نسبت علوم انسانی اسلامی و دولت یازدهم

اکنون که در دهه چهارم انقلاب که به نام پیشرفت و عدالت نامگذاری شده و از طرفی نشانه های روشنی بسوی تمدن اسلامی نمایانگر شده است، مسئله اسلامی کردن علوم انسانی به عنوان یکی از پایه های اصلی تحقق تمدن اسلامی بیش از پیش ضرورت پیدا می کند. فلذا می بایست دولت آینده در حرکتی رو به جلو این مهم را در کنار مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی جزو رئوس اصلی کار خود قلمداد کند و این مسئله جزو مطالبات اصلی تشکل های دانشجویی و نخبگان از کاندیدهای انتخابات بشود.

اسلامی کردن علوم انسانی دستوری نیست

مسئله اسلامی کردن علوم انسانی حاکمیتی، دستوری و یا بخش نامه‌ای نمی‌تواند باشد بلکه باید انگیزه ذاتی افراد محرک باشد؛ افرادی که واقعا به جهان بینی اسلامی معتقدند و شناخت عمیقی از مکاتب غربی داشته و اختلاف ماهوی دیدگاه مادی و الهی را بشناسند می‌توانند در جهت اسلامی کردن علوم انسانی کار کنند.

نباید مصرف کننده علوم انسانی الحادی باشیم

رئیس دانشگاه قم با بیان اینکه باید علوم انسانی را از افکار غربی تهذیب کرد، گفت: اکنون زمان آن رسیده است که علوم انسانی از افکار ملحدانه و غیر توحیدی نجات یابد.

کنگره علوم انسانی اسلامی برگزار می‎شود

رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: نخستین کنگره در آخر اردیبهشت امسال برگزار شد. دومین کنگره را هم مهرماه سال آینده در تهران برگزار می‎کنیم ، مهلت ارائه چکیده مقالات هم تا پایان آبانماه سال جاری است.

گلزاری: ما نکنیم غربی‌ها روانشناسی اسلامی را تدوین می‌کنند

در کنار قرآن، آخرین نسخه‌ی وحیانی خداوند، صدها کتاب ارزشمند حدیثی گنجینه‌های گران‌سنگی هستند که می‌توانند در بسیاری از پژوهش‌های علمی و تجربی به‌کار آیند… اگر چنین نکنیم باید در انتظار بنشینیم تا محققان خارجی با برداشت‌هایی از مدارک دست‌دوم و یا آرای صوفیان و مستشرقان، گونه‌ای روانشناسی اسلامی تألیف کنند و برای ترجمه و تدریس در اختیارمان قرار دهند.

کلینیک علوم انسانی راه‌اندازی می‌شود

مدیر موسسه اندیشه ولایت دانشگاه تهران با اشاره به وجود مراکز متعدد علمی و دینی در قم گفت: قم می تواند محور آسیب شناسی علوم انسانی کشور باشد.

مناظره میرباقری و رشاد؛ آیا علم دینی معنا دارد؟

قضایا و گزاره‌ها حاکی از حقایق هستند و علم این گونه پدید می‌آید. علم پسینی، پیشینی، مبانی و غایاتی دارد و آن مبانی و غایات نیز دارای هویت و ماهیت هستند. به طور کلی باید گفت علم می‌تواند بر اساس معیارهای کاملا قابل تشخیص و قابل تعریف دینی یا سکولار باشد. دینی و سکولار بودن هم می‌تواند ذومراتب باشند.

برنامه همايش «درباره علم ديني» اعلام شد

سيد علي متولي امامي، برنامه همايش «درباره علم ديني»را اعلام كرد.

جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی افتتاح می‌شود

رئیس شورای سیاست‌گذاری نخستین کنگره علوم انسانی اسلامی از افتتاح جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی، در دو بخش ویژه نوآوری و نظریه‌پردازی، در روز 31 اردیبهشت‌ماه، هم‌زمان با برگزاری نخستین کنگره علوم انسانی اسلامی خبر داد.

کچوئیان: علم تابع بخشنامه نیست

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است که نه تنها دانشگاه‌ها برای تحول در علوم انسانی کاری نکرده‌اند بلکه می‌گوید، بعضاً مقاومت هم از جانب آنها صورت گرفته است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.