شنبه 08 می 10 | 12:56

القای فکر غلط و شبهه، سلاح دشمن در جنگ فرهنگی است

افسوس که ما قدر نعمت های خدا را آن طور که باید و شاید نمی دانیم؛ اگر فقاهت، رهبری، قانون اساسی و اینها نبود، این شخصیت انسانی به عنوان یک سیاستمدار در مقایسه با هر سیاستمداری در دنیا، افتخار کشور ما است که چنین سیاستمداری دارد؛ 30 سال در پست های مختلف چه ریاست جمهوری و چه در رهبری، این نظام را از خطرها به فضل الهی و با عنایت امام زمان (عج) حفظ کرده و خداوند به دست او این نعمت را به ما داده است؛ کدام شخصیت را در این دنیا سراغ دارید که این بینش، تدبیر و سعه صدر، فهم و بصیرت، دلسوزی و مهربانی را داشته باشد


آیت الله “محمدتقی مصباح یزدی” عضو مجلس خبرگان رهبری و رییس موسسه بین المللی امام خمینی(ره) در مراسم بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه عالی دفاع ملی، با اشاره به ایام بزرگداشت مقام معلم و شهادت شهید مطهری، اظهار داشت: خدای متعال هر موجود زنده ای را به یک ابزار دفاعی مجهز نموده است، برای برخی از آنان ارگان های خاص مانند ناخن، چنگ و یا دندان قرارداده است و برخی با روش های دیگری از قبیل تراوش مواد سمی و زهر و برخی با پخش امواجی که هنوز کاملا شناخته نشده است و در نهایت با فرار یا استتار جان خود را حفظ و از حیات خود دفاع می کنند.

وی افزود: از آنجا که انسان کامل ترین موجود زنده است که ما می شناسیم خدای متعال او را به انواع وسایل دفاعی بالقوه مجهز کرده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: پس، اصل دفاع یک اصل تکوینی در نظام آفرینش است و انسانی که هر یک از این اقسام دفاع متعلق به یکی از ابعاد وجودی اوست، مجهز به سیستم های دفاعی متفاوت است و مکانیزم های متفاوتی را برای دفاع خود به کار می گیرد.

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: یک بعد وجودی ما که محسوس است و همه با آن آشنا هستند، بعد بدن با اندام های متفاوت است و اگر عواملی بخواهد این شرایط را تغییر دهند و حیات انسان را تهدید کنند، در واقع زندگی حیوانی انسان را به خطر انداخته است.

وی تصریح کرد: اما این عوامل مادی نمی توانند روح انسان را نابود کنند، پس دفاع انسان در یک مرحله از بدن و حیات مادی است با وسایل خاصی که در هر زمان و هر شرایطی اقتضاء می کند که با پیشرفت علوم، وسایل جدیدتری برای دفاع کشف و اختراع می شود؛ ولی انسانیت انسان تنها به این بدن مادی نیست، ما چیزهای دیگری را نیز درک می کنیم که اجمالا به آنها امور معنوی انسان می گوییم.

رئیس موسسه بین المللی امام خمینی(ره) اظهار داشت: ارزش هایی برای خودمان قائل هستیم و همه انسانها یک ارزش های مشترکی دارند؛ برخی اقوام ارزش های خاص خود را دارند یا ادیان و مذاهبی هستند که به ارزش های خاصی معتقدند و گاهی آنقدر به این ارزش های پایبندند که اهمیت آنها را از حیات مادی خود بیشتر می دانند.

وی ادامه داد: ارزش هایی که مربوط به ناموس، آبرو و شخصیت انسان می شود، امور مادی نیست و هیچ عامل مادی هم مستقیما آنها را تهدید نمی کند و یک بعد از وجود انسان است که گاهی بسیاری از انسانها ارزش بیشتری نسبت به بعد مادی برای آن قائل هستند تا جایی که برای خدشه دار نشدن این ارزش ها، حاضرند جان خود را بدهند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دفاع از ارزش ها در 8 سال جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: پس دفاع از ارزش ها یک بعد از ابعاد وجود انسان است که خیلی فراتر از بعد مادی و معنوی است.

آیت الله مصباح یزدی، افزود: یکی از ابعاد کمالات روحی و معنوی است که ما حقیقت آن را خیلی درست درک نمی کنیم؛ اجمالا شنیده ایم و یا در منابع دیده ایم که انسان به مقامی می رسد که نام آن مقام خلیفه الهی است و یا اولیای خدا به مقامی می رسند که نام آن قرب خداست.

وی تصریح کرد: طبعا اهمیت چنین کمالاتی از اهمیت بدن خیلی بالاتر است؛ اگر انسانی پیدا شود که حاضر باشد جان خود را به عنوان مثال برای بچه اش بدهد و یا حتی کسانی باشند که جان خود را برای آب و خاک و وطن و یا برای حفظ شخصیت و ارزش های اجتماعی بدهند، وقتی مقام عالیه انسانی که مقام انسان کامل است را در خطر ببینند، اولی است که هزاران بار جان خود را فدا کنند و ارزش آنها هیچ قابل مقایسه با کل زندگی مادی انسانها نیست و بسیار فراتر از آن است.

رئیس موسسه بین المللی امام خمینی (ره) تاکید کرد: دفاع از انسان فقط دفاع از بدن نیست یا دفاع از آب و خاک و سرزمین هم نیست، اینها در حیوانات هم کمابیش مشترک است؛ حتی یک پرنده هم از آشیانه خود دفاع می کند و اگر انسان از خانه و سرزمین خود دفاع نکند، از حیوانات هم پست تر است و این در برابر دفاع از ارزش های انسانی چیزی نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: آن ارزش هایی که انسان در سایه بندگی خدا و اطاعت از دین نائل می شود، چیزهایی است که یک لحظه آن به صدها و هزاران کشور می ارزد؛ لذا خداوند که همه موجودات زنده را به سیستم دفاعی مجهز نموده، انسان را نیز به وسایلی مجهز کرده است تا بتواند از همه مقدسات خود دفاع کند و مهمترین دفاع ها، دفاع از دین است و این است که انسان را انسان می کند.

آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: ما اگر بخواهیم به ارزش های بالا برسیم و دفاع ما چنین ارزشی پیدا کند به این معنا نیست که از بدن، خانه، زن، فرزند، متعلقات و دستاوردهای زندگی دفاع نکنیم، بلکه قطعا انسان باید از دفاع بدن و امور مادی شروع کند تا به دفاع از مقدسات و ارزش های دینی برسد.

وی افزود: وقتی انسان یک هدف عالی دارد، بعد از انجام مقدمات کار یک شعاعی از ارزش هدف به تمام مقدمات می تابد؛ در فرهنگ دینی مقدماتی که برای یک عبادت لازم است، خود عبادت است؛ انسان هایی هم هستند که اهداف اعلا را برای یک کار ابتدایی و مقدماتی مقدمه قرار می دهند.

وی تصریح کرد: گفته ایم که ارزش های دینی از همه بالاتر است؛ برخی درس می خوانند تا عالم دینی و با تقوا شوند، اما برخی هم هستند دین را برای استفاده های مادی می خواهند، ممکن است درس دینی هم بخوانند و پستی هم بگیرند، اما ارزش این دو نوع درس خواندن بسیار با هم متفاوت است.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: کسانی هستند برای آب و خاک دفاع می کنند و جان خود را هم به خطر می اندازند ولی ارزش این کار بالاتر از خود وطن نیست، چون این کارها را برای وطن کرده اند، اما کسانی هستند که دفاع از وطن می کنند برای اینکه در این وطن اسلام وجود دارد و مردم اینجا راه کمال انسانی را طی می کنند.

آیت ا… مصباح یزدی تصریح کرد: اگر ما در یک وطن دیگری بودیم و در بلاد کفر بودیم، دفاع از وطن کفر اهمیتی ندارد، دفاع از وطن کفر با وطن اسلامی بسیار تفاوت دارد، به خاطر اینکه وطن اسلامی ارزش خود را از اسلام گرفته است و اگر جان خود را فدا کنیم برای اینکه این سرزمین اسلامی در دست مسلمانها و حکومت اسلامی بماند، ارزش این کار به خاطر دفاع از اسلام است؛ یعنی وجود وطن را برای زنده ماندن اسلام می خواهیم، تا امکانات وطن صرف ترویج اسلام شود و مردم در این سرزمین با خدا آشنا شوند و به مقام انسان کامل برسند، لذا دفاع از این آب و خاک با دفاعی که یک مارکسیست یا کمونیست از آب و خاک خودش دارد بسیار متفاوت است و قابل مقایسه نیست.

رییس موسسه بین المللی امام خمینی(ره) تاکید کرد: ای کاش ما هم خاک پای آن کسانی باشیم که هستی خود را در راه اسلام باختند، اگر چه نباختند و همه چیز بردند و برنده اصلی آنها هستند؛ پس منظورمان از دفاع ملی، ملت اسلامی است، نه هر ملتی و وطنی؛ دفاع از هر وطن ارزش بالایی ندارد، اگر وطن اسلامی، وطن بندگان خدا و کشور امام زمان باشد، قیمت دفاع از یک وجب خاکش از الماس بالاتر است، پس باید توجه داشته باشید که این نیت و انگیزه است که به کارها ارزش می دهد؛ حالا دفاع، نظامی باشد یا انواع دفاع های دیگر باشد.

وی خاطرنشان کرد: پس ابعاد وجود انسان منحصر به مادیات نیست و دفاع آن هم متناسب با خود اوست و مکانیزم دفاعی او هم متفاوت خواهد بود. اگر بدن ما در خطر باشد، برای دفاع از آن چنگ و دندان یا انواع تسلیحات نظامی و وسایل دفاعی وجود دارد، اما دفاع از فکر و اعتقاد و ارزشها به چه صورتی است و چه مکانیزمی دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تهاجم و جنگ فرهنگی تصریح کرد: دشمنان نه تنها دشمن بدن، ثروت و منابع زیرزمینی هستند، دشمن فرهنگ و دین ما هم هستند؛ حتی خداوند در قرآن می فرماید کفار که با شما می جنگند فکر نکنید اگر منافع مادی آنها تامین شود، دست از جنگ بر می دارند، همواره با شما خواهند جنگید تا دین شما را عوض کنند؛ حضرت امام (ره) در فرمایشات خود بسیار به این نکته توجه می دادند و می فرمودند، “ابرقدرتها دشمن من و شما نیستند، دشمن اسلام هستند؛ از اسلام سیلی خورده اند و از من و شما نمی ترسند و دشمنی آنها با اسلام است”.

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: دشمنان تا به هدف خود نرسند دست از دشمنی بر نمی دارند؛ خیال نکنید اگر امروز با شما آشتی می کنند و زبان نرم پیش می گیرند و دست مخملی نشان می دهند، واقعا با شما دوست شده اند؛ حالا کسانی که با دین ما می جنگند ما چه باید با آنها بجنگیم؟ جنگ با دین با بمب اتم نیست، با سلاح شیمیایی هم نیست، سلاح و جنگ افزار آنجا چیز دیگری با مکانیسم متفاوت است.

رئیس موسسه بین المللی امام خمینی(ره) تاکید کرد: ابزار جنگ فرهنگی فکر، اندیشه، تشکیک و شبهه است و هر شبهه که القا می شود مانند بمبی است که در کشور شما فرود می آید و در قلب جوانان ما می نشیند؛ همانطور که مقام معظم رهبری تعبیر فرموده اند که امروز دشمنان ما قلب جوانان را هدف قرار داده اند، در این راه القای فکر غلط و شبهه سلاح دشمن است و در مقابل دفاع آن هم با صف آرایی نظامی امکان پذیر نیست و در این میدان نبرد، تنها سلاح فکر و اندیشه کارایی دارد.

وی افزود: ما در دوران دفاع مقدس، سرداران بزرگی داشتیم و داریم که هر کدام به یک عالمی می ارزند؛ اعتقاد قلبی ام این است که یک کشور 200 یا 300 میلیونی با همه ثروت و علم و تکنولوژی در برابر یکی از شهدای 8 سال دفاع مقدس ارزشی ندارد؛ این یک انسان وارسته به خدا پیوسته است و با هیچ قیمت مادی قابل ارزشیابی نیست.

آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: علامه شهید مطهری کسی بود که دفاع از خود اسلام را انجام داد که منشاء ارزشی برای تمام مقدمات است، افسوس که عمر او کوتاه بود و سعادت بهره بردن از افکار نورانی او را در دهه های بعد از انقلاب را نداشتیم؛ اگر کار و تلاش علامه شهید مطهری نبود، امروز میلیونها جوان ما از اسلام بی بهره بودند.

رئیس موسسه بین المللی امام خمینی (ره) اظهار داشت: دفاع از اصل اسلام بسیار ارزشمند است و ارزش تمام دفاع های دیگر از آنجا سرچشمه می گیرد؛کسی که از اصل اسلام دفاع می کند ارزش والایی دارد؛ اگر تلاش های شهید مطهری نبود با وجود این فتنه هایی که در طول این سه دهه آرام آرام شکل گرفت و به جاهای خطرناکی هم رسید، معلوم نبود از نظام اسلامی چیزی باقی بماند و به طور قطع فعالیت های شهید مطهری نقش بسیار مهمی در حفظ دین ملت ما داشته است و در بقای اسلام برای نسل های آینده هم خواهد داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: دفاع از دین گاهی دفاع از باورهای شخصی است، یک نفر کتابی خوانده و سخنی شنیده و شبهه ای پیدا نموده است، وقتی کتاب شهید مطهری را بخواند، ایمانش ثابت می شود؛ اما اگر اسلامی بودن یک نظام به خطر بیافتد و اصل نظامی که صدها هزار گل های بی مانند در راه برقراری آن پرپر شده اند به خطر بیافتد و هویت اسلامی آن در خطر باشد، مکانیسم دفاعی آن چیست؟

وی ادامه داد: اینجا نوشتن یک کتاب و ایراد یک سخنرانی مشکل را حل نمی کند؛ خدای متعال برای حفظ اساس اسلام راهی قرار داده است که نتیجه آن آیه ” الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی” است؛ در حالی که تا روز غدیر توحید، نبوت و معاد و سایر عقاید و احکام بیان شده بود، اما وجود این اعتقادات خاص بقای نظام اسلامی نبود و این ولایت امیرالمومنین(ع) بود که بقای این نظام را ضمانت کرد.

آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: بیان فلسفه های اسلام، فقه اسلامی و مباحث اسلامی نقش خود را در هدایت مردم دارند، اما هیچکدام ضامن حفظ نظام اسلامی نیستند؛ حافظ این نظام انقلابی، ولایت فقیه است و به خاطر همین، امام روی این موضوع تکیه و بحث کرد، کتاب نوشت و در بیانات خود فرمود “پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به این مملکت نرسد” و بعد ها تلاش شد که این بحث در قانون ثبت شود تا به فکر تغییر این نیافتند که در واقع خدا آن را تعیین کرده بود و ادامه ولایتی است که خداوند برای معصومین قرار داد تا نظام اسلامی باقی بماند.

رئیس موسسه بین المللی امام خمینی (ره) اظهار داشت: داشتن علوم خوب است، اما ضامن حفظ و بقای نظام اسلام نیست، مگر اینکه قدرت در دست کسی باشد که نماد اسلام است؛ اسلام را از همه بهتر می شناسد، از همه بهتر عمل می کند و دلسوز است و مسائل جامعه اسلامی را درک می کند و برای چنین شخصیتی اگر صدها هزار امثال بنده جان فدا کنند، می ارزد.

وی افزود: افسوس که ما قدر نعمت های خدا را آن طور که باید و شاید نمی دانیم؛ اگر فقاهت، رهبری، قانون اساسی و اینها نبود، این شخصیت انسانی به عنوان یک سیاستمدار در مقایسه با هر سیاستمداری در دنیا، افتخار کشور ما است که چنین سیاستمداری دارد؛ 30 سال در پست های مختلف چه ریاست جمهوری و چه در رهبری، این نظام را از خطرها به فضل الهی و با عنایت امام زمان (عج) حفظ کرده و خداوند به دست او این نعمت را به ما داده است.

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: کدام شخصیت را در این دنیا سراغ دارید که این بینش، تدبیر و سعه صدر، فهم و بصیرت، دلسوزی و مهربانی را داشته باشد؛ کشورمان را با کشور همسایه افغانستان مقایسه کنید که انقلاب ما با آنها همزمان بود آنها یک عمر زحمت کشیدند، گرسنگی کشیدند، فداکاری کردند، خون دل خوردند، اما در آخر بعد از 30 سال دشمن به خانه آنها آمد و اختیار همه چیز آنها را به دست گرفت.

عضو مجلس خبرگان رهبری، خاطرنشان کرد: تفاوت آنها با کشور ما این است که ایران ولی فقیهی داشت که مردم از ته دل او را دوست داشتند و اطاعت او را به خود واجب می دانستند و آنها نداشتند و گروه های مختلفی بودند که به جان هم افتادند و به برادر کشی رسیدند؛ وقتی ما ارزش نعمت رهبری را می دانیم که با کسانی که نداشته اند، مقایسه کنیم و ببینیم به چه روزهایی افتاده اند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.