درآمدی بر گفتمان رهبری انقلاب اسلامی

از رهبر انقلاب در طول عمر طولانی حرکت فکری، فرهنگی و مبارزاتی و مهم‌تر از همه اداره حکومت منابع مختلفی به‌جای مانده است؛ که می‌توان در دوران مختلف آن‌ها را به گونه‌های متفاوتی ردیابی کرد. گذشته از ویژگی‌های دوره کودکی و نوجوانی ایشان و خانواده، اساتید حوزوی و شخصیت‌های اثرگذار بر ایشان مثل نواب که در مجموعه‌ای مثل شرح اسم قابل‌ردیابی است، ناظر به حضور نقش‌آفرین و جدی ایشان درصحنه‌های اجتماعی، چهار دوره در زندگی ایشان می‌تواند موردتوجه بیشتر واقع شود و آثار خوبی از آن‌ها در دست است.

گفتمان انقلاب را منظومه‌ای و اجتهادی بخوانیم

بازخوانی موردی و انتزاعی گفتمان انقلاب باعث می شود تا جمعیتی از نیروهای جبهه پیشرفت اسلامی تصور کنند برخی از حوزه ها منطقه الفراغ است و یا باید در تحلیل آنها به عقل ابزاری!! پناه برد و….

یک گام به پیش، دو گام به پس!

اما اینک، در نظر گرفتن آن ملاحظات، روا و بجا نیست و می‌باید در عرصۀ عمومی، با صراحت سخن گفت. اگر صحنۀ بازی معرفتی را خالی کنیم یا به اشکالات پاسخ ندهیم، جریان‌های رقیب – همچون اخباری‌ها، فرهنگستانی‌ها، هایدگری‌ها و … – در دهۀ آینده برداشتی از انقلاب اسلامی و علوم انسانی متناسب با آن عرضه می‌کنند که فرسنگ‌ها فاصله با اندیشه‌های معمار انقلاب، امام خمینی، خواهد داشت.

ساخت مستحکم درونی، اساس بی‌نیازی از آمریکا

دنیای مدرن هر آن‌چه ساخته است براساس فکر شیطانی و زور بازوی خویش بوده است لذا خودش باید خودش را حفظ کند اما جمهوری اسلامی اقتدار و استحکام خویش را مدیون ولایت مطلقهٔ فقیه است و این اقتدار در جان هستی ریشه‌دارد و زوال پذیر نیست.

راه‌اندازی شبکه «گفتمان انقلاب اسلامی»

معاونت سیما در تدارک راه‌اندازی شبکه‌ای جدید با موضوع «گفتمان انقلاب اسلامی» است.

راهبردهای مقابله با جریانات ضدفرهنگی

من از این جهت احساس خطر می‌کنم به خاطر نبود قوانین مشخص، جامعه به سمتی برود که در آینده متدینین نسبت به فعالیت جریان‌های انحرافی دچار بی‌تفاوتی شوند. فرض کنید ۱۰۰ سال دیگر یکی از این فرقه‌ها ادعا کند حضرت آیت‌الله بهجت جز طریقت ما بوده‌اند! همان‌طور که پیش‌تر در مورد شیخ بهایی و یا فیض کاشانی این کار را کردند؛ در حالی که هیچ‌کدام صحت نداشت.

مردمی شدن، تنها راه نجات فرهنگ عمومی

مفاهیم، آرمان ها و ارزش های جوامع در «فرهنگ عمومی» تبلور می یابد. به نحوی که در صورت بی توجهی به آرمان ها و ارزش های اصیل جامعه ایرانی مبتنی بر اسلام ناب، «فرهنگ عمومی» به حداقل های قشری سکولار و آمیخته با فرهنگ مهاجم بیگانه تقلیل یافته و نخبگان را ناکارآمد و بی پشتوانه می سازد

وحید جلیلی

رویش و پالایش

چیزی که لازم است رویش تمرکز کنیم این است که آن بینش‌ها و منش‌ها را هم حفظ کنیم، هم تئوریزه کنیم و هم رابطه متقابل منش و بینش را تفهیم کنیم. از اینجا ضربه‌های جدی خوردیم. خیلی هم کار می‌برد. پیچیده نیست ولی بخاطر اینکه خلأ داشته ایم و خیلی در این حوزه کم کاری شده است بدون اینکه بخواهد شکل شعارگونه‌ به خودش بگیرد باید تبیین بشود.

تحزب اسلامی، راهکار پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی

عدم تشکل ما باعث شده بود که حضورمان در جامعه قابل مشاهده نباشد. در واقع هدف گروه‌ها و تشکل‌هاي ما توليد خروجي‌هايي مناسب خود بود، چرا که مخاطبي جز خود نداشتيم. حجم توليد نيز آن قدر پايين بود که هيچ يک از مردم عادي کوچه و بازار حتي به تصادف نيز به آنها بر نمي‌خورد!

روح الله رشیدی

از روزی که تن‌پرور شدیم…

عدالتخواهان در این هشت سال، نسبتی حداقلی با واقعیات زندگی عامه‌ی مردم داشتند و بیشتر در حوزه‌هایی ورود کردند که «خاص» و «نخبگانی» بود و نه «عام» و «مردمی». عدالتخواهان، که همواره جریان روشنفکری را متهم به دوری از مردم و فروافتادن در فضای نخبگانی متهم می‌کردند، حالا خود نیز به نوعی در این ورطه افتاده بودند!

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.