چهارشنبه 26 ژانویه 11 | 10:55

کلید خوردن دوباره پروژه سوخته «رأی‌ من ‌کجاست»

پس از آنکه غروب روز دوشنبه مسجل شد که سعد حریری اکثریت پارلمانی را از دست داده، هواداران او با اردوکشی خیابانی و اعلام سه‌شنبه به‌عنوان «روز خشم» و آشوب‌های خیابانی، تلاش دارند مانع از تشکیل دولت از سوی جریان حامی مقاومت شوند.


پس از آنکه غروب روز دوشنبه مسجل شد که سعد حریری اکثریت پارلمانی را از دست داده، هواداران او با اردوکشی خیابانی و اعلام سه‌شنبه به‌عنوان «روز خشم» و آشوب‌های خیابانی، تلاش دارند مانع از تشکیل دولت از سوی جریان حامی مقاومت شوند.
هواداران حریری در شهر بیروت شب گذشته خیابان الطریق الجدید تا میدان کولا و خیابان المدینه الریاضیه را با آتش زدن لاستیک‌ها و زباله بستند و از منطقه بقاع میانه نیز گزارش‌هایی از تحرکات هواداران جریان المستقبل در چندین روستا و شهرک و بستن جاده بین‌المللی به شام رسیده است.

ارتش لبنان درپی این اقدامات اعلام کرد که یگان‌های نظامی تدابیر امنیتی فوق العاده خود را در سراسر خاک لبنان افزایش داده و این روند را از چند روز پیش همزمان با رایزنی‌ها برای تشکیل دولت جدید لبنان و تقویت فضای امنیت و ثبات آغاز کرده‌اند.

در اغتشاشات صورت گرفته در بیروت که شب گذشته در نزدیکی محل دفن رفیق حریری برگزار شد نکته جالب این بود که در حالی که سید حسن نصر الله در سخنرانی اخیر خود تلاش طرفداران حریری بر تکیه بر دخالت ایران برای تفرقه افکنی را افشا کرده بود، آن‌ها از پلاکاردهای سبز «رای من کجاست؟» و سر دادن شعارهایی علیه سپاه و تروریست نامیدن حزب الله لبنان، در آشوب‌های خود استفاده کردند.

اما پس از ناآرامی‌های دوشنبه شب بیروت، نجیب میقاتی گزینه مد نظر جریان هشت مارس (مقاومت) توانست با کسب ۶۸ رأی و اختلاف قابل توجه، سعد حریری را شکست دهد و به‌عنوان نخست‌وزیر برای تشکیل کابینه جدید لبنان انتخاب شود. در مقابل طرفداران حریری به‌دنبال دامنه‌دار کردن اغتشاشات برای امتیاز گرفتن از جریان مقاومت به‌ویژه حزب‌الله هستند. این افراد با دعوت به اعتصاب‌های عمومی از نجیب می‌قاتی نخست‌وزیر جدید که در یک فرآیند کاملاً‌ قانونی انتخاب شده است، می‌خواهند که استعفا دهد.

آشوب‌های خیابانی شب گذشته و امروز در بیروت دقیقاً بر مبنای سناریوی اغتشاشات پس از انتخابات ۸۸ تهران طراحی شده است، به‌طوری که بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران و ناکامی مهره مطلوب غرب نیز بلافاصله فتنه‌گران به خیابان‌های تهران ریختند و تا چند ماه ناآرامی‌های تهران ادامه پیدا کرد. اما در شرایطی که فتنه‌گران در تهران تلاش داشتند با پروژه‌های نظیر کشته‌سازی و القای دروغ‌هایی مانند تقلب و شکنجه، مشروعیت نهادهای قانونی کشور از جمله سپاه، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه را مخدوش کنند، آخرین گزارش‌ها از بیروت حاکی است در مدل مشابه طراحی شده غرب برای لبنان، قرار است حزب‌الله به‌عنوان هدف این‌گونه حملات قرار گیرد و در حالی که حزب‌الله قصد ندارد فعلاً در این درگیری‌ها وارد شود، جریان آشوبگر مدعی ورود حزب‌الله و مقابله خیابانی خواهد شد.


جریان آشوبگر و شکست‌خورده در لبنان قصد دارد با وارد کردن حزب‌الله به این درگیری‌ها، زمینه حمله رژیم صهیونیستی به بیروت را فراهم کند که حزب‌الله با هوشیاری از این فریب آگاهی پیدا کرده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.