سه‌شنبه 06 آوریل 10 | 14:58

ستایش آیت الله سیستانی از علی‌نامه

آیت الله سیستانی از چاپ «علی نامه» ستایش کردند و فرمودند من کتاب زیاد می‌خوانم اما این کتاب را کنار دستم گذاشته‌ام. این کتاب مرا زنده کرد. از مقدمه آن تعریف کردند و فرمودند که من با پدر آقای شفیعی کدکنی آشنایی داشتم. سپس برخی از نکات مقدمه را بیان کرده و از این که احتمال داده شده که اشعاری بعدا اضافه شده از محققان آشنا به این متون خواستند که روی متن کار کنند که کدام یک اصل و کدام یک الحاقی است. تأکید ایشان این بود که یک همچنین کتابی بعد از پنجاه سال از تألیف شاهنامه بسیار اعجاب دارد.


4_880414_L600سایت میراث مکتوب گزارش داد، رسول جعفریان رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی ایران با نقل خاطره‌ای از دیدار خود با آیت الله سیستانی، از تقدیر این عالم شیعی از کتاب «علی‌نامه» گفت. در متنی که میراث مکتوب منتشر کرده است، می‌خوانیم: آیت الله سیستانی از چاپ «علی نامه» ستایش کردند و فرمودند من کتاب زیاد می‌خوانم اما این کتاب را کنار دستم گذاشته‌ام. این کتاب مرا زنده کرد. از مقدمه آن تعریف کردند و فرمودند که من با پدر آقای شفیعی کدکنی آشنایی داشتم.
وی ادامه می‌دهد: سپس برخی از نکات مقدمه را بیان کرده و از این که احتمال داده شده که اشعاری بعدا اضافه شده از محققان آشنا به این متون خواستند که روی متن کار کنند که کدام یک اصل و کدام یک الحاقی است. تأکید ایشان این بود که یک همچنین کتابی بعد از پنجاه سال از تألیف شاهنامه بسیار اعجاب دارد.
«علی‌نامه» اثری است که به سبک شاهنامه فردوسی به نظم در آمده و مربوط به اواخر قرن پنجم هجری است.
این کتاب درباره دلاوری‌های حضرت علی (ع) در جنگ‌های صدر اسلام است.
نسخه اصلی این اثر در موزه قونیه است و سال گذشته با مقدمه محمدرضاشفیعی‌کدکنی و مقاله‌ای دیگر (به زبان انگلیسی) از محمود امیدسالار به صورت رنگی در تهران منتشر شد.
ربیع این منظومه را در بحر متقارب یعنی همان وزن حماسی و به زبان فارسی سروده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.