حجتالاسلام سيد عباس نبوي رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي در گفتوگوي تفصيلي با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، به پيام تسليت آقاي هاشمي به ميرحسين موسوي اشاره كرد و اظهارداشت: هاشمي سياستمداري بسيار نكتهسنج و داراي خصوصيات مخصوص به خود بوده و توانايي بالايي براي به كار بردن تعابير چند تفسيري دارد.
وي بر همين اساس به اين موضوع اشاره كرد كه اگر به هاشمي گفته شود چرا در اين پيام موسوي را به عنوان فرزند خدوم ملت نامگذاري و به وي صفت داده است در جواب خواهد گفت كه به اعتبار ماسوع بوده كه از اصطلاحات طلبهها است.
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي با تأكيد بر اينكه اكنون كه هاشمي اين راه و روش را انتخاب كرده بايد فضاي سياسي كشور به وي پيله نكند، يادآور شد: درست نيست هر كسي از راه برسد و مناقشه با هاشمي را تبديل به يك نرخ روزآمد و نقل همه محافل و مجالس كند.
وي در عين حال به خدمات بزرگ هاشمي در انقلاب اشاره و تصريحكرد: هاشمي از بنيانگذاران نظام جمهوري اسلامي به شمار ميرود و همانگونه كه مقام معظم رهبري فرمودهاند، وي بارها تا مقام شهادت در راه انقلاب جانفشاني كرده است.
حجتالاسلام نبوي با بيان اينكه آقاي هاشمي تا حد زيادي به خط قرمزي كه در مورد صيانت و حمايت از رهبري اعلام كرده وفادار است و خواهد بود، گفت: هاشمي نگاه، سبك و روش خود را دارد.
وي بر همين اساس به اين موضوع اشاره كرد كه برخي به روش هاشمي در زمان امام(ره) هم حمله ميكنند و اظهارداشت: اگر قرار بود اين روشها مورد مؤاخذه قرار گيرد، در زمان خود امام(ره) اين مؤاخذه صورت ميگرفت؛ زماني كه هاشمي با مجموعه آمريكايي مك فارلين مذاكراتي را داشت هيچ كس از اقدامات وي مطلع نبود و پس از حاصل شدن نتايج كار، گزارش را خدمت امام(ره) بردند و مسائل روشن شد كه امام (ره) از اينكه آمريكايها تودهني خوردند، حمايت كردند.
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي در عين حال اين انتظار از آقاي هاشمي كه به اين شكلي كه اكنون هست، نباشد را يك خواسته انقلابي و آرماني براي بسياري از افراد دانست در حالي كه اين مسئله با واقعيت فاصله زيادي دارد، اظهارداشت: برخي ميگويند هاشمي نسبت به اوايل انقلاب خيلي عوض شده در حالي كه اين چنين نيست و هاشمي هميشه به همين شكل بوده و خدمت خود را نيز با اين ظرفيت انجام داده است.
وي بر همين اساس به زماني اشاره كرد كه پدر داماد آقاي هاشمي را به دليل همراهي و هماهنگي با منافقين زنداني كردند و يادآورشد: وي در آن زمان رئيس مجلس نظام جمهوري اسلامي ايران بود و در خاطرات خود آورده وقتي جلسه مجلس تمام شد به وي اين خبر را دادند.
*تصور اينكه آقاي هاشمي تغيير كرده بسيار غلط است
حجتالاسلام نبوي با بيان اينكه آقاي هاشمي از بدنه جريانهاي مبارز اعم از ماركسيستهاي چپ و بخشي از مجاهدين خلق آن زمان كاملا جدا نبود، اضافهكرد: اين جريانها با وي تماس، ارتباط و رفت و آمد داشتند و به نوعي از حمايتهاي هاشمي برخوردار بودند؛ از اين رو نبايد تصويري درست شود كه فكر كنيم آقاي هاشمي كاملاً تغيير كرده است.
وي با تأكيد بر اينكه هاشمي قبل از پيروزي انقلاب در زندان شاه نيز طرح نقشه تقسيم زمينهاي سالاريه و شركت طاهر را اجرا و كار خود را انجام ميداد، اظهارداشت: بعدها برخي از متوسطين و زير متوسطين سعي در خدشه وارد كردن به آقاي هاشمي را داشتند و اين را مطرح ميكردند كه آن زمينها را توليت ميخواست به ما بدهد كه آنها را نگرفتيم و هاشمي آنها را گرفت در حالي كه چنين نيست.
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي بر همين اساس به زماني اشاره كرد كه اين قسمتها كوه و تپه و بيابان بود و به فكر هاشمي رسيده بود كه در آنجا شهركي را درست كند كه اكنون گرانترين منطقه قم شده است.
وي با بيان اينكه هاشمي تعداد بسيار زيادي از اين زمينها را به نيروهاي سپاه و رزمندگان داد، اضافهكرد: آقاي هاشمي در آن زمان نيز اين كارهاي اقتصادي را انجام ميداد و اگر كسي تصور كند هاشمي زماني كه مبارزه ميكرد نگاه اقتصادياش به ايجاد فرصتهاي مالي و درآمدي كاملاً از بين رفته بود، اشتباه كرده و وي پس از پيروزي انقلاب نيز همين روند را ادامه داد.
حجتالاسلام نبوي در ادامه به تصويب طرح ضرورت اراضي شهري در مجلس اشاره كرد كه بند “ج ” آن زمينهاي راكد مانده داراي مالك را در اختيار كساني قرار ميدهد كه به آن نياز داشته باشند و تصريحكرد: اين طرح در شوراي نگهبان رد شد اما تدوين اوليه آن توسط شهيد بهشتي انجام شد و زير نظر شوراي سه نفرهاي كه امام (ره) انتخاب كرده بودند كه متشكل از مرحوم رباني شيرازي، مرحوم مشكيني و آقاي منتظري بود تدوين كه در مجلس به تصويب رسيد و به صورت قانون درآمد.
وي با بيان اينكه تصويبكننده اين طرح خود مشمول آن ميشد، يادآورشد: برخي از زمينداران يزد و كرمان به آقاي هاشمي اعتراض كردند كه چرا زمينهاي ما را به مردم ميدهند و وي در جواب ميگفت كه زمينهاي ما را هم به مردم ميدهند.
اين كارشناس مسائل سياسي با تأكيد بر اينكه هاشمي هميشه به همين شكل بوده و اگر كسي تصور كند اتفاقات عجيبي افتاده، درست نيست، اضافهكرد: هاشمي در همان زمان نيز در يك سري از زمينهها با امام(ره) بحث داشت و نامههاي خاصي را به ايشان مينوشتند؛ برخي ميگويند چرا اين نامهها نوشته شده در حالي كه هاشمي نظر خود را مطرح ميكرد و امام(ره) نيز از آنها استقبال ميكردند.
* طرح مسائلي همچون “جهاد اقتصادي ” براي يك جمعبندي كلان است
وي در بخش ديگري از سخنان خود به زمينههاي مؤثر در نامگذاري امسال با عنوان “جهاد اقتصادي ” توسط مقام معظم رهبري اشاره كرد و اظهار داشت: منظور از جهاد اقتصادي اين است كه تلاش اقتصادي بيشتري صورت گيرد؛ بنده از گذشته اين گلايه را در فضاي رسمي سياسي كشور داشتم كه اين مواردي كه مقام معظم رهبري به عنوان سال مطرح ميكنند، به يك نان به نرخ روز براي بسياري از بخشها تبديل ميشود.
حجتالاسلام نبوي با تأكيد بر اينكه مقام معظم رهبري در سال جديد به اين موضوع تأكيد كردند كه هدف از نامگذاري نصب پلاكارد نيست، يادآورشد: هر چند اين اقدام امسال نيز صورت گرفت و در حال حاضر در مراكز ادارهها، پلاكارد مربوط به جهاد اقتصادي موجود است چرا كه روابط عمومي هر ادارهاي ميخواهد بگويد در اين زمينه كار كرده است.
وي با بيان اينكه طرح مسائلي همچون جهاد اقتصادي براي يك جمعبندي كلان است، افزود: وقتي مقام معظم رهبري جمعبندي كلاني دارند بر اساس آن يك عنوان را براي سال انتخاب ميكنند از اين رو مطرح شدن يك موضوع براي سال اگر بتواند در جامعه مبناسازي كند و مسير اوليه را بگشايد، هدفهاي بعدي تأمين خواهد شد اما در صورتي كه نتواند مبناسازي كند، به بخش زيادي از ارزش و اعتبار اين نامگذاري خدشه وارد ميشود.
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي بر همين اساس به گلايههاي مقام معظم رهبري به اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي نسبت به عدم پيگيري موازين مطرح شده و اجراي اقدامات تبليغاتي كه برخلاف آن موازين بودهاند اشاره كرد.
وي در عين حال به نامگذاري سال پيامبر اعظم از سوي رهبر انقلاب اشاره و تصريح كرد: آن سال داراي ظرافت بسيار بالايي بود و بنده مقالهاي در خصوص اينكه گفتمان پيامبر اعظم بايد كلان راهبرد فرهنگي جهان اسلام باشد، عنوان كردم كه موضوع پيامبر اكرم، جهان اسلام را كاملاً به يكديگر گره ميزند.
حجتالاسلام نبوي با بيان اينكه سال امام علي(ع) از لحاظ اقدامات فرهنگي وضعيت بهتري داشت، گفت: در آن سال مجموعه اشعاري توسط دانشنامه امام علي(ع) تدوين شد و آقاي ريشهري اقداماتي را انجام دادند اما سال امام علي (ع) در جامعه علوي بازتاب مناسب و نتيجه جدي در پي نداشت.
وي بر همين اساس به تشكيل كميسيوني در مجلس در سال امام علي(ع) اشاره كرد كه بودجه چند ده ميلياردي براي اين قضيه به تصويب رسيد و نهادهاي مختلف براي گرفتن قسمتي از آن بودجه هجوم ميآوردند.
* “جهاد اقتصادي ” اجازه سوءاستفاده تبليغاتي را از بين ميبرد
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي با بيان اينكه موضوع جهاد اقتصادي اجازه استفاده تبليغاتي را نميدهد، اظهار داشت: مقام معظم رهبري در طول دوره رهبري خود و پيش از آن، همه مطالبي را كه ميخواستند بيان كنند تا عنوان اين مجموعه جهاد اقتصادي شود را فرمودهاند اما هيچ يك به صورت سياستهاي برنامهاي و راهبردي جامعه ما شكل نگرفت.
وي با تأكيد بر اينكه مقام معظم رهبري همواره ميفرمايند “هر گاه با روحيه بسيجي كار قرب اليالله صورت گيرد، برداشت، نتيجه، بركت و خدمت آن به جامعه در بالاترين حدممكن قرار ميگيرد و نتايج خيرهكنندهاي خواهد داشت. “
حجتالاسلام نبوي با بيان اينكه در حال حاضر بيش از دو دهه از دوران آتشبس و پذيرش قطعنامه 598 ميگذرد، اضافهكرد: در آن زمان دو سال وقت لازم بود تا دولت و نظام در برنامهريزي راه خود را پيدا كنند چراكه مسائل جنگ بسيار طاقتفرسا بود.
وي بر همين اساس به اين موضوع اشاره كرد كه در سال 68 گفته ميشد ايران 50 درصد كسري بودجه دارد و افزود: در آن زمان دو تئوري مطرح ميشد كه يكي از آنها متعلق به ميرحسين موسوي است و بر آن پافشاري ميكرد؛ آقاي هاشمي نيز در آن زمان رئيسجمهور بود و در نماز جمعه پاسخ نظرات موسوي را ميداد.
*تفاوت شخصيتي موسوي براي نسل امروز بسيار عبرتآموز است
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي به تئوري موسوي در سال 68 براي كسري بودجه اشار كرد و ادامه داد: موسوي معتقد بود كه ايران بايد با تكيه بر خود حركتي را با روحيه انقلابي، حزبالهي و بسيجي آغاز كند در حالي كه وقتي موسوي امروز را با موسوي سال 68 مقايسه ميكنيم، به تفاوتي اساسي در وجود اين شخصيت پي ميبريم و اين نكته براي نسل امروز بسيار جالب و عبرتآموز است.
وي تصريح كرد: كارشناسان اقتصادي و اساتيد دانشگاه كه در بخش اقتصادي دولت سازندگي فعاليت ميكردند تئوري موسوي را قبول نداشتند و بر اين باور بودند كه بايد نقدينگي را به صورت اعتباري تأمين كرد كه به زبان عاميانه به معناي چاپ پول بود.
حجتالاسلام نبوي با بيان اينكه وقتي پول چاپ شود، پايه پولي بالا رفته و جامعه دچار تورم ميشود، اظهارداشت: كارشناسان دولت سازندگي معتقد بودند اين مسئله اجتناب ناپذير است از اين رو قويترين مواضع اين نظريه از سوي آقاي روغني زنجاني بود كه در اين مسئله ايستادگي كرده و آن را انجام داد.
وي بر همين اساس چاپ پول و فروش نفت را دو منبع درآمد براي كشور در آن زمان عنوان كرد و يادآورشد: كارشناسان دولت سازندگي بر اين باور بودند كه با چاپ پول حقوق كارمندان داده شده و هيچگاه پول كم نخواهد آمد؛ از سوي ديگر با فروش نفت دلارهايي را كه ميخواهيم مورد استفاده قرار دهيم بخشي از آن را از بازار تهيه ميكنيم؛ از اين رو دلارهايي با حجم بالا وارد بازار كردند.
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي اضافهكرد: دولت افرادي را كه دلار آزاد خريد و فروش ميكرد، مورد تعقيب قرار ميداد اما خود به صورت ميلياردي دلار آزاد در يكي از مناطق براي بخشهاي مالي در دنيا عرضه ميكرد.
وي با بيان اينكه همه حركتها از بحثهاي ذاتي و خودجوش دور شد، اظهارداشت: نكتهاي كه در اين زمينه وجود داشت اين بود كه امام(ره) در اسفند سال 67 و چند ماه پس از پذيرش قطعنامه نامهاي را به سران سه قوه و مسئولان كشور به عنوان پيام صادر كردند كه جزء آخرين پيامهاي ايشان به شمار ميرود.
حجتالاسلام نبوي در خصوص آن نامه امام(ره) به سران قوا، يادآورشد: امام خميني(ره) در آن نامه نوشتند كه “با تكيه بر نيروهاي انقلابي، مؤمن و بسيجي جامعه را بسازيد “؛ تعبير امام (ره) اين است كه اگر مسئولان كشور به اين مجاهدان و بسيجيان و كساني كه براي حفظ اسلام و كشور جهاد كردند و خون دادند بيمهري و بيتوجهي كرده و آنها را در برنامه سازندگي ناديده بگيرند در آتش دوزخ الهي خواهند سوخت كه اين تعبير مستقيم امام راحل است.
* روحيه انقلابي و بسيجي از گردونه كل برنامهريزي كشور در دولت هاشمي حذف شد
وي بر همين اساس به بيمهريها و حذف شدن روحيه انقلابي و بسيجي از گردونه كل برنامهريزي و سازندگي كشور در دولت هاشمي اشاره كرد كه رقابتي بسيار مذموم و منفي نيز شكل گرفت تا جايي كه آقاي هاشمي از اين رقابت دفاع و آن را تئوريزه كرد.
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي به اظهارات هاشمي در آن زمان اشاره كرد كه “بسيجي نبايد وارد مقوله سازندگي شود بلكه بايد انساني مرتب و برخوردار از امكانات و ظرافتهاي خوبي باشد و براي دفاع از اين مسئله اين موضوع را بيان ميكرد كه پيامبر اكرم(ص) در اواخر عمر شريف خود 9همسر داشته كه با هم زندگي ميكردند و داراي همه امكانات بودند از اين رو آدم ناتوان و بيپول چنين كاري را نميتواند انجام دهد لذا هاشمي براي همه امكانات تهيه كرد. “
وي بر همين اساس تعبير قرآن كريم راخلاف اين نظريه هاشمي دانست و افزود: خداوند در قرآن كريم ميفرمايند« اگر ميتوانيد با نداري بسازيد و اگر نميتوانيد بگوييد من برايتان فراهم كنم و ديگر به بدنه حيات پيامبري كاري نداشته باشيد.»
حجتالاسلام نبوي در ادامه توليد بيشتر، درآمد معقول و كنارگذاشتن تمايلات واهي را قدم اول در موضوع جهادي اقتصادي دانست و اظهارداشت: بايد در زمينههايي كه دچار كمبود هستيم راهي براي تأمين آنها فراهم كنيم.
وي بر همين اساس به بيمعنا شدن مسئله تحريم در جمهوري اسلامي ايران اشاره و اضافهكرد: امروزه فرآيندهاي آمادهسازي و زنجيره توليد بر روي اينترنت به قدري فاش شده كه موضوع تحريم معناي خود را در جهان از دست داده است.
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي به تدبير خوب دولت احمدينژاد در خصوص تحريم بنزين اشاره كرد و افزود: كشور در بخش قوانين و ظرفيتهاي اقتصادي نياز به يك بررسي و پالايش اساسي دارد چراكه اين قوانين براي زمينخواران شرايط بدي را فراهم نكرده است.
حجتالاسلام نبوي بر همين اساس به يكي از مناطق اطراف كرج اشاره كرد كه ميان فردي كه قصد اسجاد يك شهرك را داشت و اهالي منطقه دعوايي خونين شكل گرفته بود و افزود: اهالي منطقه براي اينكه اين مسئله به سرانجامي برسد از بنده كمك خواستند كه بنده با مسئولان شوراي منطقه و زمينخواران جلسهاي را برگزار كرديم.
وي با بيان اينكه متأسفانه برخي از اين زمينخواران داراي سابقه خوبي هم بودند، افزود: يكي از اين افراد كه سرانجام گفت كه با زبان زور و تهديد به كارشناسان ميگفتيم آنچه را كه ما ميگوييم بنويسد و آنها نيز ميدانستند كه نبايد خلاف آن را بنويسند؛ از اين رو وقتي قانون به راحتي اجازه زمينخواري را ميدهد چگونه ميتوان جلوي آن را گرفت؟
رئيس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامي با تأكيد بر اينكه اگر دولت به طور دقيق وارد شود ميتواند راهگشا باشد، اظهارداشت: افرادي كه در كارگروههاي مختلف مركز بررسيهاي رياستجمهوري بودند مكرر با آنها اين جزئيات را مطرح كرديم.
وي در پايان اين بخش از سخنان خود خاطرنشان كرد: سال 84 آقاي ذاكر اصفهاني در مركز بررسيهاي رياستجمهوري جلساتي را تشكيل داد كه بنده در آن جلسات اين موضوع را مطرح كردم كه دولت عدالتخواه اگر با ابزارهاي مالي و پولي بخواهد به دنبال عدالت باشد ممكن است شرايط بحران تورمي در جامعه ايجاد شود كه به راحتي قابل علاج نيست اما متأسفانه سال 85 دولت نهم اين كار را آغاز كرد و سال 86 آن تورم عجيب اتفاق افتاد و قيمت زمين و مسكن بالا رفت.
ادامه دارد…
گفتوگو از سيده فاطمه موسوي
Sorry. No data so far.