چهارشنبه 29 فوریه 12 | 17:40
بررسی تصویب وقف اموال دانشگاه آزاد

بازخوانی نقش عباس‌پور در ماجرای «یکشنبه سیاه»

گفتنی است عباسپور که دولت را به دلیل اختلاس ۳ هزار میلیاردی متهم می‌کند و این اختلاس را دست مایه‌ای برای تخریب دولت قرار می‌دهد سال گذشته با فریب دادن نمایندگان مردم در مجلس قصد داشت «اموال دانشگاه آزاد اسلامی» را به نفع هیات موسس داننشگاه آزاد که ریاست آن را شوهر خواهرش بر عهده داشت، وقف کند.


لیست صدای ملت در حالی پا به صحنه گذاشت که محاسبات غلط سردمداران اصلی این لیست باعث ایجاد این توهم شده بود که می‌توان با ایجاد موج سواری‌های کاذب انتخاباتی از سوال در خصوص عملکرد پر ابهام آنان در دوره نمایندگی طفره رفت. اما جنبش دانشجویی و نخبگان تاکنون در هر محفل انتخاباتی این عملکرد را مورد چالش جدی قرار داده‌اند.

از جمله موارد پرابهامی که لازم است اعضای این لیست پیش از طرح شعار‌های دهان پر کن به آن پاسخ روشن بدهند ماجرای وقف دانشگاه آزاد است که به «یکشنبه سیاه مجلس» موسوم شد. ماجرایی که علی عباسپور از کاندیداهای اصلی لیست موسوم به منتقدین دولت در آن نقشی اساسی داشت.

ماجرای وقف اموال دانشگاه آزاد چه بود؟

ماجرا از آنجایی شروع شد که جاسبی ریاست ۳۰ ساله خود در دانشگاه ازاد اسلامی را با اصلاحیه شورای انقلاب فرهنگی رو به پایان می‌دید. ریاست وقت دانشگاه آزاد اسلامی با هدایت هیات موسس دانشگاه تصمیم گرفت تا در آخرین سال ریاستش بر مسند دانشگاه آزاد و با لابی‌های منحصر به فردش طرح «وقف دانشگاه آزاد اسلامی» را در مجلس به کلید بزند.بازخوانی نقش عباس‌پور در ماجرای تصویب وقف اموال دانشگاه آزاد

عباسپور که ریاست کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت توانست در مورخ ۲۸ اردیبهشت‌ماه سال ۸۹ یعنی زمانی که کمتر از یک ماه از «تصویب اساسنامه جدید دانشگاه آزاد»، یک فوریت طرح وقف اموال دانشگاه آزاد را تحت عنوان «طرح اجازه وقف اموال در اختیار مؤسسات غیردولتی غیرانتفاعی» را با جلب آرای اکثر نمایندگان مجلس به تصویب برساند. (این طرح با ۱۲۹ رأی موافق، ۶۹ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.)

اعتراضات تشکل‌های دانشجویی و کار‌شناسان مسائل فرهنگی

تصویب شدن این طرح کافی بود تا اعتراض تشکل‌های دانشجویی و کار‌شناسان مسائل فرهنگی و آموزشی نسبت به تصویب این طرح بالا بگیرد. این مسئله ادامه داشت تا اینکه بالاخره نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز یکشنبه (۳۰خرداد ۸۹) ضمن نقض مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وقف اموال دانشگاه آزاد را تصویب کردند. براین اساس، خانه‌ملتی‌ها مصوب کردند وقف اموال مراکز آموزش عالی و غیردولتی، غیرانتفاعی و سایر موسسات غیردولتی غیرآموزشی که هیئت موسس یا هیئت امنای آن‌ها حق تصور مالکانه نسبت به آن را دارند و تا تاریخ تصویب این قانون صیغه وقف آنجاری شده است و یا در آنجاری شود معتبر است که در حقیقت‌‌ همان تأیید «وقف اموال دانشگاه آزاد» بود.

اعتراض چند تن از نمایندگان

تصویب این طرح در صحن علنی مجلس این بار صدای اعتراض بسیاری از نمایندگان را در پی داشت؛ ابطحی عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس تصویب مصوبه اخیر مجلس در حمایت از دانشگاه آزاد را نزد افکار عمومی بسیار نامطلوب و جبران ناپذیر عنوان کرد. حجت‌الاسلام غضنفرآبادی عضو کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه اتفاقات مجلس عرق‌شرم بر پیشانیم نشاند، گفت: بنده آنچه در توان داشتم درباره طرح وقف اموال دانشگاه آزاد انجام دادم ولی دیگران هم باید در مورد این اقدام خود در تصویب طرح مذکور پاسخگو باشند. همچنیناحمد توکلی نماینده تهران نیزگفت: اتفاقات روز یک‎شنبه به آبروی مجلس لطمه زد.

نامه ۱۱ تن از اعضای کمیسیون به لاریجانی

سیل انتقادات به عملکرد عباسپور تا حدی بالا گرفت که ۱۱ نفر از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کردند که در جلسات کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شرکت نمی‌کنند. در نامه نورالله‌ حیدری، علی کریمی فیروزجائی، فرهاد بشیری، طیبه صفایی، لاله افتخاری، فاطمه آجرلو، اسدالله عباسی، سید قدرت‌الله حسینی، علیرضا سلیمی، اعزازی و حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی خطاب به علی لاریجانی آمده بود:

جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با احترام و با عنایت به مسائل اخیر در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و رفتارهای «غیرقانونی» و نقض ماده‌های ۳۳، ۳۴ و ۱۴۵ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی توسط عباسپور تهرانی‌فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات و سوء استفاده از جایگاه ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تعیین تکلیف موضوعات پیش آمده در ساعات جلسه کمیسیون در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی حضور خواهیم داشت.

اعتراض‌ها به اقدامات رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داشت تا اینکه اعضای این کمیسیون طی اظهاراتی خواستار «برکناری» وی از سمت ریاست این کمیسیون شدند. در همین باره، طیبه صفایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، گفت که موضع اعضای کمیسیون آموزش مجلس با مواضع علی عباسپور رئیس این کمیسیون کاملاً متفاوت است. بشیری نماینده مردم پاکدشت و دیگر عضو کمیسیون آموزش نیز گفت: برخی اعضای کمسیون آموزش در جلسه‌ای با علی لاریجانی از وی خواستند رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تغییر پیدا کند. کریمی دیگر عضو این کمیسیون بود که با بیان اینکه عباسپور از جایگاه ریاست کمیسیون آمورش به دفعات سوء استفاده کرده است، تاکید کرد: استعفای عباسپور به صلاح مجلس و کمیسیون آموزش است.

پس از فراز و نشیب‌های فراوان در خصوص مصوبه «یکشنبه سیاه مجلس» و انتقاداتی که ۱۱ عضو کمیسیون آموزش مجلس با اعضای هیات رئیسه مجلس و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی داشتند و جلساتی که با عباسپور گذاشتند قرار بر آن شد که از عباسپور تعهد اخلاقی گرفته شود تا در صورت عدم تغییر در روش و رویه فعالیتش اقدام دیگری در مورد وی اتخاذ شود.

مطالب فوق الذکر تنها گوشه‌ای از اقدامات تامل برانگیز عباسپور در خصوص برخورد با برخی مسائل بود.

باید این سوال را از علی عباسپور تهرانی‌فرد که اشد انتقادات را به دولت وارد می‌کند، پرسید که آیا اختلاس ۳ هزار میلیارد خلاف است و جرم محسوب می‌شود اما وقف ۲۵۰هزار میلیارد اموال دانشگاه آزاد به نفع یک جریانی خاص اتفاقی میمون و مبارک است؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.