حجتالاسلام فرزاد فروزش طلبه ناهی از منکر که چندماه پیش در جریان نهی از منکر مضروب شد با بیان اینکه پزشکی قانونی نابینایی یک چشم او را تأیید کرده است، اظهار داشت: پیگیریهای قضایی پرونده در حال انجام است و به خاطر نابیناییام، پرونده ماهیت کیفری به خود گرفته است.
وی ادامه داد: متهم اصلی پرونده در بازداشت است و بقیه آنها با قید وثیقه آزاد هستند. تعداد متهمان بیشتر هم شده است. شاید بتوان در رسیدگی به پرونده سرعت ایجاد کرد اما این کار در دست من نیست.
فروزش درباره شایعات مطرح شده درباره این پرونده گفت: متهمان با آن خانمها ارتباط داشتند اما این امر دلیل نمیشود وقتی که مشاهده میکنید مردی در حال آزار یک خانم است، حتی اگر همسرش هم باشد، دخالت نکنید و بیتفاوت عبور کنید.
وی خاطرنشان کرد: آنهایی که تصور میکنند رفتار من صحیح نبوده است حتما برای خود ادلهای دارند که بدم نمیآید دلایل آنها را بشنوم ولی آنها باید در صحنه میبودند و میدیدند که چه اتفاقی افتاد.
فروزش درباره علی خلیلی طلبه دیگری که به همین دلیل مجروح شده است گفت: چندبار تلاش کردم او را ببینم اما تاکنون موفق نشدهام.
وی با بیان اینکه اقدام در راستای امر به معروف و نهی از منکر به دو بخش فردی و حکومتی تقسیم میشود خاطرنشان کرد: زمانی که من برای این کار اقدام کردم، به عنوان یک مسلمان وارد عمل شدم و یعنی اگر این حکومت، حکومتی دینی نبود و الان هم که حکومتی دینی است، دلیل نمیشود که احساس کنم دیگر تکلیف دینی ندارم و منتظر بمانم نهاد حکومتی وارد عمل شود.
فروزش ادامه داد: مطمئن باشید که اگر در کشور دیگری هم بودم قطعا همین کار را تکرار میکردم.
وی درباره اینکه برخی مدعی شدند شما در زمان حادثه ملبس نبودهاید گفت: آن شب من عمامه به سر و لباده به تن داشتم و وقتی وارد ماجرا شدم از آن جوان خواستم که آن خانم را رها کند که به من گفت به شما ربطی ندارد و دخالت نکنید.
فروزش ادامه داد: متإسفانه به نظر میرسد خلاف چیزی که اتفاق افتاده است به گوش برخی آقایان رسیده است و من آمادهام این شبهات را برایشان برطرف کنم.
وی در پاسخ به این سوال که نقش روحانیت و حوزه علمیه در کمرنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر چه میزان است گفت: نباید به این موارد به صورت بسیط نگاه کرد بلکه باید آن را ترکیبی دید چرا که عوامل زیادی در این راه دخیل هستند.
فروزش ادامه داد: اگر بخواهیم اینگونه نگاه کنیم اصل بدحجابی و حتی عملکرد بانکها هم برعهده حوزه علمیه قرار دارد در حالی که نقش را باید در ساختار تعریف و از پلان بالا به آن نگاه کرد. بحث امر به معروف و نهی از منکر 26 نهاد مرتبط دارد که باید به آن بپردازند و ارگان تبلیغاتی حکومت و حوزه علمیه هم جزو این ارگانها هستند.
وی با بیان اینکه هر بخشی به اندازه خودش در فساد جامعه سهم دارد و مورد مؤاخذه قرار خواهد گرفت گفت: به عنوان مثال سازمان تبلیغات اسلامی، رسانه ملی، آموزش و پرورش و وزارت ارشاد از دستگاههای مسئول در این زمینه هستند. وزارت ارشاد به عنوان مغز متفکری که بخشهای مختلفی به دنبال آن هستند باید بهتر عمل کند.
فروزش درباره برخورد ضربتی پلیس با بدحجابی گفت: برخورد ضربتی و چکشی به جای خود لازم است و اگر قرار است که با ساختارشکنان و هنجارشکنان برخورد شود باید با اثرگذارترین شکل ممکن باشد.
وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد فرهنگ جایگزین وجود دارد گفت: ولی باید در این راه اراده مردم را هم در نظر گرفت چرا که عدهای اندک هستند که عمد دارند که مسیر باطل خود را خیلی محکم طی کنند که اگر برخورد قاطع نشود مسائل هم حل نمیشود. پلیس باید با عنصری که در حال نشر دادن شرارت و فساد در جامعه هستند برخورد قاطع داشته باشد.
فروزش خاطرنشان کرد: بعد از اتفاقی که برای من افتاد با عدهای روبهرو شدم که واقعا از ناآگاهی رنج میبرند و از بسیاری مسائل اصلا اطلاع ندارند. وقتی به آنها گفتم چون نفع شخصی در این مورد نداشت دخالت کردم، از من پرسیدند که مگر ممکن است فردی نفع شخصی نداشته باشد و دخالت کند؟
وی با بیان اینکه آنها از دیدگاهی که ما به دین داریم متعجب بودند، گفت: چیزی که برای من در انجام این کار تعیینکننده بود رابطه من و خداوند بود.
بعضی به من گفتند چرا دخالت کردی ولی کسی نبود که به آنها بگوید آیا نباید دخالت میکردم؟ من تصور کردم آن خانم ناموس یکی از همین مسئولان است و دخالت کردم. آیا باز هم مورد عتاب هستم؟
فروزش ادامه داد: اگر آن خانم یک زن یهودی اسلامستیز هم بود و حداقل مزاحمت برای او ایجاد میشد، باز هم از او دفاع میکردم.
امیرالمؤمنین(ع) فرمودند اگر کسی در این شرایط از غصه بمیرد به حق مرده است… باید این سوال را پرسید که من در این موقعیت نباید دخالت میکردم؟ آنگاه من جواب دینداری خود را چه میدادم؟
وی با بیان اینکه من دینداری خود را از مسئولان نمیگیرم گفت: برای شخص حقیقی و حقوقی خودم هم دست به سوی مسئولی دراز نکردم و نگفتم که از من حمایت کنید. هیچ مسئولی هم نمیتواند این ادعا را کند که فروزش درخواست حمایت کرده است.
فروزش ادامه داد: من بین خودم و خدای خودم، این تکلیف را درک کردم و انجام دادم و زمانی که آقایان در این صحنهها به این تکلیف نمیرسند، وضع جامعه این میشود که میبینیم.
وی گفت: تا زمانی که جامعه ما ولایی است و شیعه در ساختار ولایی به مسیر خود ادامه میدهد این اتفاقات که برای من و امثال من میافتد در قبال عظمت این حرکت بسیار ناچیز است و تمام وجود ما فدای یک حکم کوچک که در جامعه ولایی صادرشود، بشود.
فروزش گفت: در این چند ماه که از این حادثه گذشته است سراغ ندارم که حتی برای لحظهای از کار خود پشیمان شده باشم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا برخی موضعگیریها درباره این اقدام، شما را ناراحت نکرده است گفت: ما مأمور به انجام وظیفه هستیم و کسی که به تکلیف خود عمل نمیکند نباید در انجام تکالیف ما خللی ایجاد کند و قطعا این اظهارنظرها در انجام تکالیف بعدی من تأثیری ندارد.
فروزش با تأکید دوباره بر اینکه دینداریام را از مسئولان نمیگیرم، گفت: پای مدلهای خاص خود میایستم زیرا قرار است سرباز ولایت باشم.
وی با بیان اینکه دیدگاهم را با چیزی که رهبر انقلاب از من میخواهد تطبیق میدهم و خودم را در آن مسیر قرار میدهم گفت: سر خم می سلامت، شکند اگر سبویی.
Sorry. No data so far.