جریان سیاسی صدر هم اکنون در حال اجرای همهپرسی در خصوص انتخاب نخست وزیر آینده عراق است.به گزارش شبکه ایران این همه پرسی در همه استانهای عراق در حال انجام است و در این راستا حتی درکردستان عراق نیز بیش از 3500 نفر در حال انجام کارهای این همه پرسی هستند.
در این زمینه همچنین گزارشها حاکیست که بیش از دویست مرکز در پایتخت عراق برای برگزاری این همه پرسی وجود دارند و هم اکنون استقبال خوبی از سوی عراقیها از این ابتکار گروه صدر به عمل آمده است.
“حسام المومن” رئیس مرکز همه پرسی اعلام کرد: هزاران گروه در عراق تشکیل شده است و برای تسهیل این همه پرسی بصورت سیار در همه مناطق عراق پراکنده شدهاند.
مقتدا صدر رهبر این گروه که توانست بیش ار 39 کرسی را در انتخابات اخیر عراق را از آن خود کند در بیانیهای که توسط او مهر شده است تاکید کرد : اوضاع به گونهای است که انتخاب نخست وزیر دشوار به نظر میرسد و باید نظر مردم را در این مورد جویا شد.
در این راستا “بهاءالاعرجی” یکی از رهبران این جریان هم گفت: هر کس که در این نظرسنجی پیروز شود نامزد ما برای تصدی منصب نخست وزیری خواهد بود و آنچه مردم میگویند ما را ملزم خواهد کرد تا همان را انجام دهیم.
با توجه به عرف سیاسی در عراق و قانون نانوشتهای که نخست وزیر باید از شیعیان باشد این همه پرسی نشان از میزان محبوبیت رجال سیاسی عراق خواهد داد.
در این همهپرسی نام چهار تن به چشم میخورد که سه نفر از آنها تجربه نخست وزیری عراق را در کارنامهی خود دارند.
این اشخاص عبارتند از نوری المالکی، ابراهیم جعفری، عادل عبدالمهدی و مجمد جعفر صدر فرزند شهید آیت الله محمد باقر صدر.
در این نظرسنجی البته ابتکار جالبی هم به کار برده شده و یک جای خالی نیز قرار داده شده است تا مردم بصورت دلخواه بتوانند هر کسی را که برای نخست وزیری مناسب می دانند بنویسند.
حذف نام علاوی از گزینه های مکتوب در این نظرسنجی سراسری که نام “رفراندوم” به خود گرفته جالب توجه است.
این مساله نشان می دهد که جریان صدر به هیچ وجه با نخست وزیری ایاد علاوی رضایت نخواهد داد و حتی نام او را در بین نامزدها قرار نداده است.
جریان صدر که بارها با نخست وزیری مالکی مخالفت کرده است اما در این نظر سنجی نام مالکی را بعنوان گزینه اول تصدی پست نخست وزیری قرار داده است .
شاید مهمتر از فرد منتخب در این نظرسنجی، اعمال این ابتکار از سوی این جریان سیاسی است که میزان استقبال از آن نشان خواهد داد جریان صدر تا چه میزانی میتواند در صحنه سیاسی آینده عراق تاثیرگذار باشد و آیا این جریان سیاسی یکبار دیگر در عراق احیا خواهد شد یا نه.
اما کارشناسان سیاسی در عراق معتقدند نتیجه این همه پرسی در هر حالتی بر خلاف خواست آمریکائیها خواهد بود چراکه این همهپرسی قدرت صدریها را افزایش خواهد داد و این درحالیست که اولین خواست آنها پس از تشکیل حکومت خروج اشغالگران امریکایی از خاک عراق خواهد بود در حالی که امریکائیها به هر نحوی خواستار حضور خود بیش از آنچه در توافقنامه آمده است خواهند بود.
Sorry. No data so far.