تریبون مستضعفین– آقای امید نقشینه ارجمند، دانشجوی دکترای ریاضی دانشگاه شریف، مقالهای طولانی و بسیار خواندنی پیرامون بحث تقلب و ادعاهای آماری در آن منتشر کردهاند. در زیر مقدمه و فهرست این فایل را مطالعه می کنید. برای اظهار نظر درباره این مطلب به این آدرس مراجعه کنید. این نوشته که نشان میدهد واقعا برایش زحمت کشیده شده است را میتوانید دانلود کنید:
[download id=”26″]
چرا اینقدر دیر؟ واقعیت این است که نسخۀ اول این مقاله در اواسط تیر 1388 آماده شد ولی آن را، برای یافتن نقطهضعفهایش، تنها برای معدودی از دوستان نزدیکم فرستادم. انتقادهای سازندۀ این دوستان باعث شد تا در عمومیتر کردن نظراتم بیشتر تأمل کنم. اکنون که دیگر ماهها از جریانات انتخابات دهمین دورۀ ریاستجمهوری گذشته است، به نظر من، مدعیان رسمی وقوع تقلب و عدم وقوع تقلب تمام دلایل مهم خود را بیان کردهاند و اکنون میتوان در موردشان با دقت قابلقبولی قضاوت کرد. بهعلاوه هنوز در بین گروهی «تقلب گسترده در انتخابات» نظریهای موجه و یا حتی «اظهر من الشمس» است. تلاش من در این مقاله این است که استدلالهای آماری اثباتکنندۀ تقلب را نقد کنم. امیدوارم خوانندگان، با هر گرایش فکری و سیاسی، با برخورد علمی با این مقاله و مشابههای آن قدمی در راه عقلانیتر شدن فضای جامعه بردارند.
شاید به گمان عدهای این کار باید در همان روزهای بعد از انتخابات انجام میشد و اکنون عملی بیفایده است. اگر منظور از فایده آرام کردن فضای جامعه است این مقاله در آن مقطع نیز بیفایده بود؛ فضای آن روزها به حدی هیجانی، احساسی و غیرعقلانی بود که کمتر کسی گوشی برای شنیدن استدلال داشت و وجود چنین بحثهایی هر چند در همان مقطع هم لازم بود ولی اثر آن نمیتوانست در کوتاهمدت چشمگیر باشد. امیدوارم اکنون فضا برای بحث منطقی آمادهتر شده باشد.
لازم است تأکید کنم که موضوع این مقاله مربوط به تقلب در دهمین دورۀ انتخابات ریاستجمهوری است و در آن قضاوتی در مورد مسائل دیگر نمیشود. منظور از تقلب نیز دستکاری در رأی رأیدهندگان است؛ اینکه آیا رأیدهندگان با چه انگیزهای رأی دادهاند و آیا نامزدها با تبلیغات نادرست کسی را فریب دادهاند یا خیر و مسائلی از این دست موضوع این مقاله نیست.
نکتۀ مهم دیگر اینکه برخی از کسانی که نظراتشان را در این نوشته نقد شده است برای خدمت به ایران عزیز زحمات بسیار کشیدهاند ولی خدمات این بزرگواران نباید مانع نقد علمی نظرات و موضعگیریهای آنان باشد.
نظرات موافق و مخالف میتواند به روشنتر شدن حقیقت کمک کند.
فهرست
- مقدمه
- ساعاتی بعد از اعلام نتایج: «آمارها اثبات میکند که تقلبی گسترده رخ داده است!»
- بیبند و باری در نقل و تأیید خبر
- در بررسی انتخابات، شواهد آماری عموماً کمککننده هستند نه اثباتکننده
- واکاوی یکی از مهمترین مقالاتی که در اثبات تقلب به آن استناد میشود
- اثبات تقلب با استفاده از قانون بنفورد
- کاهش آراء رضایی در مراحل اعلام نتایج
- خطی بودن نمودار: آراء مهندسی شده است!
- دو رقم سمت راست مشت وزارت کشور را باز کرد!
- آراء خاموش طرفدار تغییر هستند
- مقایسۀ انتخابات دورۀ نهم و دهم و بررسی گرایش مردم به اصلاحطلبان و اصولگرایان
- کدهای ملی ثبتشده در اینترنت
- شمارش خیابانی در راهپیمایی دوشنبه 25 خرداد
- دلایل آماری ذکرشده در «گزارش کمیتۀ صیانت از آراء مهندس میرحسین موسوی»
- دلایل واقعی اعلام پیروزی و ادعای تقلب گسترده
- یک تجربۀ تاریخی: انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، سال 1936 میلادی
- مصاحبۀ حسنین هیکل با الجزیره: «شما در برابر یک نقشه قرار دارید!»
- تشکر
- مراجع
سلام خیلی اتفاقی اینجا اومدم!!!
مطالب به روز و پر بیننده ای دارید .
به ما هم سر بزنید.
gv88.blogfa.com
hamianeenghelab.blogspot.com