یکشنبه 28 ژوئن 09 | 19:18

400 ملیون دلار براي انقلاب رنگين در ايران

فارين پاليسي از دخالت هاي اخير آمريكا در ناآرامي هاي اخير پرده برداشته و مي نويسد:«سازمان ملي كمك به توسعه از سازمان هاي وابسته به وزارت امور خارجه آمريكا است كه به نظر مي رسد اين بار سياست هاي آن در قبال ايران اعمال شده است.»
بنابر گزارش «يواس اي تودي»، اقدامات دولت واشنگتن در سال هاي گذشته براي حمايت از گروه هاي مخالفان د رجهت تغيير رژيم بود و هر چند دولت اوباما نمي خواست اين سياست را پيگيري كند اما در بودجه سال خود بودجه هاي 15 ميليون دلاري را براي ابتكار توسه دمكراسي در سال2010 خاور نزديك اختصاص داده است.


در حالی كه آرامش به تهران بازگشته و مردم و دستگاه های امنیتی در كنترل اغتشاشات موفق بوده اند؛ اعترافات رسانه ها و محافل سیاسی غربی درباره دست داشتن آمریكا در ناآرامی های اخیر تازه در حال آغاز شدن است.
در همین زمینه نشریه آمریكایی «فارین پالیسی جورنال»- ارگان شورای روابط خارجی- با اشاره به اینكه در پی اعلام پیروزی دكتر احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری، ایران گرفتار اغتشاش شد نوشت: «شواهدی وجود دارد كه نشان می دهد آمریكا در اغتشاشات پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران نقش داشته است.»
این نشریه آمریكایی با اعتراف به دخالت های آمریكا در امور ایران در طی سال های گذشته تصریح می كند كه آمریكا تاریخچه ای طولانی در این زمینه دارد و هنگامی كه راهبرد تغییر رژیم ایران در دوره ریاست جمهوری بوش با شكست روبرو شد در دوره باراك اوباما این سیاست به شكل دیگری ادامه یافت.
فارین پالیسی از دخالت های اخیر آمریكا در ناآرامی های اخیر پرده برداشته و می نویسد:«سازمان ملی كمك به توسعه از سازمان های وابسته به وزارت امور خارجه آمریكا است كه به نظر می رسد این بار سیاست های آن در قبال ایران اعمال شده است.»
اظهارات جین شارپ درباره وقایع ایران
در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز طی گزارشی از مشاهده ردپای جین شارپ در وقایع اخیر تهران خبر داد. این خبرگزاری نوشت: «معترضان ایرانی كه اكنون نمی دانند چه كنند، تشویق می شوند تا از منبعی كمك بگیرند كه به یك دهه انقلاب های نرم در اروپای شرقی كمك كرد.»
آسوشیتدپرس این منبع را «جین شارپ» پژوهشگر آمریكایی بازنشسته و نویسنده كتاب «از دیكتاتوری به دموكراسی» اعلام كرد و نوشت: شارپ و دیگر متخصصان «جنگ نرم» عقیده دارند تظاهرات كنندگان ایرانی باید روش های خود را متنوع كنند و تنها به راهپیمایی های خیابانی بسنده نكنند تظاهرات خیابانی پس از انتخابات صدها هزار تن را به خود جلب كرد اما این تعداد به صدها تن كاهش یافت.
بنابراین گزارش «جین شارپ» در گفت وگو با این خبرگزاری هرگونه نقشی در راه اندازی ناآرامی های اخیر در ایران را تكذیب كرد اما در عین حال اظهار داشت: «اگر اثر من بتواند به مقاومت صلح آمیز (براندازی نرم) كمك كند خوشحال خواهم شد.»
«شارپ» در دانشگاه هاروارد حدود سی سال سمت پژوهشی داشت. وی كتابی درباره راهنمای چگونگی سرنگون كردن دیكتاتورها تألیف كرده است و آن را در اصل برای مخالفان برمه ای نوشته بود كه قصد داشتند مبارزات ضددولتی خود را از جنگ ها به انجام برسانند این راهنما سرانجام به اروپای شرقی راه پیدا كرد و در اوایل دهه جاری طی انقلاب رز در گرجستان و انقلاب نارنجی در اوكراین مورد استفاده قرار گرفت.
طرح های جدید آمریكا برای كمك به آشوبگران
در همین ارتباط، روزنامه آمریكایی «یواس ای تودی» هم یكی از طرح های پشت پرده دولت اوباما را افشا كرد و نوشت: «دولت اوباما طرح هایی را تهیه كرده و در جستجوی گروه هایی است كه بتوانند به معترضان ایرانی كمك كنند. این خبر یواس ای تودی حاكی از آن است كه سرویس های اطلاعاتی غربی به واسطه های كنونی كه كمك های مالی آمریكا را داخل ایران توزیع می كنند، اعتماد كافی ندارد و به دنبال واسطه های جدید است. این روزنامه آمریكایی تصریح كرد: «موسسه بین المللی آمریكا برای توسعه، كه برای وزیر امور خارجه این كشور گزارش تهیه می كند در سال گذشته طرح هایی به ارزش 20 میلیون دلار در همین راستا، تهیه كرده است.»
بنابراین گزارش، اقدامات دولت واشنگتن در سال های گذشته برای حمایت از گروه های مخالفان د رجهت تغییر رژیم بود و هر چند دولت اوباما نمی خواست این سیاست را پیگیری كند اما در بودجه سال خود بودجه های 15 میلیون دلاری را برای ابتكار توسه دمكراسی در سال2010 خاور نزدیك اختصاص داده است.
هر چند نام كشور مشخصی ذكر نشده است ولی بخشی از این بودجه صرف ایران و بخشی از آن صرف توسعه اطلاعات ارتباطات و اینترنت برای ایرانی ها می شود.
از سوی دیگر هر چند اوباما با رد اظهارات محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران تاكید كرد آمریكا در امور این كشور دخالت نمی كند اما هنگامی كه از سخنگوی كاخ سفید سؤال شد آمریكا چگونه از دمكراسی در ایران حمایت خواهد كرد او پاسخ داد: «آمریكا هیچ نهضت، جناح یا حزب سیاسی را در ایران نیافته است كه از آن حمایت كند. ما از اصول جهانی حقوق بشر، آزادی بیان و حاكمیت قانون حمایت می كنیم. آمریكا برای مردم ایران پیام فرستاده است كه از آزادی های فردی حمایت می كند.»
این در حالی است كه وزارت امور خارجه و موسسه آمریكا برای توسعه بین المللی از علنی ساختن بودجه امنیتی خودداری می كنند در دوره بوش هم كنگره آمریكا 66 میلیون دلار بودجه برای ایران اختصاص داده بود كه به جای استفاده در ایران به طور كامل صرف گروه های مستقر در واشنگتن شد.
400 ملیون دلار برای انقلاب رنگین در ایران
همچنین یك ژنرال سابق ارتش پاكستان افشا كرد كه سازمان مركزی اطلاعات آمریكا (سیا) 400 میلیون دلار برای راه اندازی انقلاب رنگین در ایران هزینه كرده است.
به نوشته نشریه «پاكستان الرت پرس»، ژنرال «میرزا اسلام بیگ» كه در مصاحبه با رادیوی پشتوی پاكستان سخن می گفت افزود: شواهد و مستندات محكم و مسلم اطلاعاتی وجود دارد كه از دخالت آمریكا در ایران حكایت می كند.
وی اضافه كرد: براساس این مستندات «سیا» 400 میلیون دلار در داخل ایران هزینه كرده است تا به دنبال انتخابات یك انقلاب رنگین، پوچ و عاری از حقیقت به راه بیندازد.
اعتراف به جاسوسی در ایران
در ادامه دخالت های آمریكا و ردپای دولت اوباما در ناآرامی های اخیر تهران «برنت اسكاوكرانت» مشاور سابق امنیت ملی این كشور نیز لب به اعتراف گشود و خاطرنشان كرد كه آمریكا در حال حاضر عوامل اطلاعاتی در ایران دارد.
این سیاستمدار آمریكایی در مصاحبه با شبكه الجزیره افزود: شاید این افراد در وقایع اخیر ایران دخالت كرده باشند، چه كسی می داند؟ وی در عین حال گفت: «مشخص نیست كه این افراد در حوادث اخیر نقشی داشته اند و آیا كمكی به جنبش اپوزیسیون در این كشور كرده اند یا خیر.»
كمك به رسانه های مخالف
از سوی دیگر، جان مك كین سناتور جمهوریخواه آمریكایی در اظهاراتی مداخله جویانه اعلام كرد كه قانون گذاران این كشور در تلاش هستند تا بودجه رسانه های مخالف دولت ایران را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نماینده جمهوریخواه كه در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته آمریكا شكست خورد در پاسخ به اظهارات مقامات ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی ایران ادعا كرد: ما طرف هیچ كاندیدایی را در این انتخابات نگرفته ایم ما طرف مردم ایران را گرفته ایم تا حقوق بشر و آزادی داشته باشند.!
وی برخلاف این ادعایش تصریح كرد: قانونگذاران در تلاش هستند تا بودجه رادیو فردا كه بخشی از رادیو آزادی است را افزایش دهند.
وی افزود: اهداف دیگر شامل ارتقای رادیو و تلویزیون صدای آمریكا بوده و همچنین كمك به ایرانیان برای دستیابی به سایت های اینترنتی نظیر تویتر، فیس بوك و یوتیوب است.
این نماینده جمهوریخواه در ادامه گفت: در زمان جنگ سرد ما برای مخالفان لهستانی دستگاه های چاپ را فراهم كردیم تا آنها بتوانند اطلاعات را منتشر كنند اما امروز تویتر، فیس بوك و یوتیوب مدل امروزی دستگاه های چاپ هستند

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.