شنبه 03 آوریل 10 | 15:22

پز روشن‌فکری در معرفی کتاب‌های محبوب 88

کتاب خوان های نسل خمینی عزیز رضوان الله تعالی علیه به اطوارهای روشنفکری هم فریفته نمی شود. زهی خیال باطل! دبیر سرویس فرهنگ و ادب فلان روزنامه کثیرالانتشار زنگ می زند به چهار تا کاسب «کتاب فروش» خیابان کریمخان و لیست تازه ها و در انبارمانده ها را گرفته به نام «لیست کتاب سال 88»!


booksبهاریه نوشتن درباره کتاب، رسم زیبایی است. نوشتن از کتاب‌هایی که در سال سپری شده پرفروخته اند. ناشران و نویسندگان حادثه ساز و شگفتی آفرین. از هفتاد سال پیش در «یغما» و «سخن» و قس علی هذا بساط بهاریه نویسی کتاب در میان طایفه روشنفکر نویسنده گرم بوده است. چه تعریف ها و تمجیدهایی! گاهی به حق و اغلب از سر حب و بغض شخصی و باندبازی و دسته بندی و طیف خواهی. و بازار شب عید ستون ها و صفحه های «ترین» کتاب هنوز هم به سیاق قبل خط می دهند و رپرتاژ می کنند.

میرزای مهربان و جان سخت صفحه نسل سوم هم به مقتضای حال و هوای نوروزی صفحه، دستور نگارش برترین های کتاب 88 را مهر کرد. اما جناب میرزا! ببخش که چنان حالی از احوال فدوی در این روزگار بی پیر بد مرام، از این ستون های بی پایه سرشار از دروغ، گرفته شده که دل و دماغی برای ورق زدن یادداشت ها و نوشتن از ماجرای «پر» ترین ها نیست.

پرفروش ترین کتاب حتما همان کتاب چاپ صدم که 85 چاپ آن را نهادهای دولتی پیش خریده اند نیست. ما دیگر گول شمارگان تقلبی و پروپاگاند کاذب برخی کتاب های نفتی را نمی خوریم. حضرات فرهنگی! فعالان کتاب و نشر! مردان آمار و بیلان خودساخته غیر قابل خدشه! چشم مبارک باز!

حواس جوان نسل سومی انقلابی بازتر از این هاست که سرقفلی جوایز فرهنگی یکسان و هدفمند به فلان دسته و گروه واگذار شود و آب از آب تکان نخورد! داور و شرکت کننده سر در یک آخورند و مدیر و وکیل و وزیر سر در برف مستدام. اعتبار نام های ماندگار که دیگر چهار ساله و ده ساله نیست!؟ به این زد و بندها هبائا منثورا شده است.

کتاب خوان های نسل خمینی عزیز رضوان الله تعالی علیه به اطوارهای روشنفکری هم فریفته نمی شود. زهی خیال باطل! دبیر سرویس فرهنگ و ادب فلان روزنامه کثیرالانتشار زنگ می زند به چهار تا کاسب «کتاب فروش» خیابان کریمخان و لیست تازه ها و در انبارمانده ها را گرفته به نام «لیست کتاب سال 88»!
به نظر شما بلاهت فرهنگی تعریف دیگری دارد؟
استاد علوم انسانی بومی اسلامی ماحصل 30 سال تدریسش را با خون دل و بدون اضافه کار آموزشی، یک کتاب ارزشمند در هزار نسخه راهی چاپخانه کرده است و هنوز زیر منت ناشر غیر منصف احساس ضعف می کند، کتاب سال نیست؟

آن ناشر شهرستانی که با هزار امید و جان به لبی دو کتاب را در همان زادبوم خودش به چند مغازه لوازم التحریر فروشی راهی کرده است، کتاب سال نیست؟

آن نویسنده جوان انقلابی که با بصیرت در انتخاب کتاب اولش را با تحقیقات کپی نشده از هیچ کجای غربی ها تالیف کرده است، ترین نیست؟

چرا؛ همان ناشران خصوصی مظلومی که کتاب هایش خرید دولتی نداشته و به دعا و نذر چاپ اول را به دوم رسانده اند و همه این هایی که گفتم انتخاب این ستون اند. بله همه این کتاب های مهجور پر ارج قدر ندیده «پر….ترین» های انتخابی نسل سوم اند. نه این مزخرفاتی که به نام داستان و رمان فارسی به ورطه وارفتگی فیلم فارسی های قبل و بعد از انقلاب افتاده اند.

درود خدا به دکتر محمد خوانساری نویسنده کتاب ماندگار «منطق سوری» که تصحیح و تعلیق «ایقاظ النائمین» ملاصدرا شد آخرین کتابش و قرار است به نمایشگاه کتاب اردیبهشت ماه 89 برسد ولی خودش دیگر نیست که به شاگردان تازه نفسش اخم کند. شنبه ای که گذشت، درگذشت.

آقایان ویژه نامه نوروزی!
دوستان خبرنگار ادبی!
حضرات دبیر سرویس ادبیات و فرهنگ!
ساعت خواب…والسلام

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.