دکتر قاسم مهدی مشهور به «شعور اعظمی» از اساتید دانشگاه ممبئی(بمبئی) است که بیش از 50 هزار بیت شعر به زبانهای فارسی و اردو سروده و بیشتر آنها در وصف اهلبیت علیهم السلام است.
وی میگوید: بنده در دانشگاه ممبئی دارای کرسی تدریس هستم و از ارکان زبان فارسی در این استان به شمار میروم.
این استاد دانشگاه ضمن ابراز علاقه به ایران و ادبیان پارسی میگوید: ما از ایران شعف بسیار داریم و در جریدهای که با دوست خود «قمر صدیقی» داریم، درباره ادبیات ایران بیش از 20 صفحه نوشتهایم. همچنین 3 تا از افسانههای ایرانی را به زبان اردو ترجمه کردهایم که بهزودی منتشر میشود.
«شعور اعظمی» 40 ساله و صاحب کتاب «شعور عروض» ادامه میدهد: هر سال شعرهای تازهای در توصیف حماسه عاشورا میسرایم، و تعداد اشعارم بسیار بسیار زیاد است و جمعآوری آنها و مرتبکردنش برای چاپ مشکل شده است. ضمن این که در کشور ما نیز کتابخوانی رونق ندارد و معمولا افراد پای شعرخوانی وو مداحی دیگران مینشینند.
وقتی از تعداد اشعارش در خصوص اهل بیت علیهمالسلام از او میپرسیم، در پاخس بیان میدارد: هر سال 400 تا 500 شعر در وصف مولای کائنات علیبن ابیطالب و اهلبیت علیهمالسلام میسرایم که بیشتر این شعرها در ایام محرم سروده میشود.
این استاد دانشگاه تأکید میکند: شاعران هندی مسلمان بیشتر به زبان اردو مینویسند، در مراسم عزاداری ابتدا از فضائل اهلبیت علیهمالسلام سخن به میان میآید و سپس مصائب خوانده میشود.
در پایان این گفتوگو از «شعور اعظمی» تقاضا کردیم یکی از اشعار خود به زبان هندی را بخواند و ترجمه کند. دکتر اعظمی قصیده خود را اینگونه ترجمه میکند:
این شام غریبان حسین(ع) است، فردا چه خواهد شد؟/ امام مظلوم جنازه همه شهدا را خواهد آورد، درباره جنازه مظلوم چه خواهد شد؟
ای شب عاشورا! بگو که از تاریکی شام غریبان، پرده حجاب زینب مضطر چه خواهد ماند؟ وقتی سحر یازدهم طلوع میشود، چه خواهد شد؟
شاهزاده رباب خیلی علیاصغر را دوست داشت؛ وقتی که گهواره علی اصغر در شعلهها میسوزد، چه خواهد شد؟ و بانوی مضطر چگونه آن را میبیند؟
وقتی پیکر امام حسین علیهالسلام پایمال خواهد شد، گیتی به زلزله خواهد افتاد! وقتی که حضرت فاطمه(س) این منظره را ببیند، چه خواهد شد؟
Sorry. No data so far.