سه‌شنبه 18 ژانویه 11 | 11:56

دو کتاب از رهبر اسلام‌گرایان تونس

بسیاری از تحلیلگران آینده انقلاب کنونی مردم تونس را به دلیل نداشتن رهبری واحد مبهم توصیف میکنند ولی به نظر می رسد خبر حضور الغنوشی با وجود پایگاه مردمی بالای وی در تونس می‎تواند تاثیرات مهمی بر آینده سیاسی این کشور بگذارد. با توجه به شرایط اخیر تونس آشنایی با دو کتاب ایشان که به فارسی ترجمه شده است مناسب خواهد بود


بسیاری از تحلیلگران آینده انقلاب کنونی مردم تونس را به دلیل نداشتن رهبری واحد مبهم توصیف میکنند ولی به نظر می رسد خبر حضور الغنوشی با وجود پایگاه مردمی بالای وی در تونس می‎تواند تاثیرات مهمی بر آینده سیاسی این کشور بگذارد. با توجه به شرایط اخیر تونس آشنایی با دو کتاب ایشان که به فارسی ترجمه شده است مناسب خواهد بود

1. حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام
کتاب «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» نوشته استاد راشد الغنوشی، رهبر حرکت اسلامی «النهضه» تونس است که به همت استاد سید هادی خسروشاهی ترجمه و به جامعه فرهنگی کشور ارائه شده است.
به گزارش مرکز بررسی های اسلامی قم، مقالات این کتاب به مناسبت‏های مختلف به همت استاد خسروشاهی، ترجمه و در روزنامه اطلاعات منتشر شده است و به مناسبت پانزدهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به صورت کتاب مستقلی توسط انتشارات موسسه اطلاعات روانه بازار کتاب شده است.
مباحث کتاب درباره انقلاب اسلامی ایران و رهبری این حرکت است که از دیدگاه مولف، موجب تجدید حیات جهان اسلام در عصر ما گردیده است و به همین دلیل، مترجم نام این کتاب را «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» انتخاب نموده است.
این کتاب از یک مقدمه (درباره مولف و کتاب) و چهار بخش تشکیل شده است. بخش اول این کتاب، «امام خمینی و رهبری حرکت های اسلامی، اخوان المسلمین، جماعت اسلامی و حرکت اسلامی ایران»، نام دارد که نویسنده به مقایسه تطبیقی سه حرکت اسلامی برجسته معاصر در جهان اسلام می‏پردازد و برجستگی‏ها و تمایزات امام خمینی و انقلاب اسلامی را نسبت به دیگر حرکتهای اسلامی معاصر به اثبات می‏رساند. مقاله «انقلاب اسلامی ایران، پیشتاز حرکت جهانی اسلام»، بخش دوم و مقاله «تجدید حیات اسلام: حاکمیت علما یا روشنفکران» عنوان بخش سوم کتاب حاضر را تشکیل می‏دهند. بخش چهارم کتاب هم گفتگوی نشریه «العقیده» الجزیره با استاد راشد الغنوشی درباره حرکت اسلامی تونس و ایران اسلامی است که طی آن دیدگاه‏های حرکت اسلامی «النهضه» درباره انقلاب اسلامی ایران تبیین می‏شود.
گفتنی است استاد راشد الغنوشی، در سال 1940م در روستای غنوش نزدیک تابس ـ جنوب تونس ـ به دنیا آمد، تحصیلات خود را در دانشگاه «الزیتونه» به پایان رساند و در سال 1963 برای ادامه تحصیل به سوریه و مصر و در سال 1968 به فرانسه رفت و در هر سه کشور به تکمیل مطالعاتش در رشته فلسفه و علوم اجتماعی پرداخت و پس از مراجعت به تونس، به تدریس فلسفه مشغول شد و با نشر ماهنامه «المعرفه» در اوائل سال 1970 نخستین هسته‏های حرکت اسلامی تونس را تشکیل داد و به همین دلیل با مشکلات فراوانی مواجه شد و حتی تا پای چوبه دار رفت و به خارج از کشور تبعید شد. استاد غنوشی آثار، تألیفاتی در زمینه مسائل اجتماعی و فلسفی اسلامی دارد که بعضی از آنها در کشورهای مصر، سودان، تونس، الجزایر، ترکیه، فرانسه و ایران چاپ و منتشر شده است.
انتشارات اطلاعات کتاب «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» استاد راشد الغنوشی را در 128 صفحه و در قطع رقعی، برای نخستین بار در سال 1372 منتشر شد و در سال 1377 آن را تجدیدچاپ کرد.

2. مسأله فلسطین و ماهیت طرح صهیونیسم
کتاب «مسأله فلسطین و ماهیت طرح صهیونیسم» نوشته استاد راشد الغنوشی با ترجمه استاد سیدهادی خسروشاهی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.
به گزارش مرکز بررسی های اسلامی قم، تحلیل‏های سیاسی این کتاب، در اوائل دهه هشتاد میلادی توسط استاد شیخ راشد الغنوشی، رهبر حرکت اسلامی «النهضه» تونس، به عنوان تحلیل‏های «درون تشکیلاتی» برای مطالعه کادرهای حرکت اسلامی نوشته شده است.
این تحلیل‏ها در ایام حضور استاد خسروشاهی در ایتالیا به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان، به دست استاد می‏رسید و چون حرکت «الاتجاه الاسلامی» استاد غنوشی تحت فشار شدید رژیم مزدور و ارتجاعی «حبیب بورقبیه» بود، استاد ترجمه و نشر آن را در آن زمان صلاح ندانست چرا که استاد غنوشی، خود به علت هواداری علنی از انقلاب اسلامی و رهبری آن، امام خمینی(ره) تحت تعقیب قانونی بود.
این تحلیل‏ها که به تناسب حوادث منطقه نوشته شده، با توجه نقش مثبت سازمان آزادی‏بخش فلسطین(ساف) در آن دوران‏ها، به ظاهر لحن دفاع از سازمان را دارد ولی تحلیل‏های بعدی ـ که پس از آغاز سازشکاری رهبری پترو دلار فلسطینی نوشته شده ـ روشنگر حقایق و افشاگر ماهیت ماکیاولسیتی سیاست‏بازان فلسطینی است. نسخه عربی این کتاب با عنوان «قضیه فلسطین بین مفترق طریقین» و با امضای مستعار «الاستاد معاذ صابر» منتشر شد. مجموعه مباحث این کتاب، دیدگاه‏های حرکت اسلامی تونس را درباره فلسطین، اسرائیل، ارتجاع عرب، ماهیت رژیم فاشیستی سرهنگ‏های حاکم بر تونس مانند حبیب بورقبیه، انتفاضه و انقلاب اسلامی ایران نشان می‏دهد.
این کتاب در شش بخش تنظیم و تدوین شده است که مسأله فلسطین بر سر دوراهی، کنفرانس فاس (ارزیابی و تحلیل نتایج این کنفرانس)، تجربه‏‌های مثبت و منفی انقلاب فلسطین، ماهیت طرح صهیونیستی، از کجا آغاز کنیم؟ و مرکزیت مسأله فلسطین، عناوین آن هستند.
متن عربی این کتاب فاقد سه بخش آخر است که «ماهیت طرح صهیونستی» متن سخنرانی استاد غنوشی در «کنفرانس اسلامی فلسطین» تهران و «از کجا آغاز کنیم؟» متن سخنان استاد در میزگرد «اندیشه‏های امام خمینی درباره فلسطین» است که در بهمن 1369 با حضور علامه سید محمدحسین فضل‏الله(ره)، شیخ عبدالعزیز عوده، احمد جبرئیل و… در تهران برگزار شد که ترجمه سخنرانی استاد راشد الغنوشی به تناسب موضوع کتاب و برای تکمیل به آن افزوده شده است.
«مرکزیت مسأله فلسطین» هم ترجمه گفتگویی است که هفته‏نامه العقیده چاپ الجزائر (شماره 32) با استاد راشد الغنوشی، پس از مراجعت ایشان از «کنفرانس اسلامی تهران درباره فلسطین» داشته است و استاد ضمن معرفی حرکت اسلامی «النهضه» تونس و فعالیت هایشان، حقایقی را درباره فلسطین و کنفرانس اسلامی تهران بیان می‏دارد.
نخستین چاپ کتاب «مسأله فلسطین و ماهیت طرح صهیونیسم» در 142 صفحه، قطع رقعی و تیراژ 5000 از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.