روز دوم از همايش ۲ روزه نقد تلويزيون با عنوان «يك ريال در مقابل ميليونها تومان» بعد از ظهر روز گذشته در تالار شيخ انصاري دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد و سعيد قاسمي، وحيد يامينپور، حجت الاسلام علي جعفري، اقبال واحدي و فرزاد جمشيدي در اين نشست به سخنراني و بيان ديدگاههاي خود پرداختند.
جعفری: برنامه تلويزيوني ۹۰ وسيلهای براي تحقير مردم ايران شده است
در ابتدای اين جلسه حجتالاسلام جعفري عضو دفتر فرهنگي مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه در بسياري از توليدات صدا و سيما بصيرت لازم وجود ندارد، گفت: پس از حدود 10 سال از ترويج چادر به عنوان يك حجاب در صدا و سيما اكنون چادر به شنل تبديل شده است و روحانيت به مددكاران اجتماعي تبديل شدهاند.
وي افزود: بازيگراني كه در سريالهاي تلويزيوني به عنوان روحاني نقش ايفا ميكنند، در واقع يك مددكار اجتماعي هستند و وظايف يك روحاني را به نمايش نميگذارند.
جعفري خاطرنشان كرد: در اين سريالهاي تلويزيوني فردي كه نقش روحاني را بازي ميكند با جوانان جوش ميخورد و مشكلات اجتماعي را حل ميكند در صورتي كه فقط وظايف يك روحاني را بايد اشاعه دهد.
عضو دفتر فرهنگي مركز پژوهشهاي مجلس با بيان اينكه در حال حاضر در سريالهاي تلويزيوني بازيگران براي جذابيت چادر به سر ميكنند، تصريح كرد: در حال حاضر بازيگراني كه در نقش شخصيتهاي مذهبي در سريالهاي تلويزيوني نقش ايفا ميكنند، يا منافق يا تندروهاي نادم يا واعظ و يا ساده و هالو جلوه داده ميشوند. در صورتي كه در اين سريالها بايد شخصيتهاي مذهبي به صورت متعادل به نمايش گذاشته شوند.
وي با تأكيد بر اينكه تقليلگرايي در برنامههاي صدا و سيما بسيار است، گفت: در حال حاضر دگرديسي معنايي در برنامههاي صدا و سيما در حال رخ دادن است و هرچقدر تماشاچيهاي تلويزيون بالا ميرود، بايد بيشتر نگران و ناراحت شد.
جعفري اظهار داشت: رضايت تماشاچي و بالا رفتن تعداد تماشاچيان در يك برنامه تلويزيوني ملاك نيست بلكه معنا و پيامي كه آن برنامه دارد، ملاك است.
عضو دفتر فرهنگي مركز پژوهشهاي مجلس بيان داشت: اگر در آينده صدا و سيما نيروهاي انساني بر اساس گفتمان انقلاب اسلامي تربيت نكند و دانشكده صدا و سيما تبعيدگاه رؤساي اين سازمان باشد و توليدات تلويزيوني در حد كنوني باشد، با وضعيت نگرانكنندهاي روبهرو خواهيم بود و مفاهيم بسياري از شاخصها تغيير خواهد كرد.
اين پژوهشگر عرصه فرهنگي با بيان اينكه مهارت و دانش رسانهاي بايد بالا برود، خاطرنشان كرد: در حال حاضر سياستگذاران سازمان صدا و سيما به برنامه ورزشي 90 كه از شبكه سوم سيما پخش ميشود، فخر ميفروشند به دليل آنكه 7 تا 8 ميليون مخاطب جوان دارد.
وي افزود: يك برنامه تلويزيوني ورزشي بايد بستري براي ورزش كشور فراهم كند و فرهنگهاي ايراني و اسلامي نيز در آن ترويج شود؛ نه اينكه در برنامه تلويزيوني 90 فرهنگ ايراني تحقير شود.
جعفري تأكيد كرد: مجري برنامه ورزشي 90 در تمامي برنامههاي خود اعلام ميكند كه در هيچ جاي دنيا وضعيت ورزش مانند ايران نيست و اين معضلات كنوني در ورزش كشورمان در هيچ جاي دنيا مشاهده نميشود، به عبارت ديگر اين مجري برنامه تلويزيوني تبليغ ميكند كه همه جاي دنيا خوب است و ايران بد است.
عضو دفتر فرهنگي مركز پژوهشهاي مجلس با اشاره به اينكه چرا نبايد نهضت تحريم برنامه تلويزيون 90 را راهاندازي كنيم، اظهار داشت: چرا گردشكاري كه براي مجريان و خبرنگاران صدا و سيما وجود دارد براي شخصي چون عادل فردوسيپور وجود ندارد؟
وي با بيان اينكه در اين برنامه تلويزيوني فوتبال وسيلهاي براي تحقير مردم ايران شده است، گفت: صدا و سيماي كنوني سقف فعاليت رسانهاي بيش از اين ندارد.
عضو دفتر فرهنگي مركز پژوهشهاي مجلس با اشاره به اينكه يكي از تراستها و كارتلهاي بزرگ رسانهاي در جهان سازمان صدا و سيما است و ضرغامي يكي از قدرتمندترين مسئولان رسانهاي در دنياست، تصريح كرد: ضرغامي فردي دلسوز است اما بايد به تربيت نيروي انساني متخصص در حوزه رسانه توجه بيش از پيش داشته باشد.
يامينپور: به من گفتند شما مشروط التصوير هستي
وحيد يامينپور به عنوان سخنران بعدي اين همايش و مجري برنامه ديروز، امروز، فردا گفت: بنده به آقاي پورمحمدي رئيس شبكه سوم سيما اعلام كردم كه آيا من ممنوع التصوير هستم، كه وي پاسخ داد: شما مشروط التصوير هستي. يعني نبايد زياد حرف بزني و حرف اضافي هم نزن.
وي با اشاره به اينكه در تلويزيون جمهوري اسلامي ايران نبايد رفتار متناقض موجود باشد و تلويزيون كشورمان در اعلام مواضع نبايد به گونهاي خاص عمل كند اما در نطقهاي هنري حرمت خانواده را نداشته باشد و اين رفتار پارادوكسيكال است.
يامينپور با اشاره به اينكه تلويزيون فقط براي تماشا كردن نيست و قوه ناطقه خود را دارد، خاطرنشان كرد: در يك سريال تلويزيوني حتي اگر همه بازيگران زن آن هم حجاب چادر داشته باشند ممكن است آن سريال ضدديني باشد و بهعكس آن نيز صادق است.
مجري سابق برنامه تلويزيوني ديروز، امروز، فردا در ادامه تصريح كرد: اكنون برخي از كاركردهاي خانواده زدوده شده و بر شانه رسانه افتاده است.
اين استاد دانشگاه با تأكيد بر اينكه تلويزيون ايران اسلامي نبايد شرمنده باشد، و ايراني و اسلامي بودن خود را مخفي كند، گفت: واقعاً تلويزيون جمهوري اسلامي ايران بايد به اسلامي بودن خود افتخار كند.
وي افزود: متأسفانه تلويزيون كشورمان روشنفكرزده است و احساس ميكند بايد رسانهاي باشد تا در خدمت جريان روشنفكري باشد.
يامينپور با طرح اين سؤال كه: «چرا رسانههاي ما دچار خودستايي و خودفريبي هستند؟» ، اظهار داشت: بايد كاري كنيم كه تا بتوانيم رسانه را نقد كنيم. رسانه با اعتماد به نفس خود بايد نقد را پذيرا باشد. اما متأسفانه در برنامههاي تلويزيوني كه جنبه نقد دارند، نيز دوباره تلويزيون از خود خودستايي ميكند. البته اين امر اعتماد به نفس سازمان صدا و سيما را نشان ميدهد.
اين مجري برنامه تلويزيوني با اشاره به اينكه مديران رسانه نبايد مرعوب برنامهسازان، مجريان و كارگردانان باشد، خاطرنشان كرد: مديران رسانه نبايد منفعل عمل كنند. در ايران اسلامي رئيس جمهور وقت، نخستوزير، 72 شهيد و امثال همتها و چمرانها به شهادت رسيدند اما سريال تلويزيوني كداميك از اين شهدا به داخل خانهها راه پيدا كرده است.
وي با طرح اين سؤال كه چرا بايد تلويزيون كشورمان غرامت سريالهايي را بپذيرد كه بيخاصيت هستند، گفت: در حال حاضر صدا و سيما دقيقهاي 2 تا سه ميليون تومان براي برخي از سريالهاي تلويزيوني سرمايه هزينه ميكند در صورتي كه اين سريالها هيچ سود و منفعتي براي صدا و سيما ندارد.
اين استاد دانشگاه با تأكيد بر اينكه معمولاً سريالهايي ساخته ميشود كه ضد جنگ تحميلي هستند، تصريح كرد: در برخي از فيلمها و برنامههايي كه قصد دارند دهه 60 را براي مردم تداعي كنند خبري از دفاع مقدس و تصاوير امام خميني(ره) نيست.
يامينپور با بيان اينكه در حال حاضر 100 شبكه داخلي و خارجي را صدا و سيما تحت پوشش دارد كه مؤثرترين شبكههاي منطقه هستند، گفت: اگر شبكههايي مانند المنار نبودند صدا و سيما در بحث پوشش خبري بيداري اسلامي رتبه اول را در منطقه كسب ميكرد.
اين مجري برنامههاي تلويزيوني بيان داشت: اگر از من بپرسد، چهكسي رئيس سازمان صدا و سيما باشد، خواهم گفت: مسئول كنوني صدا و سيما نفر ارجحي است. اما بايد نقد هم پذيرفته شود.
وي با بيان اينكه: «بهدليل اينكه مشروط التصوير هستم در خصوص آغاز و اجرا و قطع همكاري خود با برنامه ديروز، امروز، فردا صحبتي نميكنم»، خاطرنشان كرد: از خردادماه برنامهاي با عنوان رو به فردا كه به موضوعات اجتماعي و فرهنگي خواهد پرداخت با حضور بنده روي آنتن خواهد رفت و پس از يك دوره 7 يا 8 ماهه دوباره در تلويزيون حاضر خواهم شد.
جمشيدی: رهبر معظم انقلاب در تمام بخشهای سازمان صداوسيما صاحبنظر هستند
فرزاد جمشيدي مجري برنامههاي سحر ماه رمضان با حضور در اين همايش دو روزه به عنوان سخنران بعدي گفت: ساختن برنامههاي تلويزيوني كار مشكلي است و يك دقيقه صحبت كردن در برنامههاي تلويزيوني نياز به يك ساعت مطالعه دارد.
وي افزود: گويندگي در تلويزيون كار سادهاي نيست و در جو ملتهب سياسي كشور اداره كردن برنامهاي چون «ديروز، امروز، فردا» كار آساني به نظر نميآيد.
جمشيدي با اشاره به اينكه دست فردي كه در فعاليتهاي فرهنگي نقش دارد زود رو ميشود، خاطرنشان كرد: روزي به حجتالاسلام قرائتي گفتند: رقيب شما كيست؟ گفت: «رقيب من جومونگ است و بايد كاري كنيم تا مخاطبان را جلب كنيم».
اين مجري برنامههاي تلويزيوني در ادامه تصريح كرد: در صداوسيما منشوري وجود دارد كه چكيده سخنان مقام معظم رهبري و امام خميني(ره) در خصوص صداوسيما درج شده است و اگر طبق اين منشور حركت كنيم مطمئناً هيچكس از جلوي تلويزيون تكان نخواهد خورد.
وي با تأكيد براينكه رهبر معظم انقلاب در تمام بخشهاي سازمان صداوسيما صاحبنظر هستند بيان داشت: تلويزيون ويتريني از واقعيتها است و اكنون گرداندن آنتنهاي تلويزيوني بسيار مشكل است.
جمشيدي بيان داشت: ملت ايران ملتي رسانهاي است و بسيار جلوتر از صداوسيما حركت ميكنند بنابراين پند دادن به اين مردم سخت است.
اين مجري برنامههاي تلويزيوني با بيان اينكه ما حرفهاي خوبي براي گفتن داريم اما قالب مناسبي در رسانه نداريم، خاطرنشان كرد: تلويزيون مجري چشمچران و فضول نميخواهد. تلويزيون افراد خردمند نياز دارد.
جمشيدي تأكيد كرد: در مناظرههاي انتخاباتي نيازمند يك مجري بوديم نه يك مدير و اگر در مناظرههاي انتخابات رياستجمهوري يك مجري مناظره را اداره ميكرد، شايد اين مشكلات پيش نميآمد.
قاسمي: افراد مريض بايد از صدا و سيماي اسلامی اخراج شوند
سعيد قاسمي، منتقد سينما و استاد دانشگاه به عنوان آخرين سخنران اين همايش 2روزه گفت: روزي به يكي از مداحان جوان كشور گفتم، زماني در خانه حزباللهيها لوحهاي فشرده شهيد مطهري و شهيد بهشتي موجود بود اما تو با هنري كه به خرج دادي به مغز جوانان رسوخ پيدا كردي پس اين ارزش را پاس بدار! اما وي به دليل اشتباهاتي كه داشت مانند فواره از اوج به پائين آمد.
وي افزود: با حضور ضرغامي در سازمان صدا و سيما روند فعاليتهاي اين سازمان نسبت به دوره لاريجاني و محمد هاشمي اوج پيدا كرد و ضرغامي در اين سازمان خود را سپر بلاي اتفاقات گوارا و ناگوار كرد.
قاسمي خاطرنشان كرد: اكنون در عرصهاي زندگي ميكنيم كه دشمن ميداند پس از سه دهه با جنگ سخت نميتواند عليه نظام جمهوري اسلامي ايران بايستد چون جنگ سرد و ترورهاي متعدد شخصيتها مردم ايران اسلامي را متحدتر كرد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه دشمن درحال حاضر رو به جنگ نرم آورده است، تصريح كرد: عنصر اصلي جنگ نرم، رسانه است. امپرياليسم و صهيونيسم بر اين عقيده هستند كه اگر 3 عنصر طلا، نفت و رسانه را در اختيار داشته باشند ميتوانند بر دنيا آقايي كنند.
وي با طرح اين سؤال كه چرا فيلمهاي دفاع مقدس درست از آب در نميآيند، گفت: نويسنده و كارگردان اين فيلمها مجبورند بحثهاي عاشقي و يا جنگ به طريقه آرنولدي را در اين فيلمها پياده كنند.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس اظهار داشت: مداحان اكنون و به خصوص از دو دهه پيش، مدل خاصي را ايجاد كردهاند و آرامش در مداحي آنان وجود ندارد و سعي دارند حتي دو ميكروفونه به مداحي بپردازند تا ضرب آهنگ برنامههايشان بهتر باشد.
قاسمي بيان داشت: مجريان و گويندگان نيز بايد مراقب خود باشند. اكنون فردي چون حسيني كه زماني يكي از مجريان برنامههاي تلويزيوني بود در خارج از كشور و براي اينكه بتواند اقامت در كشور آمريكا را كسب كند به ساخت فيلمهاي بلوتوثي روي آورده، اما باز هم آمريكا راضي نميشود تا به وي اجازه اقامت دهد.
اين كارشناس مسائل رسانه با بيان اينكه از ضرغامي به دليل تحولاتي كه در سازمان صدا و سيما ايجاد كرده تشكر ميكنيم، خاطرنشان كرد: در حال حاضر سوژه خبري بسياري وجود دارد و اگر حتي 40 كانال تلويزيوني نيز به پخش اين سوژهها بپردازند باز هم كم است.
وي افزود: در جنگ 33روزه لبنان و در حالي كه ايران اسلامي عقبهاي چون كشور لبنان را در اختيار دارد تنها به پوشش خبري خارج از حوزه پرداختيم اما شبكههاي تلويزيوني عربي در وسط ميدان نبرد به پوشش خبري جنگ 33روزه پرداختند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه اكنون در تونس، مصر، ليبي و بحرين قيامهايي رخ داده اما رسانه ما به پوشش خبري لازم نميپردازد چون فعالاني را در اين عرصه در آن كشور ندارد، گفت: بنده معروف به حامي احمدينژاد هستم و به وي راي دادم اما اكنون در قالب پيامك هزاران فحش و ناسزا به بنده ارسال ميشود و مدعي هستند كه ما باعث اين مشكلات كنوني شدهايم.
قاسمي اظهار داشت: رئيس سازمان صدا و سيما روزي از برنامه تلويزيوني برره به كارگرداني مهران مديري ديدن كرد و در آن مراسم اعلام داشت كساني كه مردم را ميخندانند به بهشت ميروند و از سوي ديگر شهدايي چون احمد كاظمي و خرازي را داريم كه بهشت خواهند رفت، حال سؤال پيش ميآيد كه فرزندان ما كدام مسير را براي بهشتي شدن بايد انتخاب كنند؟
وي با بيان اينكه اكنون هنرپيشههاي تلويزيوني را به قدري بالا ميبرند كه اكثريت جامعه قصد دارند از آنها تقليد كنند، تاكيد كرد: فيلم سينمايي فرزند صبح با 4 ميليارد تومان هزينه ساخته شد كه كارگردان آن يك آمريكايي مرام است و با ساخت اين فيلم موجب ناراحتي افراد مذهبي شد. اين درحالي است كه ميخواهيم تشكلهاي فرهنگي را در روستاها راهاندازي كنيم و براي راهاندازي اين تشكلها نياز به بودجه 5 تا 10 ميلياردي داريم اما با مشكل مواجه هستيم.
قاسمي با تاكيد بر اينكه ما با راهاندازي 20 كانال تلويزيوني كه هر كانال ساز خود را بزنند مخالف هستيم، گفت: بخشي از فتنه سال 88 به دليل عدم اطلاعرساني مناسب از سوي رسانهها اتفاق افتاد و حتي در طي 8 ماه گذشت از اين فتنه، باز هم رسانهها در گيجي به سر ميبردند.
اين كارشناس مسائل سياسي با تاكيد بر اينكه افراد مريضي كه در صدا و سيماي اسلامي فعاليت دارند بايد از اين مجموعه خارج شوند، تصريح كرد: ملت ايران لحظه شماري ميكرد تا يكي از كشورهاي منطقه قيام كند اما اكنون بالغ بر 10 كشور منطقه عليه حاكمان خود قيام كردهاند اما هركس به دنبال كار خود است.
وي افزود: در شرايط فعلي يك عده به دنبال پيدا كردن كشتهشدگان دوران كمبوجيه هستند، عدهاي ميخواهند عبدالله اردني را در آغوش بگيرند و عدهاي هم از آلسعود حمايت ميكنند.
قاسمي تاكيد كرد: عدهاي ميگويند ما مرام ايراني داريم و روي مجسمههاي تخت جمشيد چفيه مياندازند اما اگر واقعاً غيرت ايراني دارند طبق نقشه دورانهاي گذشته كشورمان دوباره آن را گسترش دهند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه عدهاي معتقدند كه قيامهاي مردمي منطقه يك طرح آمريكايي است و نبايد 70 ميليون نفر را فداي 70 هزار بحريني شيعه كرد، گفت: فيلم جذابي چون مختارنامه ميتواند دنيايي را به هم بريزد، همانطور كه طبق گفتهها شيعيان بحرين از اين فيلم الگو گرفته قيام كردهاند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: مافياي صدا و سيما اجازه نميدهد تا برنامههاي دست اول راهاندازي شوند.
به گزارش فارس، حجت الاسلام پناهيان، وحيد جليلي، احسان صالحي، محمدرضا ساعي مهمانان و سخنرانان روز اول همايش 2روزه «يك ريال در مقابل ميليونها تومان» بودند كه مواضع و ديدگاههاي خود در خصوص نقد به عملكرد صداوسيما و رسالتهاي رسانه را در روز يكشنبه 25 ارديبهشت ماه بيان كردند.
Sorry. No data so far.