جشنواره فیلم فجر را به مناطق محروم ایران میبریم
مدیر امور استانهای سیامین جشنواره بین المللی فیلم فجر بیان کرد: پس از گذشت سی دوره از جشنواره فیلم فجر، جشنوارهای که از بطن انقلاب شکوهمند اسلامی مردم ایران تراوش کرده بود اینک زمان آن رسیده که بخشی از ثمرات فرهنگی و هنریاش به همان مردمی برسد که این انقلاب را شکل داده و به سر انجام رساندهاند. انقلابی که شبیه هیچ انقلاب دیگری در جهان نبود.
محمود زنده نام با بیان این مطلب افزود: اگر ما جشنوارۀ فیلم فجر را شبیه جشنوارههای دیگر جهان برگزار کنیم نه تنها کار خاصی انجام ندادهایم بلکه تقلیدی محض از فرهنگ و سینمای غربی و اروپایی را به اجرا درآوردهایم. انقلابی که منحصر به فرد است باید رخدادهای فرهنگی و هنریاش متفاوت باشد.
او توضیح داد: بدیهی است که جشنواره فیلم فجر باید با جشنوارههای کن، ونیز و یا اسکار متفاوت باشد و این تفاوت میبایست از سالهای اول نمود میداشت. میهمانان خارجی این جشنواره حتما باید با میهمانان جشنوارههای غربی و آمریکایی متفاوت باشند. این تفاوت در محتوای جشنواره نیز نهفته است و نقطِۀ قوت ما و سینمای ما محسوب میشود.
مدیر امور استانهای سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره فیلم فجر در استانها ادامه داد: اکنون پس از گذشت سی دوره از جشنوارۀ سینمایی فجر تلاش میکنیم که جشنواره را در «بخش استانی» آن با وسعت و گستردگی بیشتری به استان ها و حتی مناطق محروم ببریم.
زندهنام تاکید کرد: انحصاری نکردن جشنواره فیلم فجر در چند سالن سینمای پایتخت و برای عدهای مخاطب خاص و گسترش آن بین استانهای کشور و حتی مناطق محروم بخش دیگریست از جشنواره فیلم فجر که ما آن را «چتر سینمایی فجر» نامگذاری کردهایم و این آغازیست بر توسعِۀ فرهنگی هنری شهرستانها.
وی توضیح داد: در این دو بخش یعنی جشنواره استانی و «چتر سینمای فجر» جشن انقلاب را با جشن سینمای ایران پیوند میزنیم. پهن کردن فرش قرمز و اجرای تجملات جشنوارهها در کاخهای پر زرق و برق و نمایش مدهای روز الگویی است که سینما با خود برای ما به ارمغان آورده، چرا ما باید مجری الگوی دیگران باشیم؟ امسال در جشنواره فیلم فجر حاشیهنشینان نیز تماشاگر محصولات سینمایی خواهند بود و مسئولین استانهایی که تمایل داشته باشند میتوانند برگزار کنندۀ این دو بخش باشند.
زنده نام با اشاره به اهمیت تمرکز زدایی جشنوارهها از پایتخت بیان کرد: اجرای همزمان جشنواره در استانهای کشور و مناطق محروم اجرای همان سیاست «عدم تمرکز در پایتخت» است. وقتی جشنوارهای با این وسعت برگزار شود، شاهد رشد و شکوفایی سینما در کل کشور خواهیم بود. «سینمای ملی» مخاطبین خود را مییابد و مخاطبین هم فیلمهای مورد علاقه خود را برای دیدن، بحث کردن، نقد کردن و معرفی به دیگران شناسایی می کنند. قلم به دستان، نویسندگان و کارشناسان تحلیل میکنند . همه کشور رشد سینمایی همزمانی پیدا می کند؛ علاوه بر این، در بخش سخت افزاری هم هر استان یا شهر برگزار کننده سعی میکند کمبودها و نقایص فنی سالنهای نمایش خود را بر طرف کند. در کل روحی جدید، نشاطی هنری و شور شوقی سینمایی همزمان با دهۀ مبارکۀ فجر در سراسر کشور شکل میگیرد.
زنده نام درباره کیفیت برگزاری این جشنواره در استانها افزود: در شهرستانها و استانهای برگزار کننده، متناسب با ویژگی و شرایط هر استان مراسم افتتاحیه و اختتامیه خواهیم داشت و یک کمیتۀ تخصصی از کارشناسان سینمایی استان آثار به نمایش گذاشته شده را داوری خواهند کرد. شورای سیاست گذاری جشنواره با ریاست استاندار یا نمایندۀ ایشان مسئول برگزاری جشنواره خواهند بود و دبیر اجرایی جشنواره در هر استان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان معرفی خواهد شد. علاوه بر نمایش آثار سینمایی جلسات نقد و بررسی و نشست های تخصصی نیز برگزار می شود. همچنین سینما گران و بازیگران مطرح کشور میهمانان جشنواره های استانی و مناطق محروم خواهند بود.
وی درباره انتخاب آثار و نوع فیلم های جشنواره هر استان افزود: انتخاب تعداد آثار و نوع فیلم های جشنواره در هر استان بر اساس تفاهم نامه ایست که استانداری با ستاد برگزاری منعقد خواهد کرد.
زنده نام تاکید کرد: ما از طریق وزارت کشور و ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر مکاتبات اولیه را با استان ها انجام داده و آیین نامۀ های اجرایی استان ها و مناطق محروم (چتر سینمای فجر ) را به استانداری ها ارسال کرده ایم و منتظردریافت پاسخ از طرف ایشان هستیم تا در صورت تمایل آنها را در برنامۀ نمایش قرار داده و گروه اجرایی خود را به منطقه اعزام کنیم. علاوه بر نمایش آثار سینمایی، در صورت تمایل نمایشگاه عکس، پوستر، نشریات و کتب سینمایی نیز در استان های متقاضی بر پا خواهد شد.
جشنواره فیلم فجر نباید به تهران محدود باشد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر بیان کرد: فیلم در اذهان اثرگذار است و هیچ شکی در آن نیست، بنابراین هرچقدر که بتوانیم جشنواره فیلم فجر را با فیلم های بهتر برگزار کنیم، کار عاقلانه ای انجام داده ایم.
سید جواد زمانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درگفتگو با روابط عمومی جشنوراه فیلم فجربا اعلام این مطلب تصریح کرد: سال ها است که در جشنواره فیلم فجر از بهترین فیلم ها استفاده می شود و در این عرصه باید تلاش شود تا فیلم ها برای گرایش های مختلف، اقشار مختلف و گروههای سنی مختلف آماده شود. البته منظور از گرایش های مختلف، گرایش هایی است که در چارچوب اصول فیلم های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی تاکید کرد: فیلم ازجمله رسانههایی است که تاثیر بسیاری برمخاطب دارد، بنابراین با برگزاری جشنواره فیلم فجر مفاهیم بسیاری را میتوان به مخاطبان منتقل کرد و باید مفاهیم انسانی را در آنها برجسته کرد.
نماینده مردم کرمانشاه با ابراز خرسندی از اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها همزمان با اکران آنها در پایتخت افزود: همه جشنوارهها نباید در تهران باشد و همه ایران که تهران نیست.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسلما در میان فیلمهایی که در جشنواره فجر به نمایش درمی آیند، از فرهنگ اقوام مختلف ایران زمین استفاده میشود و با نمایش آن در استانهای مختلف، مردم شهرهای مختلف ایران میتوانند با فرهنگ اقوام مختلف مانند کرد، لر، بلوچ، ترکمن، آذری و … آشنا شوند.
شایان ذکر است سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به همت معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری محمد خزاعی از روزهای 12 تا 22 بهمن در تهران و استان های مختلف کشور برگزار می شود.
ساداتیان: حضور فیلمسازان نسل جوان تحولی در جشنواره بوجود میآورد
سید جمال ساداتیان تهیه کننده سینما در گفتگو با روابط عمومی سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: حضور فیلمسازان نسل جوان تحولی در جشنواره بوجود می آورد که یک نوآوری و خلاقیت برای آنهاست. گرچه باید پیشکسوتان صاحب تجربه نیز در این جشنواره حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: سال گذشته اکثر بزرگان سینمای کشور در جشنواره فیلم فجر شرکت کردند که متاسفانه در بازار رقابت آثارشان خوب دیده نشد که اینها مربوط به بحث مدیریت جشنواره می شود که در نهایت دلخوری هایی را برای فیلمسازان برجسته پیش آورد.
ساداتیان در خصوص توجه به موضوع بیداری اسلامی در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر را از شعار دور نگه داریم اضافه کرد: گرچه موضوع بیداری اسلامی مربوط به شش ماهه اخیر است که در کشورهای اسلامی مطرح شده است که اگر برنامه ریزی درستی در این زمینه صورت گیرد در آینده می توانیم تولیدات فاخری داشته باشیم.
تهیه کننده برف روی کاجها در خصوص داوری فیلم ها در جشنواره گفت: داوری فیلم های جشنواره توسط عده ای از افراد مشخص صورت می گیرد و گاهی تمایلات شخصی هم در این زمینه مطرح می شود که اگر قضاوت را به یک گروه جمعی بزرگتر نزدیک کنیم ضریب خطای کاریمان کمتر می شود.
وی تصریح کرد: امسال اتفاقات خوبی برای جشنواره در حال رخ دادن است که یکی از آنها مستقل شدن جشنواره و انتخاب خزاعی برای آن است که امید است جشنواره امسال بی دغدغه و با قضاوت صحیح آثار صورت گیرد.
شایان ذکر است سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به همت معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری محمد خزاعی از روزهای 12 تا 22 بهمن در تهران و استان های مختلف کشور برگزار می شود.
لدنی: پایبندی به «اخلاق، آگاهی، امید»حلال مشکلات سینماست
علی لدنی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با روابط عمومی سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر اظهار داشت: امید است آقای خزاعی بتوانند در این جشنواره موفق و سربلند باشند و با مدیریت شایسته، امسال ضمن جلب نظر همه دست اندرکاران؛ بهترین جشنواره فیلم فجر را داشته باشیم.
وی افزود: به اعتقاد من موضوعی که در جشنواره فیلم فجر بسیار حائز اهمیت است مسئله داوری و قضاوت آثار است. این گمتنه وجود دارد درجشنواره های سالیان گذشته نگاه سیاسی بعضا، بر روی قضاوت آثار تاثیر گذار بوده که اگر با مدیریت صحیح و درست آقای خزاعی امسال قضاوت و داوری صحیحی بر روی آثار صورت پذیرد می توانیم ادعا کنیم که جشنواره فیلم فجرمان پیشرفت کرده است.
این تهیه کننده سینما ادامه داد: فیلم هایی طی دو سال گذشته در جشنواره فیلم فجر دیدم که متاسفانه داوری صحیحی بر روی آنها صورت نگرفت. اگر بتوانیم امسال به شعار جشنواره « اخلاق، آگاهی، امید» عمل کنیم بی شک، مشکلاتمان کمتر خواهد شد.
لدنی همچنین، در خصوص حضور فیلمسازان جدید و جوان در این دوره جشنواره تصریح کرد: به گمان من حضور فیلمسازان جدید موضوع خوبی است که باید این فرصت برای آنها فراهم شود چون با امکان حضور آنها فرصت برای تفکر و اندیشه جدید ایجاد می شود زیرا سالیان سال است که جشنواره جایگاه آثار فیلمسازان قدیمی بوده در حالی که بسیاری از سوژه ها دیگر تکراری شده اند و ممکن است فیلمسازان جوان با آثار بهتر و موفق تری در جشنواره حضور یابند.
وی در خصوص مقوله بیداری اسلامی در رویکرد بخش بین الملل سی امین دوره جشنواره فجر افزود: نمی دانم ما تا چه مقدار بر روی این موضوع کار کرده ایم و گمان می کنم آثار فاخری با این رویکرد در ایران برای حضور در جشنواره فیلم فجر نداریم که باید در این زمینه قدری فعالیت و پیشرفت کنیم که امیدوارم کشورهای دیگر برای حضور در جشنواره با این رویکرد آثار ارزنده ای داشته باشند.
لدنی که خود دو فیلم سینمایی «تولد» به کارگردانی « محمدرضا ورزی » و « دوازده » به کارگردانی « حامد کلاهداری » را برای شرکت در جشنواره فیلم فجر در حال تولید دارد در پایان خاطر نشان کرد: امید است با حضور آقای خزاعی دبیر جشنواره و تیم کاریشان امسال جشنواره ای پربار و ارزشمند را شاهد باشیم. شایان ذکر است سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به همت معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری محمد خزاعی از روزهای 12 تا 22 بهمن در تهران و استان های مختلف کشور برگزار میشود.
قاسمی: آوردن فیلمهای جشنواره فجر بر پرده سینمای شهرستانها حرکت ستایشبرانگیزی است
رییس حوزه هنری استان ایلام با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها بیان کرد: پیش از اقدام به برگزاری جشنواره باید امکانات را در استان ها بالا برد چون در شرایطی که یک استان هیچ نوع امکانات فرهنگی ندارد، نمی توان از چنین جشنواره ای که محتوای بسیار اثر بخشی دارد، بهرمند شد.
محمد علی قاسمی در گفتوگو روابط عمومی سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر بیان کرد: درباره جشنواره فیلم فجر شکی نیست که در راستای رسالتی که دارد، بسیار موفق است و هویت فرهنگی ایران را به جهان نشان می دهد.
وی توضیح داد: آوردن فیلم های جشنواره فجر بر پرده سینمای شهرستان ها حرکت نوین و ستایش برانگیزی است، اما باید به نحوی باشد که بتوان شاهد بازخورد های مثبت آن بود. متاسفانه در استان ایلام هیچ نوع زیرساخت فرهنگی وجود ندارد و استان ایلام، فاقد سینما، نگارخانه و سالن نمایش است.
رییس حوزه هنری استان ایلام توضیح داد: باید زمینه و زیرساخت ها را برای نمایش فیلم در استان ها فراهم کرد تا قشر نخبه به واسطه گستره عظیمی که سینما می تواند درباره تعامل فرهنگ ها داشته باشد، از آن بهره مند می شوند.
قاسمی بیان کرد: تنها سینمای استان ایلام متعلق به دهه 30 است و گرچه فیلم در آن اکران میشود، اما یک بنگاه سرویس دهی ساندویچ و فلافل است چون صندلی و فضای مناسب ندارد، جایگاه مناسبی برای حضور خانواده ها نیست و متعلق به بخش خصوصی است.
وی توضیح داد: امیدوارم جشنواره فیلم فجر باعث تحول در زیرساخت های سینمایی استان ایلام شود.
رییس حوزه هنری استان ایلام تاکید کرد: شعار عدالت محوری باید به صورت نسبی در تمام استانها در بحث فرهنگی لحاظ شود، و این دغدغه قابل احترامی است.
شایان ذکر است سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به همت معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری محمد خزاعی از روزهای 12 تا 22 بهمن در تهران و استان های مختلف کشور برگزار می شود.
مناطق محروم : سینما ؟ جالب بود!
بیمارستان!!!
مدرسه های کپری!!!
آب آشامیدنی سالم!!
نسبت فیلمهای سینمایی شمال شهر تهران با مناطق محروم یا کل ایران؟