یکشنبه 30 ژانویه 11 | 10:17

بازگشت به دیانت در شماره جدید پنجره

«فتنه ۸۸» و حوادث مهم پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز، اگرچه توجه برخی تحلیل‎گران سیاسی را به‎سوی «ریشه‎‎های نظری و فکری فتنه در ادبیات علوم اجتماعی غربی» جلب کرد، اما برای اهل نظر، از این جهت، واجد درس جدیدی نبود. حالا ما در آستانه ورود به دهه چهارم انقلاب، خوب می‌‎‎فهمیم که «کار از جایی می‌‎‎لنگد»؛ این بصیرت مهمی است


شماره جدید هفته‌نامه پنجره منتشر شد.

این نابغه معادلات جنگی را به هم ریخت
احمد دهقان نویسنده متواضع و کم‌حرفی است. بیشتر می‌نویسد تا اینکه سخن بگوید. به‌راحتی راضی به گفت‌وگو نمی‌شود. این بار هم همین‌طور بود اما به اصرار ما چند دقیقه‌ای درباره شهید حسن باقری صحبت کرد. کسی که ارادت ویژه‌ای به او دارد و این روز‌ها، ساعت‌هایی از وقتش را صرف تحقیق و پژوهش در دست‌نوشته‌های این فرمانده جنگی می‌کند.

بازی در زمین دشمن
هفته گذشته با سئوال یکی از دست‎اندرکاران نمایشگاهی فرهنگی مواجه شدم که به‎نظر دقت در آن، راه‎گشای برون رفت از اغلب مشکلات کنونی است. سئوال این بود: اگر شما جای دشمن بودید و می‌‎‎خواستید به‎عنوان معارض انقلاب اسلامی برنامه‎ریزی کنید، چکار می‌‎‎کردید؟

پیش رو غوغایی است
بعضی از فرهنگستان‌‎های ما فرنگستان هستند. و نه فقط فرهنگستان‌ها. از دور که می‌‎بینید چنین به‎نظر نمی‌‎رسد، ولی وقتی نزدیک می‌‎شوید و مدتی به خواندن آثارشان و مطالعه دلشان می‌‎پردازید و به‎کارشان و علائقشان توجه می‌‎کنید می‌‎بینید که چقدر علاقه‌مند به «شکل خارجی» هستند. مثلا «نقادی»…

شیران خدا باشیم
بنابر نظر فیلسوفان، عوامل مؤثر در ایجاد یک شیء در بقای آن نیز نقش دارند، بر این مبنا اگر «وحدت» جزو عوامل مؤثر در شکل‎گیری و پیروزی انقلاب اسلامی بوده باشد که بوده، تداوم و بقای انقلاب نیز بدون «وحدت» ممکن نیست.

اطلاعات دقیق برنامه ریزی دقیق
از لورنس عربستان در شام و جزیره عربی بگیرید تا دیپلمات آمریکایی که در پوشش خبرنگار نشنال جئوگرافیک از سقاخانه تهران عکاسی می‌‎‎کرد و کشته شد. از سیاحت درویشی دروغین تا نمونه‎‎های متعدد در ایران و هند و عراق و مصر،‌گاه این افراد سال‎‌ها در این کشور‌ها می‌‎‎مانده و همین‎جا ازدواج می‌‎‎کردند و زبان می‌‎‎آموختند و کتابخانه‎‎‌ها را زیر و رو می‌‎‎کردند و ته و توی همه‎چیز را در می‌‎‎آوردند. فراوان بودند جاسوسانی که سال‎‌ها در لباس یک کارگر ساده یا دانشجوی معمولی یا محقق زبان‌شناس…

طائر‌پور در انتقاد به فیلم‌های دینی
وضعیت هنر سینما در کشور ما مانند یک کشتی عظیم و زیبا، اما بی‎ناخدایی‎ست که با همه سرنشینانش، در جوار اسکله دولت، به گل نشسته. همه‎جور مسافری هم در آن پیدا می‌‎‎شود، از دلبستگان مستقلی که حاضر نیستند پیاده شده و از شمار مسافران این کشتی خارج شوند، تا شتاب‎زدگانی که با انواع محاسبات، دارند خود را به خشکی می‌‎‎رسانند.

فرمانده جوان
یک نفر شاگرد زرنگ دبیرستان، به‎جای رشته‎‎های دهان‌پرکن دکتری و مهندسی، دامپروری را انتخاب می‌‎کند. در مسجد دانشکده با خیال راحت از جلو چشم رییس فکل کراواتی دانشگاه رد می‌‎شود و کلاس عقیدتی و آموزش قرآن راه می‌‎اندازد و در این جلسه‎‎‌ها حرف‌‎های خطرناکی می‌‎زند که به دستور ساواک او را اخراج می‌‎کنند.

کچوئیان نفی تفصیل یافته
«فتنه ۸۸» و حوادث مهم پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز، اگرچه توجه برخی تحلیل‎گران سیاسی را به‎سوی «ریشه‎‎های نظری و فکری فتنه در ادبیات علوم اجتماعی غربی» جلب کرد، اما برای اهل نظر، از این جهت، واجد درس جدیدی نبود. حالا ما در آستانه ورود به دهه چهارم انقلاب، خوب می‌‎‎فهمیم که «کار از جایی می‌‎‎لنگد»؛ این بصیرت مهمی است

گفتگو با حبیب الله کاسه ساز
حضرت امام وضعیت استراتژیک سینما را در اولین سخنرانی خود مشخص کرد، ایشان فرمودند ما با سینما مخالف نیستیم، با فحشاء مخالفیم؛ اگر امام این مسأله را نفرموده بود، معلوم نبود امروز ما سینما داشتیم یا نه. از طرفی امام با این فرمایش، مهم بودن سینما را گوش زد کردند که برای فرهنگ و اسلام باید از سینما استفاده کرد.

با شهادت باقری جنگ ما به پایان رسید
شناخت کسی که در همه ابعاد شخصیتی‌اش ناب است و خودش امروز میان ما نیست، کار سختی است. برای هر یک از این وجوه باید سراغ کسی برویم که او را می‌شناسد و در روزگار سخت زندگی با او دمخور بوده. شهید غلامحسین افشردی از همین آدم‌ها است.

گفتگو با فتح الله جعفری
اولین باری که سردار فتح‎الله جعفری، حسن باقری را دید در حسینیه و هنگام سخنرانی بود. حرف‌هایی که خیلی از جوانان آماده جنگ را مجذوب کرد. سردار جعفری امروز سخت مشغول تدوین آثار حسن باقری است و خیلی صریح درباره خودش و او حرف می‌زند.

مسدود سازی وبلاگهای ارزشی چه زمانی متوقف می‌شود؟
از ابتدای سال ۱۳۸۹ هر از چندگاهی خبری از فیل‌تر شدن یکی از وبلاگ‌‎های ارزشی به گوش می‌‎رسید. و حالا دیگر کسی تعجب نمی‌‎کند اگر مهم‌ترین و جدی‌ترین وبلاگ‌‎های حزب‌اللهی، به تیغ فیلتر گرفتار شوند.

باید حرفه‌ای شویم
پس از آن‎که در تیرماه ۱۳۸۴، محمود احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری برگزیده شد، انتظار برای تعویض بسیاری از مدیران از جمله مدیران هنری و سینمایی شکل گرفت، اما چنین نشد و رضاداد همچنان در پست خود باقی ماند تا این‎که در نیمه دوم تیر ۱۳۸۵ با استعفای رضاداد، مدیریت ۵۲ ماهه او نیز به اتمام رسید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.