یکشنبه 06 ژوئن 10 | 12:10

از یک تشکل دانشجویی اسلام‌گرا چه انتظاراتی داریم؟

دارای اهدافی بسیار روشن، آرمانی، در عین حال منطقی و دارای دفاع باشند. آن چه که به یک تشکل هویت می دهد آرمان های آن تشکل است. هرچه الهی، انسانی، آرمانی با نگاه بلند باشد، پویا تر پیش خواهد رفت. اگر بخواهیم تشکل هامخاطبان بیش تری بیابند، هویت آرمانی تشکل است که می تواند این کار را میسر کند. عدالت از آرمان های انبیاست، گم شده ی بشر امروز است. مبارزه با ظلم و استکبار، طاغوت ها جزو هم چنین است.


خدا به ما فرصت زندگی کردن در حکومت اسلامی در دنیایی که همه چیزش را طاغوت احاطه کرده است، داده است، حال از تشکلی که در تراز انقلاب اسلامی دارد در فاخرترین بخش کشور کار می کند چه انتظاری می رود؟

1- دارای اهدافی بسیار روشن، آرمانی، در عین حال منطقی و دارای دفاع باشند. آن چه که به یک تشکل هویت می دهد آرمان های آن تشکل است. هرچه الهی، انسانی، آرمانی با نگاه بلند باشد، پویا تر پیش خواهد رفت. اگر بخواهیم تشکل هامخاطبان بیش تری بیابند، هویت آرمانی تشکل است که می تواند این کار را میسر کند. عدالت از آرمان های انبیاست، گم شده ی بشر امروز است. مبارزه با ظلم و استکبار، طاغوت ها جزو هم چنین است.

2- انتظار دوم انسجام داخلی، صمیمیت بین اعضای تشکل است. در داخل هر تشکل به جای رقابت های نفس گیر، احتیاج به اخوت و هم دلی داریم. این است که تشکل را با معنویت قاطی می کند، که هر کس ببند آن چه غایت است روح اخوت و صمیمیت و مهربانی، گذشت و فداکاری است که تشکل را با طراوت نگه می دارد.

3- انتظار سوم روحیه تشکیلاتی و کار دسته جمعی است. این از آن مواردی است که ما را در هم در سطح ملی و هم در سطح جمعی موفق می کند، ما هر کدام مان کار را دسته جمعی انجام بدهیم. همه ی این ها قید و قیود خودش را دارد. ما تارمانی تابع تشکیلات هستیم که به اصول مان لطمه نخورد… تشکیلات باید نردبان ترقی ما باشد. اگر زمینه ی رکود ما را فراهم کند، هیچ مومنی خودش را در قید و بند قرار نمی دهد. در آن فضایی که اصول مان حفظ می شود کار تشکیلاتی می کنیم.

4- انتظار چهارم قدرت نقد و تحلیل وضع موجود جامعه ای است که در آن زندگی می کنیم. این به معنای فقدان دیدن نقاط مثبت یا منفی نیست، این می تواند در منصفانه بودن و جامع نگر بودن خودش را نشان بدهد. تحلیل ها وقتی یک جانبه نگر هست کارایی خودش را نخواهد داشت و تربیت روح نقد بدون رعایت این مورد نمی تواند تشکل را اعتلا ببخشد.

5- پنجمین انتظار توان برای فرصت شناسی است. وضع موجود را تا تشخیص ندهیم نمی توانیم از فرصت ها استفاده کنیم. بسیاری از فرصت ها از دست می رود و هر تشکلی که بتواند در کم ترین زمان این کار را انجام بدهد عبارت دیگرش همان بصیرت است. همه ی انسان ها بصر دارند اما عده ای علاوه بر ظاهر باطن را هم می بینند. حاشیه ها را هم می بینند.

6- انتظار ششم امکان بهره گیری از فرصت ها است. تشکل ها بعد از شناسایی فرصت ها آن موقعی یک تشکل هستند که بتوانند بهره بگیرند. صبرشان به اندازه ای باشد که بتوانند از آن در گردنه های نفس گیر استفاده بکنند. استفاده از فرصت ها و اخلاص که بتواند کارها را ارتقا بدهد.

7- خود انتقادی، تشکلی که بتواند خودانتقادی را نهادینه کند و بازنگری درون تشکیلاتی به وجود بیاید، اصلاح دورنی از بایدهاست. تشکل را به عنوان موجود تاثیرگذار زنده با انوع آفت ها مواجه می شود، اگر تشکیلاتی بتواند بازنگری کند رو به اصلاح خواهد بود.

8- بازپروری نیروهای جدید و برنامه ریزی برای تربیت نیروهای جدید یا گردش نیروها نیاز به همت ویژه ای دارد که یک تشکبل بتواند نیروهایش را پرورش بدهد.

9- ارتباط با پیش کسوتان، اساتید و نسل های قبل و استفاده از تجارب آن ها.

10- تعامل بین تشکل ها، ما تکثر تشکل ها را فرصت می دانی، اصلا فکر نمی کنیم با جمع شدن تشکل ها در یک تشکل اتفاق مهمی می افتد. ذوق های مختلف هست اما نکته ی مهم تعامل تشکل هاست که می توانند در دانشگاه ها تاثیر گذاری شان را چند برابر کند. نگاه جبهه ای داشتن می تواند یک نسخه ی بسیار حیات بخش برای دانشگاه ها باشد.

11- تشکل ها باید رقبای اصلی خود را به خوبی بشناسند، تشکل سیاسی بدون رقیب نمی تواند باشد. این مربوط به رقبایی است که در یک جریان مقابل دارند فعالیت می کنند، انقلاب اسلامی به دلیل خلوص و صفا دچار دشمنان سرسخت شان می شود، شناخت دقیق رقبا و فعالیت های آن ها، شناخت معارضینی که در مقابل دارند فعالیت می کنند. از توانایی های رقیب مطلع باشند، شیوه ی برخورد و نحوه ی مقابله را به خوبی بدانند. رقبا هم درونی هستند هم بیرونی. جریان هایی که نتیجه اش این شده که در محیط حضور داشته باشند.

12- جاذبه و دافعه، تشکل سیاسی در تراز انقلاب اسلامی بدون جاذبه و دافعه نمی تواند به مسیر خودش ادامه بدهد، راهبردها را از مسیر جاذبه هایی که داشته باید تامین کند. تولی و تبری، خودی و غیر خودی، همه آن ها جزو اصولی است که در یک تشکل به خوبی می تواند پیش ببرد. قطعا آن هایی که بیش ترین حمله را به خودی و غیر خودی کردند وقتی به خودشان رسید امتحان درست نمی دهند. ما خودی و غیر خودی را داریم با آن شاخص هایی که از امام راحل یاد گرفتیم. تولی و تبری جزو اصول دین ماست.
این ها بایسته هایی بود که یک تشکل بتواند خودش را در تحولات مدیریت کند.

13- خلوص نیت، اگر خالصانه و برای رضای خدا گام برداریم، اگر این باشد خدا گام های ما را برکت می دهد و گرنه کارهای بزرگ هم کاری از پیش نخواهد برد. وعده ی خدا این است که هر کس برای یاری خدا برخیزد، از یاری خدا بهره مند می شود. ان الله یدافع عن الذین آمنوا. ولینصرنّ الله من ینصره. باید روح کارهای ما رو به اخلاص باشد و برای اعتلای کلمه الله و برای احیای ارزش های الهی و انسانی قیام کرده باشیم و از هر آن چه شائبه ی غیرخدایی داشته باشد بر حذر باشیم .

در پایان سلام گرم رهبر انقلاب را تقدیم شما می کنم. دعای خیر ایشان پشتیبان اقدامات شماست.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.