چهارشنبه 19 ژانویه 11 | 22:57

بیم امید از سرزمین زیتون و قهوه

آمریکا، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی تا آخرین دقایق از بن علی حمایت کردند اما دیکتاتوری غربگرای تونس پوسیده تر از آن بود که در برابر تلنگری مقاومت کند.


سال 1366 حبیب بورقیبه دیکتاتور تونس پس از 30 سال حکومت مطلقه به بن بست رسید، دیکتاتوری بر سر زمین زیتون و قهوه ناچار شد گزینه فرار را بپذیرد. فرانسه و سارکوزی که به عنوان جدی ترین حامی و همراه بن علی حاضر به اعطای پناهندگی به او نشدند و او به ناگزیر به عربستان پناهنده شد.

سی و دوسال پیش هم دیکتاتور ایران از کشور گریخت و هیچ یک از حامیان غربی اش حاضر به اعطای پناهندگی به او نشدند و ظاهرا این درماندگی عاقبت تمامی دیکتاتورهاست.

بن علی در طول 24 سال حکومت متکی به غرب خود تمامی پل های میان خود و ملتش را فرو ریخت.به عنوان اولین کشور عرب و اسلامی استفاده از حجاب، پخش اذان و نماز جماعت را کاملا ممنوع کرد آن هم در کشوری که به استناد اصل اول قانون اساسی اش اسلام دین رسمی آن است.این حکومت 24 ساله ظرف سه هفته تظاهرات دانشجویی فرو ریخت!حتی خود دانشجویان معترض هم تصور نمی کردند نظام دیکتاتوری حاکم بر کشورشان به این سادگی از هم بپاشد!آمریکا،فرانسه و سایر کشورهای اروپایی تا آخرین دقایق از بن علی حمایت کردند اما دیکتاتوری غربگرای تونس پوسیده تر از آن بود که در برابر تلنگری مقاومت کند.

انقلابیون تونس ترکیبی از اسلامگرایان و دموکراسی خواهان اند و همین نکته باعث شد تا امکان تمرکز بر هدفی فراتر از سرنگونی بن علی فراهم نباشد.حامیان غربی بن علی به خوبی دریافتند که ادامه حمایت از بن علی می تواند به انفجار در این کشور به ظاهر آرام منجر شود از این رو بن علی را قربانی کردند تا ساختار سیاسی غربگرای این کشور باقی بماند و هم از این روست که بلافاصله پس از فرار بن علی دولت موقت با حمایت آمریکا و فرانسه تشکیل می شود تا با اعلام وحدت و آشتی ملی هم رضایت انقلابیون را جلب کند و هم نظام تامین کننده منافع غرب را حفظ کند!بن علی حذف می شود اما دستیاران و همفکران و حامیان در ساختار باقی می مانند!

در این میان بخشی از اسلامگرایان تونس به رهبر راشد الغنوشی (که بیش از یک دهه اخیر را به حالت بعید در خارج از تونس گذرانده بود) از دیدگاه فکری قرابت زیادی با اندیشه انقلاب اسلامی داشته وحتی از سوی سرویس های امنیتی غربی فرزندان انقلاب خمینی در تونس معرفی شده اند!

بازگشت غنوشی و رهبری موج اسلامگرایی از سوی او می تواند آینده سیاسی این کشور کوچک اما مهم و تاثیرگذار شمال آفریقا را حتی در دموکراتیک ترین وضعیت به سمت برپایی حکومت اسلامگرایان سوق دهد و این نکته ای است که محافل صهیونیستی و غربی از آن ابراز نگرانی کرده اند و به منظور پیشگیری از این خطر احتمالی تمام تلاش خود را برای خاتمه بخشیدن به انقلاب مردم و جوانان تونسی و بازگرداندن آنها به خانه هایشان به کار گرفته اند! در نظر غرب انقلاب تونس خاتمه یافته و به هدف خود که سرنگونی بن علی بوده رسیده است اما در نظر اسلامگرایان سرنگونی بن علی گام اول است!

بدون تردید روزهای آینده تونس شاهد تحولاتی خواهد بود که سرنوشت اسلامگرایی در جهان را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. روی کار آمدن اسلامگرایان در تونس مقدمه ای بر سرنگونی حکومت های استبدادی مصر، اردن و حتی لیبی خواهد بود و از سوی دیگر موفقیت غربگرایان در خاتمه انقلاب تونس و حفظ ساختار غربگرا بر این کشور می تواند عمر نظام های استبدادی حامی غرب در مراکش،مصر، اردن، و… را برای چند صباحی دیگر افزایش دهد! تحولات تونس بسیار بیش از آنچه فکر می کنیم به ما به عنوان صاحبان و بانیان تفکر انقلاب اسلامی مربوط است! در چند هفته آینده حواسمان به تحولات تونس باشد!

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.