ناکارآمدی دانشگاه برخاسته از علم غیربومی است

دیگران از کشورهای دیگر امروز دغدغه‌شان این است که زبان فارسی را بیاموزند تا علوم خود را برای ما ترجمه کنند. اما ما خود غافل از آن به دنبال آموزش انگلیسی و ترجمه آن به فارسی شده‌ایم به جای تولید علم. اتفاقا مترجم بدی نیز هستیم و تنها مقلد عمل کرده‌ایم.

مجلات ISI از دیدگاه مقام معظم رهبری

شما با ISI هم بر اين اساس همكارى كنيد. آنجائى كه مقاله‌ى مورد قبول ISI چيزى است كه شما ميتوانيد در كشور از آن استفاده كنيد، آن را دنبال كنيد. ما معيار اساسى در دست داريم؛ معيار ما اين است كه كشور ما صدها خلل و مشكل و خلا دارد، ميخواهيم اينها را پر كنيم.

جزوه: علم و فن‌آوری در اندیشه آیت‌الله خامنه‌ای

این جزوه‌ بریده‌هایی از سخنان رهبر انقلاب پیرامون لزوم و اهمیت پرداختن به «علم و فن‌آوری» است که از شش بخش تشکیل شده است: «اهمیت علم و فناوری»، «اسلام و علم»، «ساخت کشور با علم و نیروی بومی»، «تولید علم»، «هدف‌گذاری حرکت علمی کشور» و «جهاد علمی».

افروغ: شورایعالی انقلاب فرهنگی مقصر است!

باید همیشه بین عرصه داغ اجتماعی و عرصه‌ی آکادمیک یک دیالکتیکی را ببینیم. متأسفانه این پیوند منقطع شده و عامل اصلی این انقطاع با توجه به ساختار تعریف شده نظام به شورای انقلاب فرهنگی بر می‎گردد. بیشتر اعضای این شورا به رابطه جامعه و فرهنگ با علم مثل فلسفه علوم اجتماعی، فلسفه علم، جامعه شناسی علم ، فلسفه تعلیم و تربیت و مبادی هنجاری و متافیزیکی علم آشنا نیستند و به دلمشغولیهای روزمره گرفتارند.

تاليف كتاب‌های تخصصی جامعه‌شناسی برای هر استان

شيوا شكاري گفت: تاليف آثار ماندگار و كاربردي براي هر يك از استان‌ها، با هدف ايجاد نگاهي علمي به جايگاه جامعه‌شناسي به شهر‌هاي ايران صورت مي‌گيرد. نوشتن اين آثار توسط اعضاي گروه‌هاي تخصصي و استادان هر استان انجام مي‌شود.

نظریات ویژه دکتر فیاض درباره علوم انسانی و ساختار دانش

با توجه به حضور دین بوی‍‍‍‍ژه اسلام در جامعه و نگاه اجتماعي آن و ضرورت ارتباطات انساني با يكديگر و شكل گيري نيازها كه در كنش با مردم و مناسبات در سطح فردي و رسانه ای و مبادلات في مابين، و موثر بر فن و پزشكي است، مقوله اي بنام علوم انساني شكل ميگيرد كه به بررسي موارد ذكر شده مي پردازد كه تاثير آن بطور مستقيم يا غير مستقيم بر فرهنگ بعنوان نرم افزار زندگي مشاهده مي گردد .

علم بومی و انقلابی چه نیست؟

متاسفانه در گوشه و کنار از افرادی هم که دستی در کار دارند و در عرصه های فرهنگی و علمی و در میانه میدان فعال اند، بعضا خطاهای عجیبی دیده می شود و بومی کردن علم را با ملی گرایی فکری خلط می کنند و حتی گاهی تا به آنجا پیش می روند که با مکتب اسلام(که مکتبی غیر بومی ولی در عین حال جهان شمول است) نیز مرزبندی بومی می کنند و برای آن چهارچوب های خاص طراحی می کنند و به خیال پردازی ها دامن می زنند.

علم مقدس؟

هر معنی از معانی علم را که بپذیریم درذیل او به عنوان یک فرد، یک شخصیت خاص پیدا می‌کنیم، اگر به حوزه زیست جهان و فرهنگ وارد شویم، با یک فرهنگ و تاریخ و تمدن خاصی مواجه می‌شویم. و اگر یک فرهنگ و تمدنی سکولار است، با تعریف های سکولار از علم تناسب دارد و نمی تواند فرهنگ دینی، معنوی و مقدسی باشد و سازمان های علمی تعریف سکولار علم را پمپاژ کنند و ترویج دهند

دعواي زرگري علوم انساني و تناقض بزرگ روشنفكران غربگراي ايراني

هرچند نگاه پوزیتیویستی و مطلق­‌انگارانه به علم مدتهاست که در خود غرب مورد تردید جدی قرار گرفته است و هرچند هرکسی که تا اندازه­ای به علوم انسانی نزدیک شده باشد به قدری از ماهیت نیمه ذهنی-نیمه تجربی آن آگاه می­شود… جامعه­‌ي غرب را شيفته­‌اند و خروجي­هاي دويست سيصدساله­‌ي آنها را كه به اذعان خودشان «توصيف امر محقق شده» است، مثل اذكار يوميه پشت سر هم بلغور مي­كنند تا شايد افاقه كند و با حلوا حلوا دهانشان شيرين شود!…

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.