یکشنبه 23 می 10 | 16:54

نگاهی به اتفاقات اخیر پاکستان در مواجهه با توهین به پیامبر اسلام

تاكنون بيش از 1000 وبسايت مسدود شده‌اند تا كاربران اينترنت در پاكستان به اين وبسايت‌ها كه توهين و هتك حرمت پايگاه اينترنتی فيس بوك به پيامبر اسلام(ص) را منعكس كردند دسترسی نداشته باشند. پرویز مشرف اکانت خود در فیس بوک را بست. دولت پاکستان در ادامه‌ی فیلترینگ دو سایت یوتیوب و فیس بوک، سایت توییتر به اضافه ی تمام زیر مجموعه‌های آن را نیز فیلتر کرد.


تریبون مستضعفین«مالی نوریس» از شهر «سیاتل» در واشنگتن در ماه آوریل سال جاری میلادی در اعتراض به تصمیم یک شبکه تلویزیونی آمریکایی مبنی بر حذف بخش‌هایی از یک نمایش تلویزیونی طنز موسوم به «ساوت پارک» که حاوی تصاویر جنجالی از پیامبر گرامی اسلام (ص) بود، یک کاریکاتور کشید.

وی در کاریکاتور خود به استهزاء روز 20 مه را بعنوان «روز به تصویر کشیدن حضرت محمد توسط همه مردم» اعلام کرد.

صفحه «روز همه تصویر محمد را ترسیم کنید» در فیس بوک بر همین اساس ساخته شد. اما نوریس در وب‌سایت خود مدعی شد: من روز 20 مه را بعنوان روز همه تصویر محمد را ترسیم کنند، اعلام نکردم. من هیچ‌گاه یک صفحه فیس‌بوک در این باره را راه‌اندازی نکردم. من به هیچ عنوان قسمتی را برای ارسال تصاویر دیگران تعیین نکردم و هیچ تصویری نیز دریافت نکردم.

در پی این اتفاق، مسلمانان و دولت پاکستان بیشترین واکنش را به اقدامات صورت گرفته در فضای مجازی از خود نشان دادند. این اتفاق از آن جهت که اینترنت و یک سایت اجتماعی بتواند چنین تاثیری را در جامعه‌ی حقیقی مسلمانان ایجاد کند کم نظیر بود.

در اولین واکنش، به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، هزاران نفر از مردم خشمگين پاكستان در واكنش به افزايش رفتارهاي غيراخلاقي و توهين به مقدسات دين اسلام و بي‌حرمتي به پيامبر بزرگ اسلام (ص) توسط پايگاه‌هاي اينترنتي “يوتيوب ” و “فيس بوك ” دست به تظاهرات گسترده در اين كشور زدند. تظاهرات مردم پاكستان از روز چهارشنبه در شهرهاي مهمي همچون كراچي آغاز شد و تا پايان روز پنجشنبه نيز ادامه پيدا كرد.

بعد از آن، به گزارش آسوشيتدپرس، دولت پاکستان، جمعه ۳۱ اردیبهشت‌ماه، فیس بوک و یوتیوب را فیلتر کرد و صريحا اعلام كرد تا زماني كه این دو پایگاه، مطالبي كه در واقع هتك حرمت به ساحت مقدس پيامبر اسلام(ص) و دين اسلام محسوب مي‌شود را حذف نكند، به روي كاربران اينترنتي پاكستان بسته خواهند بود.

وزارت تكنولوژي اطلاعات پاكستان با اعلام اين مطلب، تاكيد كرد اين محدوديت جدي تا هر زماني كه لازم باشد ادامه پيدا مي‌كند.

قابل ذکر است دادگاهي در شهر لاهور حكم فيلتر شدن سايت فيس بوك را به دولت ارائه كرد كه بعد از آن 450 سايت مرتبط با فيس بوك نیز مسدود شد.

“خرم مهران ” سخنگوي شركت مخابرات و ارتباطات از راه دور پاكستان نیز گفت، تاكنون بيش از 1000 وبسايت مسدود شده‌اند تا كاربران اينترنت در پاكستان به اين وبسايت‌ها كه توهين و هتك حرمت پايگاه اينترنتي فيس بوك به پيامبر اسلام(ص) را منعكس كردند دسترسي نداشته باشند.

همچنین دولت پاكستان با توجه به تاكيد احزاب، سازمان‌ها، مقامات و همچنين اعتراضات گسترده مردم در سراسر اين كشور اعلام كرد تا هر زماني كه رفتار توهين‌آميز سايت‌هاي فيلتر شده رفع نگردد و ادامه پيدا كند، شركت مخابرات و ارتباطات از راه دور پاكستان اين سايت‌ها را به روي كاربران اينترنت خواهد بست.

در اقدام بعدی، خبر بستن صفحه‌ی رئیس‌جمهوری پیشین پاکستان در فیس بوک، به سرعت پخش شد. پرویز مشرف که گویا در جذب مخاطب در فیس بوک موفق عمل کرده بوده است و صفحه‌اش در حدود ۲۳۵ هزار حامی داشته، اکانت خود در فیس بوک را حذف کرد. ‌‌«چودري فؤاد» وكيل «پرويز مشرف» با اعلام بسته شدن صفحه فیس بوک مشرف گفت: او در آمريكا به سر مي‌برد و از اين مسابقه شديداً متاثر شده و صفحه فيس‌بوك خود را تعطيل كرده است.

در پی فیلتر شدن فیس بوک در پاکستان، مسئولان این سایت با اعلام ناراحتی از فیلتر شدن بدون هشدار قبلی، مردم پاکستان را به قطع دسترسی به سایت فیس بوک تهدید کردند.

دولت پاکستان گام را از این نیز فراتر نهاد و در ادامه‌ی فیلترینگ دو سایت یوتیوب و فیس بوک، سایت توییتر به اضافه ی تمام زیر مجموعه‌های آن را نیز فیلتر کرد. روزنامه هندوستان تايمز در گزارشي نوشت، توییتر به دستور مقامات دولتي، توسط مخابرات و ارتباطات از راه اين كشور مسدود شد.

با اوج گرفتن اعتراض‌ها از گوشه و کنار، اخباری مبنی بر حذف صفحه‌ی «every body draw mohammed day!» توسط مدیران فیس بوک منتشر شد که بعد از اندکی، مسئولان فیس بوک آن را تکذیب کردند. ای شایعه از آن جهت قوت گرفته بود که صفحه ی مذکور از فیس بوک حذف شده بود. بعد از آن مشخص شد سازنده‌ی این صفحه شخصا به حذف آن اقدام کرده است. در این بین شایعاتی نیز مبنی بر هک شدن فیس بوک توسط معترضین، قوت گرفت که با توجه به مشاهدات عینی از این سایت این امر دور از ذهن می‌نماید.

در آخر مالی نوریس ضمن رد ادعای ساخته شدن آن صفحه توسط خود، از مسلمانان جهان عذرخواهی کرد. او گفت: «من از تمامی مسلمانان عذرخواهی می‌کنم و خواستار لغو چنین روزی هستم.»

قابل ذکر است تعدادی از کاربران فیس بوک اقدام به ساخت صفحه‌ای با عنوان «Against “EVERY BODY DRAW MOHAMMED DAY”» برای مقابله با این حرکت کرده‌اند.

جالب توجه است که مالی نیز در سایت شخصی خود اعلام کرده عضو این صفحه شده است و از دیگران نیز برای عضویت دعوت کرده.

البته هنوز هم متاسفانه، صفحات مشابه با صفحه‌ی «روز نقاشی محمد» در فیس‌بوک به چشم می‌خورد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.