کمیته اطلاعرسانی ستاد انتخابات کشور، برخی تمهیدات و تدابیر را که برای نخستینبار در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری از سوی وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور فراهم شده بود، اعلام کرد. برخی تدابیر و تمهیدات که برای نخستین بار در فرآیند اجرایی انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بکار گرفته شد، عبارتند از:
– برای نخستینبار در 30 سال گذشته تعداد آرای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بلافاصله پس از اعلام نتایج، به تفکیک استانی و شهرستانی روی سایت وزارت کشور قرار گرفت که این آمار در طول یک هفته بالغ بر 120 هزار نفر بازدیدکننده داشت در حالی که در انتخابات گذشته تعداد آرای نامزدها به تفکیک استانی و شهرستانی پس از گذشت ماهها از برگزاری انتخابات در مجلدهای مخصوص، چاپ و فقط در اختیار برخی مسؤولان قرار میگرفت و به نوعی محرمانه تلقی میشد و حتی بسیاری از پژوهشگران نمیتوانستند از آن استفاده کنند.
– برای نخستینبار در طول 30 سال برگزاری انتخابات، تعداد آرای نامزدهای انتخابات به تفکیک صندوق به صندوق؛ با ذکر بخش، شهرستان و استان منتشر شده است در حالی که تاکنون آمار تفکیکی صندوق به صندوق در هیچ انتخاباتی حتی به صورت محرمانه نیز منتشر نشده بود و این آمار تاکنون بیش از 125 هزار بازدیدکننده
داشته است.
– برای نخستینبار نتایج انتخابات به صورت کاملاً علمی و در کمترین زمان ممکن به اطلاع هموطنان رسید. در گذشته اینگونه بود که در هر شهرستان که نتایج مشخص میشد، نتایج به ستاد انتخابات کشور ارسال میشد و از آنجا که برخی نامزدها در یک شهرستان یا استان خاص به هر دلیلی از جمله دلایل قومیتی، آرای بیشتری داشتند، هنگامی که این آرا اعلام میشد، توقعی بیجهت را برای نامزدها و هوادارانشان ایجاد میکرد که با اعلام نتایج دیگر استانها و شهرستانها، نتایج تغییرات ملموسی پیدا میکرد اما اینبار از آنجا که هر شعبه مستقیماً و به صورت «آنلاین» به سرور مرکزی ستاد انتخابات کشور متصل بود، به محض پایان شمارش آرا، نتیجه هر صندوق به صورت جداگانه به سرور مرکزی ستاد انتخابات ارسال میشد و جمعبندی ستاد از صندوقهای سراسر کشور بود و از همین جهت میبینیم ترتیب نامزدها به هم نخورد و تنها درصد آرا کمی تغییر یافت.
– برای نخستینبار از داوطلبان ریاست جمهوری به شکل اینترنتی ثبت نام به عمل آمد تا در محل ستاد انتخابات کشور کمتر از آنها وقت گرفته شود و به جای 45 دقیقه، 10 دقیقه معطل شوند.
– برای نخستینبار رسماً اعلام شد، همه نامزدها به تعداد صندوقهای رأی در سراسر کشور یعنی 45 هزار و 713 نفر میتوانند نماینده معرفی کنند تا سر صندوقها حاضر و ناظر باشند.
– برای نخستینبار سایتی طراحی شد که نامزدها، نمایندگان خود را در این سایت معرفی کنند و مدارک لازم را هم به همان سایت ارائه کنند که به شکل الکترونیکی برای آنها کارت شناسایی صادر شود. بهرغم استقبال اولیه نمایندگان نامزدها از این طرح، متأسفانه آنها از این امکان استفاده نکردند و وزارت کشور مجبور شد کارتهای آنها را به صورت دستی صادر کند.
– برای نخستینبار بیش از 92 هزار نفر از نمایندگان کاندیداها بر سر صندوقهای رأی حاضر شدند تا از نزدیک ناظر برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه باشند و شمارش آرا نیز در حضور این نمایندگان انجام شد. به این ترتیب برای نخستینبار به صورت متوسط در هر شعبه اخذ رأی (صندوق) دو نماینده از کاندیداها حضور داشتند.
– برای نخستینبار در طول 30 سال برگزاری انتخابات، یک نامزد انتخاباتی (آقای مهندس میرحسین موسوی) بیش از 40 هزار نماینده بر سر صندوقها داشت. یعنی در 90 درصد صندوقهای اخذ رأی، نمایندگان آقای موسوی حاضر و
ناظر بودند.
– برای نخستین بار همه شعب اخذ رأی به «بارکدخوان» مجهز شدند تا در سریعترین زمان ممکن، کد ملی افراد را بخوانند تا اولاً اطلاعات آماری مناسبی را بتوانیم ارائه کنیم، ثانیاً از معطل شدن بیش از حد مردم جلوگیری شود.
Sorry. No data so far.