دوشنبه 14 ژوئن 10 | 13:11

خلع سلاح ضدانقلاب

هیئت همچنین در بند نسوان زندان اوین حاضر شد و با آن‎‎ها صحبت کرد و نيز از کسانی که ادعا شده بود به آن‎‎ها تجاوز شده دعوت شد در جلسات کمیسیون حاضر شوند و نتیجه گفت‎وگو با آنان از طریق رسانه در اختیار مردم قرار گرفت. به این ترتیب، اطلاعات صحیح دائما در کنار اطلاعات غلط جبهه متحد ضدانقلاب به مردم منتقل می‎شد و کانال ارتباطی مردم فقط رسانه‎‎های بیگانه نبود. به این ترتیب کمیته بعد از هر شایعه‎سازی دست به‎کار می‎شد و بعد از تحقیق با ارائه اسناد، فتنه را خنثی می‎کرد


مخالفین نظام با ارائه آمار‎های ساختگی از تعداد کشته شدگان حوادث بعد از انتخابات، سعی کردند با مظلوم نمایی، فضای جامعه را متشنج كنند و از سوی دیگر دید جامعه بین‎الملل را نسبت به نظام اسلامی تغییر دهند که با پیگیری به‎موقع مسئولین نظام، این پروژه با شکست روبه‎رو شد. از این رو ما به سراغ پرویز سروری، رییس کمیته‎ای که از سوی مجلس برای پیگیری این موضوع تشکیل شده بود، رفتیم که گفت‎وگو با وی در زیر می‎آید:

به‎نظر شما جریان فتنه بعد از انتخابات، از پروژه کشته‎سازی، چه هدفی را دنبال می‎کردند؟

جریان فتنه و اغتشاشگران به‎دنبال این بودند كه با طرح کشته‌ها به نوعی براي جریان فتنه مظلومیت ایجاد کنند و با کشته‎سازی‎‎های خیالی فضای جامعه را رادیکالیزه کرده و ظرفیت‎های اجتماعی را پشت سر این جریان قرار دهند. البته رسانه‎‎های بیگانه در این راه در اختیار آن‎‎ها بودند تا فضای فکری جامعه را به‎دست بگیرند.

ماجرای ندا آقاسلطان مهمترین این اقدامات بود. آن‎‎ها با ایجاد یک قتل فرضی، بمباران رسانه‎ای را شروع کردند و جامعه را در بهت و سئوال فرو بردند. سران داخلی فتنه با فضای رسانه‎ای خارج کاملا هماهنگ بودند و این ماجرا را مدیریت می‎کردند.

متأسفانه دستگاه‎‎های ما تا مدت زیادی در شوک به سر می‎بردند و در ابتدا نتوانستند رسالت خود را در شفاف‎سازی جامعه به‎خوبی انجام دهند؛ مثلا وزیر کشور وقت، تا مدت‎ها حتی یک مصاحبه جدی انجام نداد، در حالی‎که در چنین شرایطی وزیر کشور نه تنها روزانه، بلکه ساعتی باید در رسانه‎‎های جمعی ظاهر می‎شد، شفاف‎سازی می‎کرد، تحلیل و تفسیر ارائه می‎داد و فعال می‎بود. به این ترتیب، تا مدتی موضوع اطلاع‎رسانی و شفاف‎سازی و خنثی کردن توطئه به‎خوبی انجام نشد و باعث شد این باور برای بعضی از مردم ایجاد شود که واقعا اخبار و اطلاعات رسانه‎‎های غربی، قرین به صحت است. این آمار، کار را برای ما سخت‎تر می‎کرد، اما رفته رفته هم وزارت کشور، هم رسانه ملی، هم نیرو‎های داخلی انقلاب در روشنگری منسجم شدند. آن‎وقت رسانه‎‎های بیگانه سعی کردند این حرکت روشنگرانه نظام را تخریب کنند و با بی‎اعتباری کردن دستگاه‎ها، بین مردم بی‎اعتمادی ایجاد کنند تا مردم فقط آن‎‎ها را کانال اطلاعاتی‎شان قرار دهند.

آیا نقص و ضعف عملکردی که در مقابل جریاناتی مثل پروژه کشته‎سازی دچار بودیم، برطرف شد؟

به هر حال باید از این تجربه درس بگیریم، بررسی کنیم، آسیب‎شناسی کنیم و برای حرکت‎های بعدی که دشمنان‎مان خواهند داشت، استفاده کنیم؛ نقاط قوت را شناسایی و نقاط ضعف را برطرف کنیم و بتوانیم یک برنامه منسجم تبلیغاتی فرهنگی رسانه‎ای را ارائه و مردم را در جریان ماوقع قرار دهیم.
به هرحال از میانه راه، رسانه‎‎ها و دستگاه‎‎های اجرایی، منسجم‎تر حرکت کردند و هوشمندی بیشتری در مجموعه تبلیغاتی و رسانه‎ای ما حاکم شد. به‎نظرم خیلی از این ضعف‎ها همان موقع برطرف شد، ولی هنوز هم نیاز است منسجم‎تر عمل کنیم. حجم فتنه بعد از انتخابات، علیه نظام در طول 30 سال بعد از انقلاب بی‎نظیر بود و این یعنی ما باید متناسب با این هجمه برنامه‎ریزی کنیم. ولی اگر قرار باشد با امکانات گذشته به مصاف این جریان برویم، قطعا نمی‎توانیم اقدامات اساسی در روشنگری داشته باشیم. در حال حاضر با شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم و در این زمینه باید اقدامات اساسی‎تری انجام دهیم.

آیا این ضعف عملکرد را شامل همه اقدامات نظام در جریان فتنه بعد از انتخابات می‎دانید؟

خیر، نظام جمهوری اسلامی در برخورد با کلیت این فتنه، قدرت خوداصلاحی بدیعی از خود به نمایش گذاشت.
علي‌رغم این‎که در آن شرایط به علت حجم فتنه و عدم آمادگی نیرو‎های انتظامی و اطلاعاتی، بروز برخی از این نارسایی‎ها بعضا طبیعی جلوه می‎کرد، اما نظام با سرعت دنبال اصلاح این نقاط برآمد. دستور رهبر معظم انقلاب برای رسیدگی سریع به موضوعات کهریزک و رسیدگی به موضوعاتی که در بازداشتگاه‎‎ها مطرح شد، از موارد این خوداصلاحی بود.

قانون‎شکنان بعد از انتخابات تلاش می‎کردند از نارسایی‎های موجود و بعضا اشکالاتی که به‎دلیل وقوع فتنه به‎وجود آمده بود، سوء‌استفاده کنند و داستان کهریزک نمونه‎ای از این سوءاستفاده‎‎ها بود. جریان ضدانقلاب تلاش کرد برخی اشکالاتی که در کهریزک پیش آمده بود را بزرگ‎نمایی کند و در پوشش آن، مسائل غیرواقعی دیگری مثل تجاوز جنسی را در ذهن‎ها واقعی جلوه دهد و برای مردم قابل‎پذیرش کند.
در شرایطی که این فضا حاکم شده بود، ابتکار مقام معظم رهبری این امکان را از دست جبهه متحد ضدانقلاب گرفت و نظام به‎دست خود، موضوع کهریزک را کالبدشکافی کرد.

با شناسایی، ‌دستگیری و محاکمه عوامل این حادثه، مشخص شد نظام همان‎طور که با اغتشاش‎گران برخورد می‎کند با کسانی که در لباس مأمور تخلف می‎کنند نیز برخورد می‎کند و بدین ترتیب، ضدانقلاب خلع‎سلاح شد: آن‎‎ها می‎خواستند فضا را آن‎قدر تند و رادیکالیزه کنند که اساسا کشته به‎وجود بیاید، بعد، آن‎‎ها از به‎وجود آمدن این کشته‎ها، ‌سوء‌استفاده کنند و با نماد‎سازی‎‎های مختلف دائما فضای منفی به جامعه القا کنند و وقتی فضا غبارآلود شد، مردم را بمباران رسانه‎ای کنند.

و وقتی فتنه عمیق‎تر شد، می‎توانستند آن را به‎عنوان موضوع کاملا نهادینه مطرح کنند تا آن‎قدر دامنه پیدا کند و فرسایشی شود ‎که اقلیت منسجمی علیه اکثریت متفرق، در مدل‎های انقلاب رنگین موفق شود دولت را ساقط کند.

به‎عنوان رییس کمیته ویژه‎ای که از سوی مجلس مأمور بررسی حوادث پس از انتخابات شده بودید، ‌فعالیت‎های این کمیته را در ختم پروژه کشته‎سازی چطور ارزیابی می‎کنید؟

کمیته ویژه مجلس موضوعاتی را که در این جریان مطرح می‎شد، سریعا بررسی کرده و با رسانه‎ای کردن دروغ‎ها، اعتماد مردم را نسبت به این رسانه‎‎های بیگانه و ضدانقلاب از بین می‎برد. مردم بعد از این‎که اخبار مستند و گزارش‎هاي مستند کمیته را در رسانه ملی دیدند، رفته رفته احساس کردند رسانه‎‎های بیگانه به‎دنبال این هستند که از آن‎‎ها سوءاستفاده کنند و با دادن اطلاعات و آدرس‎های اشتباه آن‎‎ها را به مقصد‎‎های غلط راهنمایی کنند.

مشخصا بفرمایید کمیته در کدام موضوع خوب عمل کرد؟

اقدامات کمیته ویژه برای افشاي کذب بودن لیست شهدای 72 نفره و نیز ادعای آقای کروبی درباره تجاوز به زندانیان، از دلایل کند شدن شمشیر ضدانقلاب بود. شمشیر تیزی که خواسته یا ناخواسته به دست کروبی داده شده بود تا تیشه به ریشه نظام بزند. در آن ماجرا هیئت در منزل کروبی حاضر شد و طی گفت‎وگو با او و کالبد‎شکافی موضوع، موفق شد نادرست بودن اطلاعات او را با ارائه آمار و اطلاعات به جامعه ثابت کند.
هیئت همچنین در بند نسوان زندان اوین حاضر شد و با آن‎‎ها صحبت کرد و نيز از کسانی که ادعا شده بود به آن‎‎ها تجاوز شده دعوت شد در جلسات کمیسیون حاضر شوند و نتیجه گفت‎وگو با آنان از طریق رسانه در اختیار مردم قرار گرفت. به این ترتیب، اطلاعات صحیح دائما در کنار اطلاعات غلط جبهه متحد ضدانقلاب به مردم منتقل می‎شد و کانال ارتباطی مردم فقط رسانه‎‎های بیگانه نبود.

به این ترتیب کمیته بعد از هر شایعه‎سازی دست به‎کار می‎شد و بعد از تحقیق با ارائه اسناد، فتنه را خنثی می‎کرد. به تمام مراکزی که اعلام می‎شد بازداشتگاه غیرقانونی است، سرکشی می‎کردیم. خرده‎شایعاتی مثل وخامت حال بهزاد نبوی، ابطحی و یا حتی کشته شدن تاج‎زاده را نیز در گفت‎وگو با خود این افراد برملا می‎کردیم. مثلا بیرون می‎گفتند شرایط زندان سخت است و بهداشت نیست، ولی بهزاد نبوی خودش می‎گفت؛ زمان شاه هم به زندان رفته، ولی امکانات و رفاهیات و سطح بهداشت زندان و برخورد زندان‎بان‎‎ها با زندانیان، مطلقا قابل‎قیاس با زمان شاه نیست. به این ترتیب، حضور به‎موقع هیئت در عرصه‎‎هایی که ضدانقلاب می‎خواست تولید ابهام و شکاکیت کرده و اتهاماتی را متوجه نظام کند، به خنثی شدن فتنه انجامید.
البته حضور نمایندگان اصلاح‎طلب در ترکیب این هیئت ویژه، نکته قوت آن در ایجاد اعتماد مردمی بود؛ وقتی این نمایندگان گزارش را تأیید کردند، سوءاستفاده‎کنندگان خلع سلاح شدند

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.