«داشتم با ماشین از کارخانهای که عوامل اخلالگر در آنجا شلوغ کرده بودند، به طرف مقر امام میآمدم. مشکلات هنوز با شدت وجود داشت. هنوز هیچ کاری انجام نشده بود و اینها به فکر باج خواهی بودند. در مراجعت بود که رادیو اعلام کرد : این صدای انقلاب اسلامی است، ماشین را نگه داشتم، آمدم پایین، روی زمین افتادم و سجده کردم…»
این بخشی از خاطرات مقام معظم رهبری است که در ویژهنامه انقلاب یادآور به چاپ رسیده است.
نشریه یادآور؛ شماره چهارم و پنجم
شماره چهارم و پنجم نشریه یادآور به «جشن نامه آغاز چهارمین دهه انقلاب اسلامی» اختصاص دارد. دغدغهی اصلی این شمارههای یادآور، ناگفتهها و نادیدههایی از تاریخ معاصر ایران و بخصوص انقلاب و حوادث و رویدادهای قبل از آن است. موضوعی که با وجود گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب هنوز هم نیازمند پژوهشها و کنکاشهای بسیاری است.
این شمارهی یادآور شامل 39 مطلب، روایت، گفت و گو، اسناد، نامهها و عکسهای منتشر نشدهای است که بعد از گذشت سی سال از انقلاب در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد. نکتهی جالب توجه دیگر آن است که سعی شده تا توازنی میان گفت و گو با روحانیون و روشنفکرانی که نقشی فعال در مبارزات انقلابی داشتهاند برقرار شود. لذا در کنار گفت و گو و یا نقل خاطراتی از امام راحل، رهبر معظم انقلاب، آیت الله مکارم شیرازی و … از خاطرات روشنفکرانی مانند دکتر احسان نراقی، دکتر صادق طباطبایی، عزت الله سحابی و … نیز استفاده شدهاست.
از جمله خاطرات خواندنی، روایتی از حضرت امام خمینی دربارهی هجرت ایشان از عراق و نیز دوران اقامتشان در پاریس و رویدادهای پس از آن است. بیاناتی که در ۱۳۵۸/۷/۱۰ در جمع اعضای دولت موقت ایراد شده و با عکسهای منتشر نشدهای از هجرت امام به کویت مزین شده است. روایتی که عمق نگاه خدایی امام را به مسائل میرساند و اینکه بسیاری از امور از ارادهی انسان خارج است.
از اسناد منتشر نشدهی اين شماره هم میتوان به اسناد مبارزاتی آیت الله گلپایگانی در حدود سالهای 1341 تا 1357، از جمله نامهی محرمانهی ایشان به محمد رضا پهلوی اشاره کرد.
از خواندنیترین مطالب این شماره میتوان به متن کامل گفت و گوی اختصاصی روزنامه «المحرر» لبنان با امام موسی صدر اشاره کرد که پنج سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران صورت گرفته است. گفت و گویی که پس از 36 سال به فارسی ترجمه و در این یادمان میآید. بر اساس اين سند تاریخی مشخص ميشود که اولین بار امام موسی صدر بود که امام خمینی را در سطح مهمترین مطبوعات جهان عرب رسماً «امام» نامید.
و نیز کیفر خواست منتشر نشده عاملان اعدام حسنعلی منصور همراه با سخنان متهمان که میر حسین عاطفی آن را تنظیم کرده است.
در بخشی از این شماره، همچنین گفتنیهایی از مرحوم آیت الله بهجت، با موضوع تاریخ معاصر ایران و عراق و نقش علما و مراجع در جهت دهی به آن، نقل شده است.
«غزه، آزمونی برای دنیای امروز» نوشتهای از استاد محمد رضا حکیمی، آخرین مطلب این شماره یادآور است. استاد حکیمی در این مقاله با اشاره به جنگ 22 روزه غزه میآورد، بوش بخاطر انتقام از تحقیر بزرگش در عراق (پرتاب کفش توسط منتظرالزیدی) فرمان حمله به غزه را صادر کرد. در مقدمهی اين شماره يادآور، موسي حقاني سردبير نشريه از بی اعتنایی مذهبیون به کار تاریخ نگاری دقیق انقلاب هم گلایه میکند.
Sorry. No data so far.