ديک چني روز دوشنبه (۲۱ آذر) در گفت و گو با سيانان گفت، اوباما بايد پس از آن که اين هواپيماي بدون سرنشين پيشرفته تحت کنترل ايران درآمد، دستور حمله هوايي و انهدام آن را ميداد و به اين طريق از بازرسي و شناسايي آن توسط ايران جلوگيري ميکرد.
معاون رييس جمهوري سابق امريکا همچنين گفت: به اوباما سه گزينه براي انهدام و يا بازپس گرفتن هواپيماي بدون سرنشين، پيشنهاد داده شده بود اما وي همه آنها را رد کرد.
ديک چني يادآور شد: “گزينه درست اين بود که بلافاصله پس از آن که اين هواپيما تحت کنترل ايران درآمد، آن را منهدم ميکرديد. ميتوانستيد اين کار را از طريق يک حمله هوايي سريع انجام دهيد.”
واحد جنگ الکترونيکي و پدافند هوايي نيروهاي مسلح ايران روز يکشنبه ( ۴ دسامبر، ۱۳آذر) يک فروند هواپيماي بدون سرنشين امريکايي از نوع آر کيو-۱۷۰ را که به مناطق مرزي شرق ايران تجاوز کرده بود، هدف قرار داده و آن را در شهر کاشمر در ۲۲۵ کيلومتري مرز افغانستان، با کمترين خسارت وارده، به زمين نشاندند.
دو روز بعد و روز سه شنبه (۶ دسامبر، ۱۵ آذر)، دو مقام امريکايي که خواستند نامشان فاش نشود، تاييد کردند که هواپيماي تحت کنترل نيروهاي مسلح ايران،بخشي از ماموريت شناسايي سازمان سيا بوده که از پايگاه اطلاعاتي امريکا در افغانستان سازماندهي ميشود.
اين مقامات مدعي شدند، توانايي شناسايي هواپيماي آر کيو -۱۷۰ اين امکان را به آن ميدهد تا با پرواز در مناطق مرزي افغانستان با ايران، اطلاعاتي را از داخل خاک جمهوري اسلامي بهدست آورد.
هواپيماي بدون سرنشين مدل آر کيو-۱۷۰ در شرکت لاکهيد مارتين طراحي و ساخته شده است.
ايران درعين حال اعلام کرده است، قصد دارد بر روي هواپيماي جاسوسي رادرگريز آر کيو – ۱۷۰، که به شيطان قندهار معروف و بسيار شبيه بمب افکنهاي رادارگريز بي ۲ امريکاست، برنامه مهندسي معکوس انجام دهد.
جمهوري اسلامي ايران ماموريت جاسوسي هواپيماي امريکايي، را “اقدامي خصمانه” توصيف کرده و گفته است تهران درباره نقض تماميت ارضي به سازمان ملل شکايت خواهد کرد.
ايران همچنين از سازمان ملل خواسته است تا تدابير لازم را براي پايان دادن به اين اقدامات” غيرقانوني و خطرناک” به کار بندد.
Sorry. No data so far.