“فواد ایزدی” در گفتگو با خبرنگار بینالملل “شبکه ایران” در خصوص اهمیت حضور ایران در کنفرانس بازنگری NPT در نیویورک و بازتاب سخنان رییسجمهور در این اجلاس اظهار داشت: سخنان احمدینژاد بازتاب بسیار خوبی داشته است، به طوری که وقتی نظرات سی.ان.ان را مرور کردم، نزدیک 95 درصد کسانی که نظر ثبت کرده بودند، موافقت خود را با سخنان احمدینژاد اعلام کردند.
وی افزود: اکثر بینندگان این شبکه، آمریکایی هستند و با اینکه بعضی از آنها در ابتدای نظر خود اعلام کرده بودند موافق احمدینژاد نیستند، اما بسیاری از آنها در نظرسنجی این شبکه تلویزیونی اظهار داشتند که سخنان او را در کنفرانس بازنگری خلع سلاح هستهای قبول دارند.
وی هدف اصلی سفر احمدینژاد به نیویورک را تثبیت حق ایران در دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهای ذکر و خاطرنشان کرد: پیش از این نیز ایران چنین سفرهایی را از سوی مقامات خود شاهد بوده و سفر دکتر محمد مصدق به همین ساختمان سازمان ملل برای بحث ملی شدن صنعت نفت یکی از آنهاست اما کشورهای غربی عادت کردهاند با کشورهایی که میخواهند مستقل باشند، برخورد اهانتآمیز کنند.
* آمریکا با سه بند NPT مشکل اساسی دارد
به گفته این کارشناس بینالملل، کشورهای غربی میخواهند حق دیگران را هم تصاحب کنند و کاری که دکتر احمدینژاد کرده است، گرفتن این حق و بیان نظرات ایران و کشورهای مشابه ما درباره معاهده ان.پی.تی است.
ایزدی با بیان اینکه بر اساس بند 4 معاهده ان.پی.تی، ایران و دیگر کشورهای مشابه حق غنیسازی در داخل را دارند اما آمریکاییها میخواهند این ماده را تغییر داده و استفاده کشورها از انرژی هستهای را محدود کنند، تصریح کرد: این در حالی است که دولت ایران و بسیاری از کشورها میخواهند از حق خود دفاع کنند و با توجه به اینکه انرژی هستهای بر اساس نظر متخصصان در جهان تنها منبعیست که میتواند در آینده نیاز بشر را تامین کند، به سمت استفاده صلحآمیز هستهای حرکت کنند.
وی با اشاره به سخنان احمدینژاد در کنفرانس بازنگری ان.پی.تی خاطرنشان کرد: رییسجمهور در 11 پیشنهاد برای بهبود وضعیتی که در رابطه با استفاده از انرژی هستهای داریم و مشکلاتی که غربیها ایجاد کردند و همچنین بهتر کردن وضعیت ان.پی.تی سخنرانی خود را عنوان کرد.
این کارشناس ادامه داد: از سوی دیگر آمریکا میخواهد بند 4 را تغییر دهد و بند 10 را که بحث خروج از ان.پی.تی هست، سخت کند؛ یعنی در عین اینکه نمیخواهد اجازه دهد کشورها در داخل غنیسازی داشته باشد اما در عین حال میخواهد خروج هم سخت باشد و کشورها را مجبور کند در حالی که در این معاهده حضور دارند اما از غنیسازی محروم باشند.
ایزدی همچنین به بند 6 معاهده ان.پی.تی اشاره کرد و افزود: بند شش، مسئله انهدام سلاح هستهای را مطرح میکند و آمریکاییها میخواهند آن را نیز تغییر دهند. 42 سال از معاهده ان.پی.تی گذشته اما کشورهای دارنده سلاح هستهای هنوز آن بند را اجرایی نکردهاند.
به اعتقاد وی 11 بندی که احمدینژاد مطرح کرد، در حقیقت پاسخ به فعالیتهای دولت آمریکا و بیان منطقی بسیار صریحیست که طرف مقابل را به چالش میکشاند.
این کارشناس بیان داشت: آمریکا میگوید من خودم باید سلاح هستهای داشته باشم و سالانه یک میلیارد دلار در راه افزایش سلاح هستهای، ساخت سلاحهای جدید، به روز کردن این سلاحها و تحقیق در ساخت سلاحها هزینه میکند. این همان سیاستیست که بوش پایه گذاشت و اوباما هم آن را تغییر نداد و از این رو تولید سلاح هستهای در آمریکا رو به افزایش است.
* ایران باید روی تناقضات رفتاری آمریکا در بحث هستهای مانور دهد
ایزدی وظیفه ایران در شرایط فعلی برای تاثیرگذاری بیشتر در خلع سلاح جهانی را تمرکز بر تناقضهایی که در سیاستها و سخنان کشورهای غربی و آمریکا هست، دانست و با اشاره به تناقضهایی از این دست، افزود: کشورهای غربی هم سلاح دارند، هم استفاده میکنند و هم تکنولوژی ساخت سلاح را به کشورهایی که ناقض ان.پی.تی بودهاند، منتقل میکنند و تبادلی که آمریکا با هند داشت از این نوع است.
هند ان.پی.تی را امضا نکرده، سلاح هستهای تولید کرده و آن را آزمایش کرده است، با این حال آمریکا توافقنامهای را با هند امضا کرده بود که در پیشبرد اهداف هستهای هند به او کمک کرد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: از یک طرف هیچ کس نتوانسته در خصوص ساخت سلاح هستهای از ایران مدرکی را ارائه کند و سعی میکنند برای او مشکل ایجاد کنند، از طرف دیگر کشوری که سلاح هستهای را ساخته و آزمایش کرده، روابط بسیار خوبی را آمریکا دارد.
ایزدی وجود بیش از 200 کلاهک هستهای در رژیم صهیونیستی از یک سو و حمایت آمریکا از این رژیم را تناقضی دیگر خواند و گفت: آمریکا نسبت به کشورهایی که در پی استفاده از انرژی هستهای هستند، رابطهی مثبتی دارد و مصر هم از این دسته کشورهاست.
وی تاکید کرد: اگر جمهوری اسلامی بتواند روی این تناقضات تمرکز تبلیغاتی و دیپلماتیک کند، موفق خواهد بود و افکار عمومی جهان هم هنگامی که حرف صحیحی به آنها ارائه شود، آن را میپذیرند. به این ترتیب طرف مقابل با مشکل شدیدتری در مواجهه با افکار عمومی آشنا میشود و برای پیشبرد سیاستهایش وضعیت بدتری خواهد داشت.
Sorry. No data so far.