گفتوگو با شیخ تاجالدین الهلالی، مفتی كل سابق استرالیا درباره تحولات منطقه و سیاستهای آمریكا
به نظر شما انقلابهای اخیر مردمی تا كنون چه ثمراتی داشتهاند؟
اولین ثمره، متلاشی ساختن طرح آمریكایی- صهیونیستی در منطقه بوده است. این انقلابها ثابت كرد كه دستگاههای اطلاعاتی آمریكا هر اندازه هم كه مجهز به تكنولوژی و وسایل ارتباطی پیشرفته باشند، در كشف باطن و عمق یك مسلمان عاجز است.
ثانیاً سست شدن پایههای رژیم صهیونیستی به وسیله این انقلابهای میلیونی است و به همین زودی إنشاءالله با هماهنگی انقلابها و با ندای «اللهاكبر»، كیان رژیم صهیونیستی زائل خواهد شد و ما مسلمانان تلاش خواهیم كرد كه قبله اول خود را به آغوش مسلمانان بازگردانیم.
این انقلابها همچنین ثابت كردند كه دین مبین اسلام بهوسیله جوانان پیروز و تأیید میشود و در همینجا لازم است بگویم كه ما در راستای هدفمان باید از تمام وسایل پیشرفته استفاده نماییم؛ چنانكه جوانان مسلمان در شرایطی كه دیگر جوانان به استفادههای مضر از اینترنت اهتمام داشتند، آنها از اینترنت برای هدف انقلابی خود استفاده كردند.
تا چه اندازه انگیزههای اسلامی را در پیدایش این انقلابها مؤثر میدانید؟
تأكید میكنم كه اعتقاد، محرّك اصلی این انقلابها بوده است. اگرچه ظلم دوام نمیآورد و ویرانی بهبار میآورد اما اعتقاد اسلامی در قلوب این امت وجود دارد و این مفهوم شهادت است كه به انسان توان میدهد تا در برابر ظلم بایستد و فریاد بزند. از این رهگذر است كه با ایثار و جانفشانی، اسلام و امت اسلامی حیات خواهد داشت و این همه جز به مدد عقیده اسلامی میسّر نخواهد بود.
برخی از این انقلابها در سرنگونی حاكمانشان به پیروزی رسیدند. برای حفظ این انقلابها چه باید كرد؟
بنده نسبت به «انقلاب مادر» و انقلاب الهامدهنده به تمام انقلابها بسیار تكیه میكنم. انقلاب مورد نظر من انقلاب فقیه بر سفیه، انقلاب فقها و علما برای بیرون راندن مزدوران، یعنی انقلاب امام خمینی قدسسرّه است؛ امامی كه توانست پیش از فتح سرزمینها دلها را تصاحب كند. آری! این انقلاب مسئولیت بسیار سنگینی دارد تا بتواند انقلابهای منطقه را با حكمت و موعظه دربر گیرد. همه ما میدانیم ابزاری كه آمریكا و رژیم صهیونیستی در منطقه از آن بهره میبرند همان شعلهور نمودن اختلافات مذهبی است تا از این طریق میان عرب و فارس و شیعه و سنی تفرقه بیندازد و فتنه مذهبی یا اقلیمی بهپا كنند و این ابزار، سلاح خطرناكی است كه توسط تبلیغات دشمنان و مزدوران آنها ترویج میشود. این مزدوران همان كشورهایی از منطقه هستند كه سفره خود را برای پایگاههای آمریكایی پهن كردهاند.
سعی ما در جهت ریشهكن نمودن و خاموش كردن آتش این فتنه در میان فرزندان منطقه است و إنشاءالله با تشكیل كمیتهای از علما و دانشمندان و علمای الأزهر بر این هستیم كه میان اسلامگرایان هماهنگی ایجاد نماییم و با اتحاد میان ایشان، از انحراف انقلاب جلوگیری كنیم.
البته نكتهای را متذكر شوم كه ما با حجم وسیع توطئهها بر این «انقلابِ مادر» آگاهیم اما ما از جمهوری اسلامی ایران میخواهیم كه از این انقلابها، از این جوانههای مبارك كه میخواهند پیروزی ملتها را علیه دستگاههای ظالم محقق نمایند، غفلت نورزد. در اینجا لازم است كه این نكته را تذكر دهم كه یك كوتاهی تبلیغاتی در بحث اطلاعرسانی وجود دارد و در همین بحث لازم است كه اولویتها رعایت شود. اولویت اول ما در تبلیغات اهتمام به ریشهكن كردن مسئله فتنه مذهبی است؛ فتنهای كه دشمنان و مزدوران آن را ترویج میكنند و اولویت دوم، ارشاد این انقلابها است.
ما میخواهیم بین اسلامگرایان چه در مصر و چه در تونس، چه در لیبی و دیگر كشورها وحدت باشد و در همان زمان با یكدیگر به لحاظ تبلیغاتی تعامل نموده و همه در جهت مشخص و معینی گام برداریم و بر همین اساس لازم است كه هیأتهای تبلیغی را ایجاد كنیم تا حقایق را منتشر و حرفهای باطل را كه از سوی حامیان سلطه مطرح میشود رد كنند.
تحلیل شما از مواضع متناقض آمریكا در برابر حوادث خاورمیانه چیست؟
كسانی كه گمان میكنند خیری از آمریكا به این امت میرسد در اشتباهند. آمریكا و تمام غرب فراتر از استعمارگری، ویرانگر هستند. آنها سرزمینمان را ویران كردند و ما را به كشورهای كوچك و بزرگ تقسیم نمودند و میان ما مرزهایی قرار دادند. سیاست غرب سیاستی نژادپرستانه و تعصبگرا است. غرب در جایی از منطقه با انقلاب مردم مبارزه میكند و در جایی دیگر از انقلاب حمایت میكند. البته ما بر مكر و حیلهگری توطئههای غرب واقفیم و میدانیم كه آنها سیاست «تفرقه بینداز و حكومت كن» را دنبال میكنند و در مقابل ما نیز با ادامه این انقلابهای رو به جلو در مقابل این طرح آمریكایی غربی میایستیم تا هنگامی كه امت اسلامی كرامت و عافیت خود را بازیابد.
بهطور خاص، علت اصلی رفتارهای دوگانه آمریكا و غرب نسبت به بحرین را چه میدانید؟
غرب براساس مصالح و ایدئولوژی خاص خود حركت میكند. آنها میدانند كه نظامهای دستنشانده خود غیرقابل قبول هستند؛ نظامهایی كه خط مشی خود را از آمریكا میگیرند و فرمانبردار غرب هستند. غرب نمیخواهد این انقلابها از منطقهای به منطقه دیگر و از كشوری به كشور دیگر سرایت كند.
پایگاه آمریكا در كشور بحرین است و آمریكا میداند اگر این نظامهای دستنشانده سرنگون شود، طرح آمریكایی در منطقه دچار زیان خواهد شد. در نتیجه ارتش و تمام تجهیزات خود را به بهانه حفظ دولت بحرین به كار گرفت و از دیگر ارتشهای عربی نیز مدد جست. من از شما سؤال میكنم كه آیا ظلم به اهل تسنن حرام است و ظلم به شیعیان حلال؟ مگر ملت همان ملت نیست؟
ملت، آزادی و عدالت و كرامت میخواهد. حال اگر بیاییم و از مظلومیت برادرانمان در بحرین در جهت یك تفرقهافكنی مذهبی بهرهبرداری كنیم مرتكب ظلم آشكاری شدهایم. اما خداوند متعال در حدیثی قدسی میفرماید: «به عزت و جلالم قسم از ظالم در دنیا و آخرت انتقام میگیرم همچنین از هركس كه مظلومی را ببیند و بتواند او را یاری دهد اما یاری نكند انتقام خواهم گرفت» آری ظلم، ظلم است.
ما از برادران خود در سرزمین حجاز در عربستان سعودی و دیگر مناطق خلیج فارس میخواهیم كه بر مبنای انسانیت و عدالت و رعایت حقوق بشر رفتار كنند؛ زیرا اگر من مظلوم شدم و حق خود را نگرفتم، فرزندم میآید و انتقام میگیرد. بر ما لازم است كه در سرزمینهای اسلامی بر طبق مصالح خودمان عمل نماییم نه براساس مصالح آمریكایی.
ما امنیت را در همه سرزمینهای عربی و بهویژه كشورهای خلیج فارس خواستاریم و به حُكام میگوییم كه به حقوق مسلمانان رسیدگی كنید و به عدالت و انسانیت آنها اهتمام ورزید و به آنها حق تصمیمگیری بدهید و بر مبنای عدالت اسلامی حكومت كنید.
از دیدگاه شما چرا رسانههای غربی، ظلمها و جنایات حاكمیت بحرین بر ضد مردم این كشور را منعكس نمیكنند؟
این رسانهها، رسانههایی صهیونیستی و آمریكایی هستند كه تحت كنترل میباشند و تسبیحگوی نظامهای غربیاند. مسئولیت هر مسلمانی در هر منطقه از جهان این است كه از حقوق مظلوم دفاع كند؛ آن مظلوم چه مسلمان باشد چه غیر مسلمان. خداوند متعال ظلم را بر خویش حرام كرده و آن را بر بندگان نیز حرام دانسته است. در نتیجه ما ظلم در حق هیچ انسانی بر روی زمین را نمیپذیریم چه رسد به برادران دینی كه شهادتین را بر زبان جاری میكنند. ما باید توان خود را در برابر طرح آمریكایی در منطقه بازیابیم اما بدون وحدت هیچ توانی نخواهیم داشت.
علت ارسال نیروهای سعودی به بحرین برای سركوب اعتراضات را چه میدانید؟
عربستان سعودی میداند كه سرنگونی حكومتی در منطقه خلیج فارس مانند افتادن اولین دانه تسبیح است كه اگر بیفتد، دیگر دانههای تسبیح نیز از پی آن میافتند. كشورهای خلیج فارس میدانند كه محافظت از هر نظام خلیجی در حقیقت محافظت از نظام خودشان است. به عبارتی آنها نگران تخت فرمانروایی و حكومت خویشاند و نمیخواهند این انقلابها از منطقهای به منطقه دیگر و از كشوری به كشور دیگر سرایت كند.
چندی پیش، رئیسجمهور آمریكا سخنرانی خطاب به مسلمانان كرد. تحلیل شما از این تاكتیك اوباما چیست؟
باید گفت كه بوش، در كشتار مسلمانان از مشت و دست آهنین استفاده میكرد اما اوباما از دست مكر و حیله استفاده مینماید. او میخواهد با آرامش بر گردن مسلمانان مسلط شده تا ما را از بین ببرد. علیرغم اینكه در ابتدا روی خوش نشان داد اما در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی عمل میكند. او محكوم به سیاستهای آمریكایی است و نمیتواند از آن خارج شود كه البته آمریكا نیز در دستان صهیونیستها قرار دارد. ما اوباما را باور نداریم و او را شخصی ریاكار، دروغگو و حیلهگر میدانیم.
همه ما میدانیم ابزاری كه آمریكا و رژیم صهیونیستی در منطقه از آن بهره میبرند همان شعلهور نمودن اختلافات مذهبی است تا از این طریق میان عرب و فارس و شیعه و سنی تفرقه بیندازد و فتنه مذهبی یا اقلیمی بهپا كنند و این ابزار، سلاح خطرناكی است.
هنگامیكه وزیر امور خارجه آمریكا به مصر آمد، جوانان انقلابی مصر در میدان التحریر از پذیرایی او خودداری كردند و همچنین مسئول دیگری از آمریكا آمد كه جوانان انقلابی دیدار و گفتگو با او را نپذیرفتند و این موضوع نشان از بیداری و هوشیاری در جوانان است.
تأثیر سقوط حسنی مبارك بر رژیم صهیونیستی را چه میدانید؟
كسی كه رفتارهای رژیم صهیونیستی را پیگیری كند، میبیند كه آنها در رسانههای خود ابراز میكنند كه مزدوری مهم و دوستی با وفا و حامی اسرائیل را از دست دادند. حسنی مبارك دیوار ننگین را بهپا كرد و به رژیم صهیونیستی در جهت كشتار فرزندان مسلمان در غزه چراغ سبز نشان داد. او حتی برای محاصره غزه تلاش كرد و بیست كیلومتر مرز میان مصر و غزه را با دژهایی مستحكم بست اما در مقابل، چهل كیلومتر مرز میان مصر و اسرائیل بهطور كامل باز شد و درها برای تردد كالاهای صهیونیستی باز بود.
من در چند روز اخیر دیدم كه هزاران نفر، خروج سفیر رژیِم صهیونیستی از مصر را خواستار شدند و میخواهند كه سفارت رژیم صهیونیستی در مصر بسته شود. در مصر و در هر جای دیگری كه انقلابهای عربی شكل گرفت، خواستار قطع روابط با رژیم صهیونیستی هستند. امیدوارم انقلاب مصر، نقش الگو بودن و جلوداری در جهت آزادسازی فلسطین را بازیابد و دور نیست كه مصر ، بعد از ثبات و رهایی از فتنههای داخلی به این مهم دست باید.
Sorry. No data so far.