تریبون مستضعفین- محمدرضا عابدی شاهرودی
معمولاً به پايانِ هر سال كه نزديك مىشويم، بازارِ فالگيرى و رمالى و دعا نويسى و.. رونقِ قابلِ توجهى مىگيرد. اين مسئله هيچ اختصاصى به ايران و جامعه ما ندارد، بلكه حتى در زيباترينِ خيابانهاى پاريس و نيويورك هم اين ماجرا، بسيار داغ است. فال گيران و رمالان و دعا نويسانِ بسيار مشهور و ثروتمندى كه سالِ جديد را براى مشتريانِ حتى سرشناس و معروفشان، با عشق و پول و شهرت، پيش بينى مىكنند.
اما در جامعه ما، چند گروه وجود دارند. دستهاى كه براى پير پسرانِ در خانه و دخترانِ ترشيده خود به دنبالِ زن و شوهر مىگردند. اين دسته معمولاً به دعا نويسانِ كنارِ منقل نشسته مراجعه مىكنند و با نوشتههاى روى كاغذى كه كسى نمىتواند آنها را بخواند، خواهانِ باز شدنِ بختههاى بسته هستند.
دستهاى كه براى دفعِ ضررِ مادر شوهر و يا دختر خاله و يا حتى يك رقيبِ عشقى، به فال گيرانى مراجعه مىكنند كه در پاركها مىنشينند و به بهاى چند تراوِل ناقابل، نحسى و شومى را از شما دور مىكنند.
دستهاى كه مىخواهند به خارج از كشور بروند و يا به خاطرِ رفتن به كلاسهاى يوگا و ذِن و ايروبيك، به مراسمِ فالِ قهوه و چاى روى مىآورند و آينده را در فنجانهاى نيمه خالى جستجو مىكنند.
اما مدتى است كه در پشتِ ويلاها و آپارتمانهاى شمالِ شهر، پاىِ يك فالگيرى جديد هم باز شده كه مشتريانِ ثروتمندِ خود را دارد. مىگويم ثروتمند، چون هر كسى نمىتواند از پَسِ هزينههاى سنگينِ اين پيشگويىِ آينده كه ريشه در اساطير و افسانههاى باستانى دارد، برآيد. ماجرا، ماجراىِ فال تاروت و ورقهاى اسرار آميزش است. ريشه فالِ تاروت به مصرِ باستان و اساطيرِ جادوگرىِ آن باز مىگردد. كاهنان و جادوگرانى كه با كمك از توت، الهه جادوگرىِ مصر، دست به پيشگويىِ آينده و ديدنِ گذشته مىزدند. قدرتِ جادويى اين ورقها، آنان را در موقعيتى قرار مىداد كه هميشه در كنارِ فراعنه مىنشستند تا آنان را از حفظِ قدرتِ خدايىشان، مطمئن سازند.
ريشه ديگرِ تاورت، به قومِ بنى اسرائيل و حضورشان در مصر بر مىگردد. يعنى همان عدهاى كه از قوم بنى اسرائيل بودند، اما حاضر به پرستشِ خداى موسى نشدند و در زمانى كه پيامبرشان حاضر نبود، گوساله سامرى را ساختند و آن را پرستش كردند. عدهاى كه هنوز دل در گروِ جادوگرانِ مصرى داشتند و به صورتِ پنهانى، شروع به فعاليتى شيطانى كردند كه اولين ثمرهاش، تحريفِ دينِ موسى بود. تاروت در اينجا از ريشه توراست كه در زبانِ عبرى، معناى قانون مىدهد. تشكيلاتِ سرى و زيرزمينى كابالا كه ردِ پايش در مىتوان در ميانِ فراماسونها و صهيونيستها هم يافت. مكتبى كه اداىِ تسخيرِ عالم را براى دارندهاش به ارمغان مىآورد و زنده كردنِ دوباره خدايان و جادوگرانِ باستانى را.
تاروت بر اساسِ منطقِ اعدادِ چهارتايى بنا مىشود. اين منطق، برگرفته از نامِ يهوه، خداىِ بنى اسرائيل است. كليه رموزى كه تاروت به دنبال دارد، از همين منطق و نام گرفته شده است. در تاروتِ امروزى، 78 كارت وجود دارد. 56 تاروت صغير و 22 تاروت كبير.
در تاروت، دو دسته راز وجود دارد، رموز صغير و رموز كبير. عدهاى اعتقاد دارد كه عددِ رموزِ كبيرِ تاروت، همان تعدادِ الفباىِ عبرى است كه 22 حرف را تشكيل مىدهد. همانطور كه مىبينيد، تاروت تشابه عجيبى با فرهنگِ عبرى و يهودى دارد. در تاروت 1 به معانىِ متفاوتى به كار مىرود. خدا، مرد و پدر. 2 به معانىِ انسان يا طبيعت، زن و پسر. 3 به معانىِ واسط، فرزند و روح القدس. عددِ 4 هم به معناىِ رابطه اين حلقه با حلقه بعدى است. همچنين عددِ 1 به معناى شروع يك روند، عدد 2 به معناى اوج، عدد 3 به معناى پايان و عدد 4 به معناى سقوط است. بر طبقِ عقيده جادوگرانى كه امروزه در خيابانهاى فرانسه و نيويورك زندگى مىكنند، تاروت به شما از رازهاى گذشته مىگويد، با عالمِ ارواح رابطه برقرار مىكند و آينده را به شما نشان خواهد داد.
اما حالا در خيابانهاى جردن و فرشته، تاروت به عنوان يك سرگرمىِ جديدِ گران قيمت در كنارِ اسنوكر و بيليارد ترويج مىشود. ترويجى كه آرام آرام يك فكرِ كابالايى را در ذهنِ زنان و مردانى كه به براى زندگى كردن به آن معتاد مىشوند، به وجود مىآورد. اينكه شما مىتوانيد از گذشته و آينده ديگران اطلاع يابيد و آن را به بازى بگيريد. و قدرت در همين است. اينكه بتوانيد گذشته و آينده را با ورقهايى كه انتخاب مىكنيد، تغيير دهيد. گاهى اوقات بزرگترين تراژديهاى زندگى ما، از يك شوخى يا سرگرمى شروع مىشود. اين بار، نوبت تاروت است…
Sorry. No data so far.