح کرد: هر نویسنده‌ای برای نوشتن یک جریان مستند اطلاعاتی را جمع‌آوری می‌کند و بعد از تحلیل، آن را با یک خط دراماتیک که برخواسته از سلیقه شخصی‌اش است تدوین می‌کند؛ به همین دلیل من برای نوشتن فیلمنامه شهید علم الهدی تصمیم گرفتم از این منابع استفاده نکنم.

این کارگردان دفاع مقدس با بیان اینکه نگاه انسان‌ها برای ساخت یک جریان مستند کاملاً با هم متفاوت است تاکید کرد: اگر امروز بشنوم که صد نفر قصد دارند زندگی علم الهدی را بسازند خوشحال می‌شوم چون مطمئنم هیچ کدام از این آثار شبیه به هم نمی‌شود چرا که ابعاد جنگ و شهادت این بزرگواران آنقدر زیاد است که هر فیلم‌ساز با زاویه دید خود می‌تواند به یک شکل خاص آن را نگارش و تهیه کند.

شاه‌حسینی در ادامه اظهار کرد: از دیگر منابعی که برای این فیلمنامه استفاده کردم گفت‌وگو با فرماندهان لشکر زره‌ای 16 قزوین است چرا که آنها در این عملیات نقش بسیار موثری داشته‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر کار تهیه فیلم به کجا رسیده است، توضیح داد: بعد از سه سال تحقیق فیلمنامه هم حدود 250 صفحه شد اما چون قرار است این کار به صورت فیلم سینمایی ساخته شود مجبور شدم برخلاف میل باطنی‌ام فیلمنامه را به 100 صفحه تبدیل کنم.

کارگردان فیلم شب بخیر فرمانده ادامه داد: فیلمنامه شهید علم‌الهدی در حال حاضر تکمیل شده و در اختیار تهیه‌کننده قرار گرفته است. تصمیمات نهایی برای آغاز کار با تهیه کننده است که چه زمانی پروانه ساخت آن را بگیرد.

وی با اظهار امیدواری از اینکه قبل از سال 89 فیلمبرداری این کار آغاز شود، گفت: امیدوارم زودتر مراحل پیش‌تولید انجام شود تا هوای خوب خوزستان را از دست ندهیم.

شاه‌حسینی در پایان خاطر‌نشان کرد: این فیلم به لحاظ تولید و ساخت از جمله فیلم‌های سخت محسوب می‌شود و امیدوارم خود شهدا با همت و غیرتی که دارند دست‌مان را بگیرند تا بتوانیم فیلم آبرومندی تهیه و تولید کنیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.