عزتالله دهقان نماینده مردم درود و ازنا و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد به نامگذاری بند “ی ” ماده ۲۴ برنامه پنجم توسعه به نام “دانشجوی پولی ” اظهار داشت: مجلس چیزی را به نام دانشجوی پولی تصویب نکرده است و باید این شیوه جذب دانشجو در دانشگاهها را چیزی مانند “دانشگاههای غیرانتفاعی ” نامید.
وی با بیان اینکه مجلس در جهت سبک کردن بار مسئولیت دولت این طرح را تصویب کرد، افزود: طبق قانون اساسی دولت باید آموزش ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را رایگان به مردم ارائه دهد و در رابطه با آموزش عالی نیز باید تسهیلات لازم را در نظر بگیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: اکنون آموزش عالی ما توان آن را که به همه متقاضیان به تحصیل در دانشگاهها برسد را ندارد و قرار است با این طرح به دولت در این خصوص کمک شود.
” بیانصافی است اسم آنچه که اخیرا مجلس نوشته را دانشجوی پولی بگذاریم ”
دهقان با اشاره به اینکه این مسئله را انکار نمیکنیم که کسانی که وضعیت مالیشان بهتر باشد، بهتر میتوانند در این دانشگاهها به ادامه تحصیل بپردازند، گفت: این را نیز انکار نمیکنیم که افراد متوسط و ضعیف جامعه هم نمیتوانند آن شهریه آنچنانی را بپردازند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه فرق عمده دانشگاههای غیرانتفاعی با این دانشگاهها چیست و چرا دولت با تقویت دانشگاههای غیرانتفاعی به جذب دانشجویان نمی پردازد در حالی که سال گذشته اکثر کرسیهای این دانشگاهها خالی ماند، تصریح کرد: دولت دانشگاه غیرانتفاعی را تقویت و این دانشگاهها را نیز ایجاد میکند؛ این دانشگاهها در طول دانشگاههای غیرانتفاعی تشکیل میشوند اما چون رشتههای تاپ و دانشگاههای تاپ هستند شهریهشان بالاست و امکان تحصیل برای دانشجویان با وضعیت معیشت متوسط کمتر است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این سؤال که چرا مجلس باید به این مسئله رسیدگی کند و به اعتقاد برخیها این مسئله مخاطب و فراگیری زیادی ندارد، گفت: مجلس باید کار مردم را راه بیندازد؛ برای مثال اگر سازمان مسکن عنوان کند که ۵۰۰ نفر از شهروندان دچار یک مشکل در رابطه با مسکن خود هستند، مجلس باید به مشکلات آنها رسیدگی کند و این طور نیست که فقط به مسائل کلی نگریسته شود.
دهقان در رابطه با تضمین کیفیت دانشجویان فارغالتحصیل این دانشگاهها تاکید کرد: یکی از معیارهای تحصیل در این دانشگاهها شهریه است؛ برای ورود به این دانشگاهها شرط معدل نیز ضروری است.
وی تاکید کرد: دانشجویانی که دوره دیپلم و پیشدانشگاهی را با حداقل نمره گذرانده باشند، نمیتوانند با پول به این دانشگاهها بروند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: قطعا ملاک نمره برای تحصیل در این دانشگاهها مدنظر است.
دهقان در ادامه توضیحات خود گفت: برای نمونه کسی که دیپلم خود را با حداقل نمره گرفته اگر هر ماه به اندازه وزنش نیز سکه بدهد نمیتواند در دانشگاههایی همچون تهران، امیرکبیر، صنعتی شریف و غیره تحصیل و با دانشجویان آن دانشگاهها رقابت کند.
وی در پایان درباره تضمین کیفیت فارغالتحصیلان این دانشگاهها نیز گفت: بر این دانشگاهها هم دولت و هم وزارت علوم باید نظارت داشته باشند و اشکالی بر مصوبه مجلس وارد نیست.
Sorry. No data so far.