محمدكاظم حجازی (نماینده مجلس و عضو كمیسیون عمران)
در خصوص نامگذاری امسال به نام «جهاد اقتصادی» باید گفت كه دشمنان نظام اسلامی در خارج و داخل، ترفندهایی را بهصورت برنامهریزیشده انجام میدهند تا بتوانند تواناییهای بنیهای نظام اسلامی را در عرصه اقتصادی بهخصوص در بدنه اجتماع تحتالشعاع قرار دهند و عملاً امكان بسط و گسترش فعالیتهای متفاوت تعریفشده در نظام را برای ما دشوار كنند. به همین دلیل به نظر میرسد كه رهبر معظم انقلاب در تقابل با حركت دشمنان، حركتی كه عموم جامعه را در برگیرد، برگزیدند. به نظر بنده رهبر انقلاب این نامگذاری را عاملی در جهت خنثیسازی حركتهای دشمنان نظام استفاده كردند تا آنچه كه در سند چشمانداز بیست ساله آمده است، تحقق پیدا كند.
نكته قابل توجه در نامگذاری امسال كلمه جهاد است؛ چراكه در بحث جهاد یك تفاوت تكلیفی در مسایل اجرایی برای خود قائل هستیم. تكلیف جهاد یعنی یك امر شرعی كه هر مسلمان در حوزهای كه برای او مشخص میشود، باید براساس وظیفه شرعیاش ورود پیدا كند و به نظر میرسد تكلیفی كه در اینجا رهبری بر دوش ما نهادند این است كه آنچه تا به حال صورت میگرفته را با این نگاه متفاوت پیگیری كنیم. بنابراین هم عامه مردم . هم كارگزاران نظام، براساس تكلیف شرعی به این موضوع ورود پیدا كنند. به نظر میرسد كه ایشان فضایی را ایجاد كردند كه برای تكتك آحاد مردم این احساس مسئولیت اجتماعی به وجود بیاید و هیچكس خود را خارج از این دایره نبیند.
بُرشی از نام سال 89
در مورد ارتباط نام «جهاد اقتصادی» با نامی كه رهبر معظم انقلاب برای سال گذشته برگزیدند، باید بگویم كه نامگذاری كه ایشان در سال گذشته داشتند یك بسترسازی برای تلاش همهجانبه حول تكالیف مختلف جامعه بود. اما امسال رهبر انقلاب با انتخاب نام «جهاد اقتصادی» یك بُرشی بر نام سال «همت مضاعف، كار مضاعف» كه آن توان و همت باید بتواند در موضوع مشخصی كه خود از اولویتهای رشد و پیشرفت هست، بروز لازم را پیدا كند.
نكته دیگری كه رهبر انقلاب به صورت قابل توجه به آن اشاره داشتند این بود كه بحث جهاد اقتصادی، بحثی نیست كه تنها در سال 90 بخواهد به نتیجه غایی خودش برسد، بلكه امسال سرآغاز این جهاد است. كارگزاران و دولتمردان باید همت كنند تا ضمن تدوین یك برنامه راه ملی برای این موضوع، بُرشهای استانی آن را نیز مانند دوران دفاع مقدس مشخص كنند؛ یعنی همانطور كه هر استان در دوران دفاع مقدس در مقابله با هجمهها و دسیسههای دشمنان وظیفه خاصی را برعهده داشت، امروز هم در فعالیتهای اقتصادی باید متناسب با آن توان بالقوهای كه در مناطق مختلف كشور وجود دارد، شناسایی لازم صورت گرفته و برنامه جامع یا آمایش اقتصادی مناسب تدوین شود.
ارتقای ثروت ملی
همانطور كه میدانیم رهبر انقلاب، دهه چهارم انقلاب را دهه «عدالت و پیشرفت» نامیدند و نامهایی هم كه برای سالها انتخاب میكنند در همین راستا قرار دارد. لذا باید به این نكته اشاره كنم كه مهمترین ابزار اجرایی هر حركت ملی جدای از هویت فرهنگی و اعتقادات مردمی، بنیه اقتصادی است كه آن جامعه میبایست از آن برخوردار باشد تا بتواند برنامههای پیشرفت و اهداف خود را محقق كند. به نظر میرسد كه نامگذاری سال 90 به «جهاد اقتصادی»، برای ایجاد این بنیه عمومی در جامعه است كه در برخی سخنان ایشان به عنوان ارتقای ثروت ملی به آن اشاره شده است.
البته باید توجه داشت كه طبق مطالبه ایشان، پیشرفت باید همگام با عدالت اجتماعی باشد؛ یعنی ما دچار یك سری حركتهای افراطی در جامعه نشویم تا یك رشد اقتصادی برای اقشار و طیفهای خاصی در جامعه بهوجود بیاید و گروههای دیگر جامعه در این حركت لگدمال شوند. به همین دلیل ایشان با بهره گرفتن از موضوع عدالت، روندی را در جهاد اقتصادی مطرح كردند كه نشأتگرفته از الگوی ارائهشده توسط تعالیم اهل بیت(ع) و دستورات دینی است.
Sorry. No data so far.