به گزارش خبرگزاریهای بینالمللی، به دنبال اغتشاشات اخیر و تردیدافکنی در نتایج انتخابات، مقامات کشورهای خارجی آشکارا در امور داخلی ایران دخالت میکنند.
بنابراین گزارش، سخنگوی كاخ سفید تاكید كرد آمریکا اوضاع ایران را با نگرانی زیر نظر دارد. رابرت گیبس گفت: بدیهی است كه نگرانی ما درباره آنچه كه مشاهده كرده ایم ادامه دارد. احساسات پرشور جوانان ایرانی همچنان برای ما امیدوار كننده خواهد بود. گیبس تاكید كرد: نگرانی های ما درباره برنامه اتمی ایران هیچ تفاوتی با نگرانی ما درباره از آنچه روز جمعه روی داد ندارد .
نماینده آمریكا در سازمان ملل نیز نگرانی درباره حوادث ایران اعلام نگرانی کرد. رزماری دیكارلو گفت: ما نگرانی خود را همانند جامعه بین الملل درباره حوادث ایران اعلام می داریم. وی افزود: در حالیكه ایران تلاش می كند اختلافات پیرامون نتایج انتخابات را حل كند این موضوع مهم به نظر می رسد كه حقوق شهروندان ایرانی محترم شمرده شود.
باراک اوباما نیز روز دوشنبه به شدت از مسایل مربوط به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران ابراز نگرانی كرد.
اوباما پس از دیدار با سیلویو برلوسكنی نخست وزیر ایتالیا به خبرنگاران گفت: به پیگیری گفتگوی مستقیم با ایران ادامه خواهد داد با این حال درباره تخلفات احتمالی صورت گرفته در انتخابات ایران باید تحقیقات صورت گیرد.
وی افزود، جهان از تظاهرات اخیر در ایران كه در اعتراض به اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران برگزار شد روحیه گرفته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد اتحادیه اروپا خواستار تحقیق درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران و پاسخ دادن به همه سئوالات معترضان شد.
اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام كرد مسئولان ایرانی باید پاسخ سوالات مرتبط با انتخابات را بدهند.
نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری امریكا نیز ابطال انتخابات ریاست جمهوری ایران را خواستار شد.
سناتور جان مك كین نماینده جمهوریخواه سنای امریكا و نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری این كشور در گفتگو با شبكه فاكس نیوز با انتقاد از سیاست های باراك اوباما در برابر جهان اسلام و سخنرانی اخیر وی در قاهره گفت: امریكا باید از مردم ایران برای انتخاب آینده شان حمایت كند و ابطال انتخابات ریاست جمهوری ایران را خواستار شود.
مك كین همچنین تامین مالی رسانه هایی مانند رادیو آزادی ایران یا همان رادیو فردا را خواستار شد و بر اعمال تحریم های شدیدتر علیه ایران تاكید كرد.
ماری مك كالی وزیر خارجه نیوزیلند نیز روز سه شنبه همزمان با افزایش اغتشاشات از ایران خواست دربرابر اغتشاشات خویشتنداری نشان دهد.
مك كالی در بیانیه ای اعلام كرد: دولت نیوزیلند نگران گزارشهایی است كه از افزایش خشونت در ایران حكایت دارد. نیوزیلند همچنین دیدگاه بان كی مون دبیركل سازمان ملل و سران اتحادیه اروپا را تكرار كرد كه فرایند انتخابات باید به طور كامل توضیح داده شود
ژاپن نیز روز سه شنبه درباره بروز خشونتهای خیابانی در ایران در پی انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری این كشور ابراز نگرانی كرد. هیروفومی ناكاسونه وزیر امور خارجه ژاپن روز سه شنبه اعلام كرد: ما بشدت نگران اغتشاشها در ایران هستیم و به دقت اوضاع را دنبال می كنیم. وی در یك كنفرانس مطبوعاتی گفت ما گزارشهایی از تیراندازی در جریان نا آرامیهای ایران دریافت كردیم و امیدواریم كه این وضعیت هر چه سریعتر پایان یابد.
برنار كوشنر وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز دوشنبه در واكنش به اوضاع سیاسی اخیر در ایران طی اظهاراتی مداخله جویانه، ابراز امیدواری کرد آنچه كه وی سركوب در ایران نامید هر چه سریعتر متوقف شود. وی در گفتگوی مطبوعاتی مشتركی با ایهود باراك وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در پاریس با اشاره به مخالفت ها در ایران خواستار توقف سركوب در این كشور شد.
دبیركل سازمان ملل نیز روز دوشنبه خواستار احترام كامل به آنچه اراده حقیقی مردم ایران خواند، شد. بان كی مون در پاسخ به سوالی درباره انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران گفت: وی به دقت اوضاع در ایران را دنبال می كند. وی گفت همچنین درخواستهای رهبران مذهبی در ایران را كه خواستار تحقیق درباره این انتخابات شده اند مد نظر قرار داده است.
نیكلا ساركوزی رئیس جمهور فرانسه نیز روز دوشنبه به شدت از روند اوضاع سیاسی در ایران اظهار نگرانی كرد و خواستار شفاف سازی در روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شد كه نتایج ان با مخالفت نامزدهای مخالف روبرو شده است.
كاخ الیزه هم با انتشار بیانیه ای خشونت بر ضد تظاهر كنندگان و دستگیری مخالفان و شخصیت های سیاسی و ایجاد محدودیت در برابر آزادی های عمومی، آزادی بیان و آزادی ارتباطات و همچنین كارشكنی در برابر فعالیت های مطبوعاتی را محكوم كرد.
در همین حال، ولید جنبلاط رئیس سازمان سوسیالیست دروزی لبنان با اشاره به واكنش های منفی رژیم صهیونیستی و برخی دولت های غربی به نتایج انتخابات ایران گفت: اسرائیل با امیدواری به بروز اختلاف ها و درگیری های داخلی در ایران خود را برای جنگی تازه درمنطقه آماده می كند.
جنبلاط در مصاحبه با هفته نامه الانباء لبنان افزود: اعلام حمایت برخی دولتهای غربی و ابراز احساسات شدید آنها درحمایت از جریان مخالفتها در ایران كاملا توخالی و مشكوك است. آنها درعمل فقط می خواهند این جریان را به عنوان برگه ای برای اهداف خود بكاربگیرند.
Sorry. No data so far.