رهبر نهضت اسلامی تونس با اعلام آمادگیاش برای واگذاری رهبری این جنبش به نسل جدید، از بیتوجهیاش به رسیدن به پست سیاسی خبر داد. «راشد الغنوشی» تاکید کرد: حضور من در رأس جنبش نهضهت ضرورتی ندارد زیرا نسل جدید توان قویتری برای برخورد با رویدادهای آینده دارد.
وی افزود: من چشمداشتی به دریافت پست حکومتی ندارم، اما به مبارزات سیاسی تا زمانی که مطمئن شویم دموکراسی برقرار شده است ادامه میدهیم.
راشد الغنوشی جنبش اسلامی نهضت را به تاثیر از اخوان المسلمین مصر در سال ۱۳۶۰ بنا نهاد. در انتخابات ۱۳۶۸ این جنبش ۱۷ درصد آرا را به خود اختصاص داد. موضوعی که سبب شد رژیم «زین العابدین بن علی» مخلوع کمر به سرکوب آن ببندد. وی به الجزایر و سپس به لندن رفت. درسال ۱۳۷۱ به اتهام براندازی حکوت بن علی به حبس ابد محکوم شد.
رئیس جنبش اسلامی نهضت تونس در ادامه بر ضرورت مقابله با دیکتاتوری و حمایت از برقراری دموکراسی واقعی و مردمی در این کشور پس از سرنگونی رژیم سرکوبگر بن علی تاکید کرد. وی افزود: پنجاه سال شکنجه و رژیم مستبد کافی است باید نهادهای جدیدی شکل گیرد ما خواهان دولت قانون هستیم مردم تونس حق دارند که به خواستههای بر حق خود برسند.
رئیس حزب نهضت تونس گفت: ما خواستار تحول جدی در کشور هستیم ما نمیخواهیم که گذشته دردناک دوباره تداعی شود باید ائتلاف قوی دموکراتیکی درکشور به وجود آوریم تا انتفاضه به اهداف خود برسد. الغنوشی تصریح کرد: ما خواهان کنار گذاشتن حزب حاکم سابق نیستیم، اما باید افرادی از این حزب که در قلع و قمع مردم نقش داشتهاند حذف شوند.
رئیس حزب نهضت تاکید کرد: باید دموکراسی در تونس برقرار شود و همه احزاب و گروهها درآن مشارکت داشته باشند تا تهدیدی متوجه آینده کشور نشود. وی با تشریح جنبش النهضه گفت: ما جنبشی بر اساس افکار اسلامی معتدل هستیم و تفکر ما حمایت از اجتهاد اسلامی هستیم و خواهان برابری و مساوات میان همه هستیم.
الغنوشی تصریح کرد: ما شهدای زیادی را به خاطر دموکراسی دادهایم بنابراین نباید اراده فرد یا حزب خاصی حاکم باشد. شرایط تونس باید به گونهای پیش برود که شاهد رشد سرمایهگذاری در کشور باشیم.
رئیس حزب نهضت افزود: به طور خلاصه سرفصلهایی که ما خواهان اجرای آن در تونس هستیم عبارتند از دموکراسی، برقراری دولت قانون، احترام متقابل، دموکراسی توافقی و بازگشت تونس به دامان کشورهای عربی و اسلامی.
Sorry. No data so far.